Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού /Φ.1806

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:
  


1079 παιδιά χωρίς voucher για Βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ στην Κορινθία!

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκατοντάδες παιδιά στο Νομό Κορινθίας εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

ΔΗΛΩΣΗ 

Εκατοντάδες γονείς του Νομού μας που ταλαιπωρούνται όλο τον Αύγουστο λόγω καθυστέρησης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, πληροφορήθηκαν μόλις στις 31 Αυγούστου ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους, με αποτέλεσμα 1079 παιδιά (!!) στην Κορινθία, δηλαδή το 33% όσων είχαν πλήρεις φακέλους, να μείνουν ως τώρα εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά, εφόσον δεν λαμβάνουν το πολυπόθητο voucher. Μάλιστα, η αδικία και η ταλαιπωρία γονιών και παιδιών συνεχίζεται. Η ΕΕΤΑΑ μόλις χθες αναγνώρισε ότι έχει κάνει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers κι αντί να τα διορθώσει άμεσα, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν.

Το 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προνοήσει ώστε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους να πάρουν voucher για βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ. Γι’ αυτό αύξησε όσο χρειαζόταν από εθνικούς πόρους τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Έτσι, μέσα σε μια τετραετία από τα 79.000 vouchers του 2015 φτάσαμε στα 155.000 το 2019, ενώ τα αποτελέσματα βγήκαν στις 15 Ιουλίου, με σεβασμό σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις πολύ κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και να αυξήσει το κονδύλι για να καλυφθούν όλα τα παιδιά με πλήρη φάκελο.

Η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ αποκλείει χιλιάδες παιδιά και θίγει εκατοντάδες οικογένειες και στην Κορινθία αποδεικνύοντας την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του σε έναν ακόμα τομέα. Καλλιεργεί μια πλασματική εικόνα για την καθημερινότητα των πολιτών, αφού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δεν εξασφαλίζει ούτε τις βασικές κοινωνικές ανάγκες. Με τις παρεμβάσεις μας εντός κι εκτός Βουλής δεν θα το επιτρέψουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια