Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1805

Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από τον Μενέντεζ: Αν δεν αλλάξει πορεία, επιμένω στο όχι για τα F-16
  

Newsroom 
Μύδρους κατά της Τουρκίας ξανά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ INTIME/Φωτογραφία αρχείου Μύδρους κατά της Τουρκίας ξανά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι αν δεν αλλάξει πορεία δεν πρόκειται ποτέ ο ίδιος να δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πώληση ή η αναβάθμιση των F-16 στέλνει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, λίγα 24ωρα μετά την παρομοίου ύφους ανακοίνωσή του για τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για αγορά και δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Μενέντεζ διατυπώνει την ανησυχία του για τις πληροφορίες αυτές τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελούσε άλλη μια ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που προβλέπει ο Νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA).

«Από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας έως την καθυστέρηση της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ελπίζω ειλικρινά ότι η Τουρκία θα αλλάξει πορεία και θα σταθεί στο ύψος των ευθυνών της απέναντι στη Συμμαχία, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να υποστηρίξω την πώληση ή τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής εξαπολύει «βέλη» και κατά του Ερντογάν λέγοντας ότι «η δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία έχει υπονομευθεί σημαντικά, η θρησκευτική ελευθερία δέχεται συνεχείς πιέσεις, έχουμε δει αδικαιολόγητες συλλήψεις υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας, επίπεδα ρεκόρ επιθέσεων σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και πλήρη καταστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου».

«Η τελευταία στρατιωτική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα στη Συρία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Ερντογάν απλούστατα δεν δρα ως ένας υπεύθυνος παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή» προσθέτει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Στρατηγός Φράγκος για την δήλωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Είναι ελλιπής!
Δεν αναφέρει τον τρομοκράτη της Α. Μεσογείου

   

P e n t a p o s t a g m a . g r Newsroom Γράμμος, 29.8.2022 Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιεί τους πόρους που βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της Εχθές, όπως αναφέραμε και σε άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ , σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ENITOTAL και τις έως τώρα εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε πως: ‘’Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή’’.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος, σχολίασε αυτή την δήλωση σύμφωνα με το ιστολόγιο greece4greeks.

blogspot.com και επισήμανε πως είναι ελλιπής, γιατί δεν αναφέρει ξεκάθαρα τον τρομοκράτη της Ανατολικής Μεσογείου την Τουρκία..

Η Άγκυρα κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας κάνει Γεωτρήσεις σε Κυπριακή υφαλοκρηπίδα και με Casus belli που από το 1995 απειλεί την Ελλάδα σύμμαχο τους στο ΝΑΤΟ τα Χωρικά Ύδατα των νήσων:

Ρόδου, Κάσου , Κάρπαθου και Κρήτης παρέμειναν στα 6 ν.μ.και ΟΧΙ στα 12ν.μ., όπως στη Δυτική Ελλάδα και έτσι το εντελώς παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο περνάει ακόμη και εφαπτόμενο απο το Λασίθι και έχει κατατεθεί στον ΟΗΕ!!

Τι έκανε το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στα Ηνωμένες Έθνη η Αμερική!!…



Οι περισσότεροι Έλληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα, πιστεύουν στο Θεό και στην ισότητα
    


Την ετοιμότητα των Ελλήνων να πολεμήσουν για την πατρίδα αποτυπώνει μεγάλη διεθνής δημοσκόπηση Στην έρευνα του World Values Survey που διήρκησε πέντε έτη, οι Έλληνες εμφανίζονται ακόμη θρήσκοι και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση πολίτες από πολλές χώρες του κόσμου απάντησαν σε περίπου 300 ερωτήσεις, το διάστημα από το 2017 έως το 2021. Για τους Έλληνες πολίτες, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τις αξίες που έχουμε ως λαός. Ειδικότερα, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πολεμούσε για την πατρίδα, εφόσον χρειαστεί. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των ερωτήσεων ελήφθησαν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η σχέση με τη θρησκεία Πολύ ισχυρός εμφανίζεται και ο δεσμός των Ελλήνων με τη θρησκεία. Έτσι, οι 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, ενώ το 82% απάντησε ότι η «θρησκεία είναι πολύ σημαντική». Ωστόσο, το 35% πηγαίνει στην εκκλησία μόνο σε επίσημες αργίες ή σημαντικές τελετές. Το 44% πιστεύει ότι υπάρχει «κόλαση» και σχεδόν ίδιο ποσοστό (46%) πιστεύει στον «παράδεισο», ενώ σχεδόν ο ένας στους δύο πιστεύει γενικά στη μετά θάνατον ζωή. Στο δε ερώτημα αν υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, το 66% διαφωνεί με τη θεώρηση ότι «η θρησκεία έχει πάντα δίκιο».

Εκτρωση και σεξουαλική ζωή Ακόμη, η πλειοψηφία του λαού τίθεται υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση και της σεξουαλικής επιλογής, ενώ μόλις ο ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι η έκτρωση δεν δικαιολογείται ποτέ, ενώ το ίδιο θεωρεί και για την ομοφυλοφιλία.

Υπέρ της ισότητας των φύλων παρουσιάζονται οι ερωτηθέντες, με την πλειοψηφία των Ελλήνων (70%) να διαφωνούν με την πρόταση «οι άνδρες αποτελούν καλύτερους πολιτικούς αρχηγούς από τις γυναίκες».

5Pentapostagma. Gr Newsroom



Ρήμαξε τους εκμεταλλευτές του Γράμμου ο Στρατηγός Φράγκος:
Ο Έλληνας συγχωρεί - Δεν θέλουμε επαγγελματίες πατριώτες…

  

Στον Γράμμο κάποιοι για κομματικούς λόγους επιχειρούν να αναστηθεί η διχόνοια η δολερή, αλλά ο Στρατηγός Φράγκος τα είπε τσεκουράτα-Μέλη του ΚΚΕ αποκατέστησαν το μνημείο του Μπελογιάννη, ενώ σήμερα είχαμε μνημόσυνο των πεσόντων Σε ένα στίχο του Εθνικού Ύμνου ο Διονύσιος Σολωμός αναφέρει: Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει, πάρ’ το, λέγοντας, και συ. Φέτος στο Γράμμο κάποιοι για κομματικούς λόγους επιχειρούν να αναστηθεί η διχόνοια η δολερή, αλλά ο Στρατηγός Φράγκος τα είπε τσεκουράτα.

Σε χθεσινό μνημόσυνο στην Παναγία Γοργοϋπήκοο στο Γράμμο Υψ. Γκέσος από Κόνιτσα, ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ , Στρατηγός ε.α. και τέως ΥΕΘΑ, τόνισε πως ο «σωστός Έλληνας έχει μάθει να συγχωρεί τους πάντες και τα πάντα . Ακόμη και αυτούς οι οποίοι έπεσαν σε ένα ατόπημα. Και το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι παραπλανήθηκαν, ήρθαν εδώ πάνω, έχασαν οικογένειες, έχασαν και την ζωή τους και αυτοί οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία και αυτοί οι οποίοι παρασυρθέντες ήρθαν εδώ γιατί το μείζον δεν ήταν Έλληνες. Ήταν ξενόφερτοι από τα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Τον Έλληνα τον αγκαλιάζουμε, να μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι κι έτσι να συνεχίσουμε» Και σε άλλο σημείο βροντοφώναξε: Δεν θέλουμε επαγγελματίες πατριώτες να καταθέτουν και να βγάζουν λόγους εδώ.

5 P e n t a p o s t a g m a . g r Newsroom8


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια