Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1805

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Επίσημη ένταξη για το έργο των 12 εκ ευρώ στο παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου
  

Δημοπρατείται το Φθινόπωρο και συνδέει την Κόρινθο με το Λουτράκι με έναν νέο, σύγχρονο και λειτουργικό πεζόδρομο μήκους 6 χλμ., αναβαθμίζοντας την ποιότητας ζωής κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών.

Την επίσημη ένταξη στην δράση «Παρέμβαση σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας το εμβληματικό για το δήμο Κορινθίων έργο της ανάπλασης του παραλιακού του μετώπου και της ενοποίησης του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση με τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον νομό Κορινθίας και αποτελεί, με προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ, μια επιτυχία τεράστια των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων, αποτέλεσμα συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, πλήρους φακέλου και βεβαίως αμέριστης και καθοριστικής αρωγής, συμβολής και υποστήριξης του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Ταγαρά σε όλες τις φάσεις ωρίμανσης και ένταξης του έργου, αλλά και στις διαδικασίες παραχωρήσεων της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην Κόρινθο και των εδαφικών εκτάσεων του στρατοπέδου «Παπαπαναγιώτου» (ΣΜΧ) στο Λουτράκι τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Το έργο αφορά την ένωση του παράκτιου μετώπου των 2 πόλεων (Κορίνθου-Λουτρακίου) σε μία ενιαία διαδρομή, επιχειρείται για 1η φορά και το καθιστά μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα. Επι της ουσίας μιλούμε για τον «μετασχηματισμό», κατόπιν σχετικών παραχωρήσεων στους 2 Δήμους, ενός χώρου που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται (τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ) και ενός χώρου που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές χρήσεις (τμήμα εν ενεργεία στρατοπέδου), σε “γραμμικό πάρκο” μήκους 6 χιλιομέτρων, καθιστώντας τον χώρο εναλλακτικής ασφαλούς μετακίνησης, περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής, με την δημιουργία:

Ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης Πεζόδρομου Χώρων Πρασίνου Χώρων ξεκούρασης & δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου συμβάλλοντας καθοριστικά στην:

Αισθητική & περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Βιοκλιματική βελτίωση Σύνδεση χώρων και λειτουργιών των 2 πόλεων Βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας & το Ταμείο Ανάκαμψης με φορέα υλοποίησης και κατασκευής τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ». Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του φθινοπώρου του 2022




Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κορινθίας
    

Θέματα εκπαιδευτικής φύσης, κοινής δράσης και παρέμβασης βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης Κορινθίας, στο γραφείο του. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα ακολουθήσουν προκειμένου να δρομολογηθούν όσα σήμερα συμφωνήθηκαν και θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

«Στόχος μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς της Κορινθιακής κοινωνίας και από κοινού να λειτουργούμε σε όφελος της. Ο εκπαιδευτικός τομέας είναι νευραλγικός και ιδιαίτερα ευαίσθητος. Για να καταφέρουμε να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι ξεκινούμε σήμερα μια ουσιαστική συνεργασία με τον σύλλογο φροντιστών, συνεργασία που θα δείτε να εξελίσσεται στους επόμενους μήνες. Η διάθεση για προσφορά είναι το μόνο συστατικό που χρειάζεται η κάθε συνεργασία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διαπίστωσα πως ο σύλλογος φροντιστών και οι εκπαιδευτικοί που με επισκέφθηκαν την διαθέτουν, σε υψηλό μάλιστα βαθμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της σημερινής συνάντησης.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Προέδρου του συλλόγου κ.Θοδωρή Βασιλακόπουλου:

«Η δράση των εκπαιδευτικών φροντιστών στο Νομό μας, πέρα από τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρέχουν, είναι πολύπλευρη. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε σήμερα τον Δήμαρχο Κορίνθου και καταθέσαμε τις προτάσεις μας οι οποίες βρήκαν θερμή ανταπόκριση από τον Δήμαρχο. Τα νόμιμα αδειοδοτημένα φροντιστήρια και οι εκπαιδευτικοί φροντιστές μέλη του Συλλόγου μας βρίσκονται με κάθε τρόπο δίπλα στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών και των οικογενειών τους».




Εγκρίθηκαν 3 εκ ευρώ για Αγροτική Οδοποιία
  


Β.Νανόπουλος: Στηρίζουμε στην πράξη αγρότες και κτηνοτρόφους προσφέροντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις εργασίες τους


3 εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση και αποκατάσταση σημαντικών για τις παραγωγικές τάξεις αγροτικών οδικών αρτηριών, εξασφάλισε ο δήμος Κορινθίων και η δημοτική αρχή υλοποιώντας απαρέγκλιτα το σχεδιασμό συμμετοχής σε όλες τις ενεργές προσκλήσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων σε όφελος των δημοτών.

Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου», προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και συγκεκριμένα στην Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», τον Μάρτιο του 2022. Οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν και πλέον οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι έτοιμες να εκτελέσουν τα έργα.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:

1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

2. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι - Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου - Επιδαύρου Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων.

3. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο Δήμος Κορινθίων, ως κύριος των έργων και αρμόδιος για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά του όρια, θα εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των αρτηριών.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε:

«Είναι μια ακόμα χρηματοδότηση σε όφελος των παραγωγικών τάξεων του δήμου μας. Η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση τους στις εργασίες τους είναι υποχρέωση μας και γι αυτό τον Μάρτιο καταθέσαμε πλήρη φάκελο και έτοιμες μελέτες των τριών αυτών έργων στο υπουργείο. Η αρτιότητα των φακέλων έφερε την γρήγορη έγκριση τους και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε για να αποδώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών παρεμβάσεων τους δρόμους που οδηγούν στα κτήματα και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους. Από την αρχή της θητείας μου ως δήμαρχος δήλωσα πως ο δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται. Στο επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες εγκρίσεις, όλες για έργα σε όφελος του δήμου και των δημοτών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν στην έγκριση των έργων και ιδιαίτερα των Υφυπουργό κ.Χρίστο Δήμα , τον Υφυπουργό κ.Νίκο Ταγαρά και τον γ.γ υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Δημήτρη Παπαγιαννίδη.»




Απορρίμματα και νερό τα θέματα της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου
  


Το νερό και ο περιορισμός της κατανάλωσης για χρήσεις που δεν άπτονται της οικιακής αλλά και τα απορρίμματα, ήταν τα δυο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια που ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ κάνουν για την απρόσκοπτη υδροδότηση και επάρκεια ύδατος τους μήνες του καλοκαιριού, έστειλε όμως και αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που εις βάρος των πολλών οικειοποιούνται νερό που δεν τους ανήκει για χρήσεις που δεν επιτρέπονται.

«Ο αγώνας μας για επάρκεια νερού σε όλα τα σπίτια είναι καθημερινός. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα όμως λόγω της κλιματικής αλλαγής και της λειψυδρίας, το πρόβλημα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι μεγάλο. Ζητώ από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση στην οικιακή χρήση και μόνο διότι παρατηρούνται φαινόμενα κατάχρησης. Η εντολή μου για συνεχείς ελέγχους είναι διαρκής και οι πολίτες που καταχρώνται το πολύτιμο αυτό αγαθό θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη και θα τιμωρούνται».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε περιστατικό που καταγράφηκε στο χωριό Μαψός όπου κάτοικος γειτονικού χωριού, προκειμένου να ποτίσει της καλλιέργειες του, στέρησε από το σύνολο του χωριού το νερό αλλά και σε περιστατικό στην περιοχής της Ποσειδωνίας όπου ιδιοκτήτης οικίας πότιζε γκαζόν 500τμ.

«Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει σε φαινόμενα κατάχρησης, σε χαλασμένους μετρητές και σε συστήματα κλοπής νερού. Όσοι παρανομούν θα τιμωρούνται, ήδη έχει ληφθεί απόφαση στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ να κόβουμε το νερό όπου καταγράφονται τέτοια περιστατικά. Δεν θα επιτρέψουμε οι λίγοι να λειτουργούν σε βάρος των πολλών!» Στο ζήτημα των απορριμμάτων και με δεδομένη την ένταξη του δήμου Κορινθίων στην ολοκληρωμένη διαχείριση ο δήμαρχος ενημέρωσε για την παύση λειτουργίας του προσωρινού σημείου μεταφόρτωσης στο Πεδίο Βολής και την αποκατάσταση του. Ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου πως η πληρωμή που προκύπτει εκ της σύμβασης ολοκληρωμένης διαχείρισης έχει ήδη πληρωθεί. Ζήτησε την συνδρομή των πολιτών τις ημέρες, Κυριακές και αργίες, που η μεταφορά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, ώστε τα επίπεδα καθαριότητας να διατηρούνται και επανέλαβε την δέσμευση του πως καμία αύξηση δημοτικών τελών δεν θα γίνει στο δήμο Κορινθίων.

«Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν στον επόμενο χρόνο ενώ μέσα από την σωστή διαχείριση και την αύξηση της ανακύκλωσης πρόθεση μου είναι να επιτευχθεί ακόμα και η μείωσή τους.» Ειδική μνεία έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων στα ογκώδη, ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται τα Σαββατοκύριακα, και παρ ότι ο δήμος έχει μηχανισμό απομάκρυνσης τους, αυτός δεν λειτουργεί εάν πρώτα οι πολίτες δεν έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας. Ερωτηθείς για τα κλαδέματα και την διαχείριση τους ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε πως ο κλαδοτεμαχιστής του δήμου λειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες στο Πεδίο Βολής οδηγώντας το προϊόν σε κομποστοποίηση.

«Η καθαριότητα είναι ένας καθημερινός και δύσκολος αγώνας και τον δίνουμε όλοι μαζί, δήμος και πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


4.500.000 ευρώ για την Αγροτική Οδοποιία από κρατικές χρηματοδοτήσεις
  


Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί μια βασική προτεραιότητα για το Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, ο οποίος εξασφάλισε μία νέα χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την βελτίωση βατότητας των αγροτικών μας δρόμων.

Τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας 3.600.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 400.000 από το Υπουργείο Υποδομών ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχει εξασφαλίσει 4.500.000 ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις Πρόκειται για 50 χιλιόμετρα απαραίτητων εργασιών σε αγροτικούς δρόμους και είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα της περιοχής μας με πράξεις




Εργασίες βελτίωσης αρδευτικών γεωτρήσεων στα Γελληνιάτικα και την Καλλιθέα
  

Απαραίτητες κρίθηκαν οι άμεσες παρεμβάσεις σε δυο αρδευτικές γεωτρήσεις στα Γελληνιάτικα και στην Καλλιθέα με συνολικό κόστος 40.000€.

Πρόκειται για δυο κοινότητες που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην εξασφάλιση της αναγκαίας ποσότητας νερού άρδευσης, που χρειάζεται για την εξυπηρέτηση των αγροτικών καλλιεργειών των κατοίκων.

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των γεωτρήσεων ενώ συνεχής είναι η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών άρδευσης και την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις δύο αυτές κοινότητες έχει επιπλέον ήδη δαπανηθεί το ποσό των 90.000€ για την αξιοποίηση και την αντικατάσταση εξοπλισμού γεωτρήσεων και για την επέκταση αρδευτικών δικτύων ενώ νέες εργασίες σχεδιάζονται για την επόμενη χρονιά.




«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ
  


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλα ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα θέματα της διάβρωσης της ακτής στην περιοχή Αριστοναυτών. 

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο κύριος Αποστολόπουλος απάντησε ότι για το έργο προστασίας των κατοικιών της Αριστοναυτών, η χρηματοδότηση μεταφέρθηκε για έργα σε άλλες 
περιοχές του Δήμου. 
Δεν δόθηκε εξήγηση πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, αφού η χρηματοδότηση αφορούσε την συγκεκριμένη ακτή, ούτε και γιατί δεν αντιδρούσε η Δημοτική Αρχή.
Στο ερώτημα αν έχει ενταχθεί η ακτή Αριστοναυτών στη συνολική μελέτη του Κορινθιακού Κόλπου, παραδέχθηκε ότι δεν είχε συμπεριληφθεί και ότι προτάθηκε από το Δήμο συμπληρωματικά! Κατέθεσα στο Προεδρείο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ακτή δεν έχει ενταχθεί!!! Οι συνδημότες της περιοχής πρέπει να μάθουν την αλήθεια και όσοι δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις να αποκαλυφθούν.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις :

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 
Του Επαμεινώνδα Κατσούλα, Δημοτικού Συμβούλου Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ», προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 

Η Διάβρωση των ακτών κατά μήκος της Νότιας ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας. Κάθε χρόνο εξαφανίζονται μεγάλες εκτάσεις παραλίας ενώ προσβάλλονται και καταρρέουν οδικές υποδομές (παραλιακοί δρόμοι, τμήματα της ΠΕΟ) και απειλούνται κατοικίες.

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, μεταξύ άλλων, πλήττει σοβαρά και την παραλία Αριστοναυτών στο Δυτικό Ξυλόκαστρο, όπου πλέον υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Τι έχει συμβεί με το έργο προστασίας των κατοικιών της περιοχής, που είχε αναθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ολοκληρώθηκε;

Η παραλία Αριστοναυτών έχει ενταχθεί στη «Μελέτη αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην Ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου»;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί (η Δ.Α.) ώστε να περιληφθεί η παραλία Αριστοναυτών στη συγκεκριμένη μελέτη που περιλαμβάνει και τα απαιτούμενα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης;

Ο ερωτών 
Επαμεινώνδας Κατσούλας



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πρώτος και πάλι πανελλαδικά με ρεκόρ χρηματοδοτήσεων και 10 στα 10 έργα
  


Στην πρώτη θέση πανελλαδικά βρέθηκε και πάλι ο Δήμος Σικυωνίων αυτή τη φορά για την εξασφάλιση της υψηλότερης χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για έργα αγροτικής οδοποιΐας στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Σικυωνίων κατάφερε να κερδίσει 6,6 εκατομμύρια ευρώ για 10 έργα αγροτικής οδοποιίας στα όρια του. Αυτό τον φέρνει στην πρώτη θέση των δήμων που διεκδίκησαν τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 100% από τον δεύτερο (δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με 3,5 εκατ. ευρώ).

Είναι αξιοσημείωτο επίσης, ότι ο δήμος Σικυωνίων συγκέντρωσε και την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση των φακέλων που κατέθεσε, στα 7 έργα έπιασε το μέγιστο 95% και στα άλλα τρία κινήθηκε πάνω από το 80%, ενώ εγκρίθηκαν και τα 10 έργα των οποίων την χρηματοδότηση αιτήθηκε.

Συνεπώς με βάση τα αποτελέσματα, εξασφαλίστηκαν 6.605.000€ τα οποία αντιστοιχούν στα εξής έργα:

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ - ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΛΙΝΑΣ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΑΛΙΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΙΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΟΝΟΥΣΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΑΥΚΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΣΙΑΣ ΜΑΤΙΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ 
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΚΟΥΡΑΣ – ΜΕΣΙΝΟΥ 

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος για άλλη μια φορά για την υψηλή χρηματοδότηση που επετεύχθη, σημείωσε ότι για τον ίδιον και τους συνεργάτες του η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την αγροτική οδοποιία είναι μια έμμεση και ουσιαστικά στήριξη στους αγρότες και το αγροτικό εισόδημα, γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις υψηλότερες προτεραιότητές του.

Το ασφαλές και εκσυγχρονισμένο αγροτικό οδικό δίκτυο συνεισφέρει σημαντικά στην γρήγορη μεταφορά των προϊόντων στις αγορές καθώς και στην εύκολη μετακίνηση οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων από και προς τις καλλιέργειες. Έτσι στηρίζεται ουσιαστικά – στο πλαίσιο των παρεχόμενων υποδομών – η αγροτική παραγωγή ειδικά σε εποχές δύσκολες όπως οι σημερινές που οι αγρότες δοκιμάζονται πολλαπλά, σημείωσε.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Σικυωνίων ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του δήμου (τεχνική υπηρεσία και γραφείο προγραμματισμού) καθώς επίσης και τις δημόσιες υπηρεσίες: Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων και Εφορεία Νεότερων μνημείων, αλλά και την διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά την Διαχειριστική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άψογη συνεργασία που έφερε το άριστο αποτέλεσμα.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Αννίβας Παπακυριάκος: Mεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες σουλτανίνας και επιτραπέζιων σταφυλιών
  


Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τις συνεχείς, ασθενείς βροχοπτώσεις του τελευταίου 15νθημερου έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες σουλτανίνας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ήδη από τις 11 Αυγούστου ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος συνυπέγραψε και προώθησε αρμοδίως στον ΕΛΓΑ, κοινή επιστολή των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, η οποία περιελάμβανε και σειρά αιτημάτων.

Σήμερα 31/08/2022 ο δήμαρχος προχώρησε στην αποστολή νέας επιστολής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού, στην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας καθώς και στον ΕΛΓΑ.

Ο δήμαρχος ζητά άμεσα την έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών καθώς και την ένταξη των καλλιεργειών στο πρόγραμμα Deminimis.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας στηρίζει τους αγρότες που έχουν πληγεί βάναυσα και στέκεται στο πλευρό τους διεκδικώντας μαζί τους.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Άλλες δυο (2) εγκρίσεις χρηματοδότησης ολοκληρώθηκαν για έργα Αγροτικής Οδοποιίας στις κοινότητες Δάφνη και Αρχαία Νεμέα μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 840.000 €
  


Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ποσό χρηματοδότησης:

490.000€ για τη βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Δάφνης 350.000€ περίπου για βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Αρχ. Νεμέας.

Πρόκειται για κεντρικές αγροτικές «οδικές αρτηρίες» που στόχο έχουν την προσβασιμότητα των κατοίκων στις καλλιέργειες τους αλλά και τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη διέλευσή τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την υποβολή των 2 αυτών προτάσεων και κυρίως τους υφυπουργούς κ. Χρ. Δήμα και κ. Νικ. Ταγαρά καθώς και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ένταξη και χρηματοδότηση αυτών των έργων.

Από το 2020 ως σήμερα ο Δήμος Νεμέας έχει εξασφαλίσει για Αγροτικές οδοποιίες περισσότερα από 3.000.000€ με απώτερο στόχο τη στήριξη των αγροτών της περιοχής μας . Στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένονται και άλλες εγκρίσεις έργων σε προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια