Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1802

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

4 νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Κορινθίων
  

Β.Νανόπουλος: Μειώνουμε το κόστος καθαριότητας και προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στο περιβάλλον και τους πολίτες Την ανανέωση του στόλου καθαριότητας με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του λειτουργικού κόστους, συνεχίζει η δημοτική αρχή της Κορίνθου.

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υπέγραψε σύμβαση προμήθειας τεσσάρων (4) νέων απορριμματοφόρων τύπου πρέσας, τρία εκ των οποίων διαθέτουν σύστημα πλύσης κάδων, προϋπολογισμού 875.440,00 ευρώ. Τα απορριμματοφόρα θα παραδοθούν, καινούρια και με όλα τα διακριτικά που ο δήμος θα ορίσει, σε διάστημα 5 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

«Συνεχίζουμε να ανανεώνουμε τον στόλο μας και να αναβαθμίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας γιατί είναι προτεραιότητα μας. Έχουμε ήδη προμηθευτεί 4 απορριμματοφόρα και σήμερα με την υπογραφή της νέας σύμβασης έρχονται ακόμα 4 με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης ώστε παράλληλα με την αποκομιδή να πλένονται οι κάδοι. Μειώνουμε το κόστος λειτουργίας με αυτόν τον τρόπο και προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη και στο περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων.



Εξαιρετική πρεμιέρα παραστάσεων στο Θέατρο «Ειρήνη Παπά» με την Μήδεια
  

Εξαιρετική η χθεσινή βραδιά στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά» και στην πρεμιέρα των παραστάσεων του με την ΜΗΔΕΙΑ του Μπόστ από το Εθνικό Θέατρο.

Μια σπουδαία παράσταση με διθυραμβικές κριτικές, με έξοχους ηθοποιούς, κείμενα και σκηνοθεσία, που καθήλωσε για δυο ώρες τους 800 και πλέον θεατές που έσπευσαν στον Λόφο του Νικηταρά, που καταχειροκροτήθηκε στην αυλαία της και που δικαίωσε την επιλογή του δήμου Κορινθίων να φέρει την ΜΗΔΕΙΑ στην πρεμιέρα των παραστάσεων του νέου θεάτρου!

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ απόψε το βράδυ! Στην πρεμιέρα των παραστάσεων του νέου θεάτρου του δήμου Κορινθίων, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά».

Θέλουμε ως δήμος το θέατρο αυτό να φιλοξενήσει εξαιρετικές παραστάσεις όπως η αποψινή και οι κερκίδες του να είναι πάντοτε γεμάτες από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, όπως είναι απόψε!’ ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Από σήμερα και για 10 ημέρες στο θέατρο «Ειρήνη Παπά» φιλοξενείται το 18ο Φεστιβάλ θεάτρου «Κόρινθος 2022» από το Κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και 11 συνολικά παραστάσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι:

29.07.2022: «Υπερφωτισμένοι», nona” ‘La Θεατρική ομάδα Άνω Λιοσίων 30.07.2022:

Θέατρο «Ειρήνη Παππά» «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang, Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λευκάδας 31.07.2022:

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλώ» Θεατρική ομάδα Κύπρου Παράβαση Λυμπιών, 01.08.2022 «Η Ταράτσα» του Ζάν Κλοντ Καρριέρ, Κορινθιακό Θέατρο «Β.Ρώτας»



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Χρηματοδότηση ύψους 700.000€ για την περιοχή του Σχίνου εξασφάλισε ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
  


Την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Βλαβών Οδικού Δικτύου στην Πυρόπληκτη Περιοχή του Σχίνου» δρομολόγησαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή του Σχίνου που προκλήθηκαν μετά την πυρκαγιά του Μαΐου 2021. Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη του έργου, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ερεισμάτων, ρείθρων, την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων, την κατασκευή τριών κιβωτοειδών οχετών, την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, τον καθαρισμό ρεμάτων, την αποκατάσταση φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, την κατασκευή νέου οδοστρώματος επί των προς κατασκευή κιβωτιοειδών οχετών, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων.

Το έργο προϋπολογισμού 700.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 99.889,11€ εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενός τόσο ουσιαστικού έργου για την πληγείσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, περιοχή του Σχίνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και τους δύο θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη για την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας».




Ακόμη μία χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Συντήρηση του Επαρχιακού Δικτύου από τη Γέφυρα του Ισθμού έως και τον Σχίνο
   

Υπογράφηκε σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του Επαρχιακού Δικτύου από τη Γέφυρα Διώρυγας Λουτρακίου – Περαχώρα – Πίσια». Το έργο αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου Επαρχιακού Οδικού δικτύου και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος από την γέφυρα της Διώρυγας του Ισθμού έως και τον Σχίνο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 602.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο ουσίας και ιδιαίτερης κρισιμότητας στην ευρύτερη περιοχή, διότι μέσω της αναβάθμισης του οδικού δικτύου θα βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο. Σύντομα, εντός των προσεχών ημερών, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη μια χρηματοδότηση για ένα έργο στην περιοχή του Σχίνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και τους δύο θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη για την αμέριστη συνδρομή τους στην υλοποίηση ζωτικών έργων για τον Δήμο μας και την ανάπτυξη του τόπου μας».




Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 30 ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων
  

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη συνολικά τριάντα (30) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, για το διδακτικό έτος 2022 – 2023.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από αύριο, Τρίτη 26 Ιουλίου και λήγει με την πάροδο της 8ης Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν μόνο τη συνημμένη «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση» και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: aithseis@loutraki.gr. Μαζί με την αίτηση υποβάλλονται υποχρεωτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας. Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Αρχική Σελίδα του διαδικτυακού τόπο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/).



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Στο Κρυονέρι τοποθετήθηκαν οι Λίθοι Μνήμης ενάντια στην Λήθη του Χρόνου
  

Δύο μέρες με πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, αντίδοτο στην Λήθη του Χρόνου, ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, Σάββατο 23 Ιουλίου στο Κρυονέρι και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Πρόκειται για την τοποθέτηση Λίθων Μνήμης (Stolpersteine) σε ανάμνηση της διάσωσης της εβραϊκής οικογένειας Καμχή την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίζας Ντεκάστρο «Οι δικοί μου άνθρωποι», καθώς και την προβολή της ταινίας “A slice of heaven” (Ένα κομμάτι ουρανού) που αφορούσε επίσης στη διάσωση της οικογένειας Καμχή.

Οι Λίθοι Μνήμης τσιμεντένιοι κύβοι, διαστάσεων 10Χ10 εκ., που φέρουν μια ορειχάλκινη πλάκα με χαραγμένα πάνω τα στοιχεία των ανθρώπων, που υπέστησαν διώξεις ή εξοντώθηκαν από τους Ναζί τοποθετήθηκαν επί της επαρχιακής οδού έμπροσθεν της οικίας του Δημήτρη Δημόπουλου, όπου κρυβόταν η εβραϊκή οικογένεια Καμχή το 1943-1944. Η τοποθέτηση έγινε παρουσία της Ρίφκα Καμχή, του συζύγου της καθώς και αρκετών παιδιών και απογόνων αυτής. Παρόντες επίσης ήταν Γερμανοί νέοι από το δήμο Σπάνταου Βερολίνου και το γραφείο Συντονισμού Λίθων Μνήμης, αλλά και αρκετοί απόγονοι των οικογενειών του παπα-Νίκου Αθανασούλη και του Θανάση Δημόπουλου, που κατατάχθηκαν στις οικογένειες των Δικαίων των Εθνών, το 2018.

Κατά την σεμνή τελετή τοποθέτησης, οι παριστάμενοι με πρώτη την Ρίφκα που το 1943-1944 ήταν ένα 7χρονο παιδί, άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω στις ορειχάλκινες Λίθους Μνήμης σε ανάμνηση όλων των διωγμών και των διώξεων που υπέστησαν εβραϊκές και μη οικογένειες τα σκοτεινά χρόνια που κυριαρχούσε στον κόσμο, ο φασισμός και ο ναζισμός.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του και αφού καλωσόρισε τόσο την οικογένεια της Ρίφκας Καμχή όσο και τους νέους από τον δήμο Σπαντάου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γενιά του είναι τελευταία γενιά που άκουσε διηγήσεις για τα γεγονότα του πολέμου και της Κατοχής από παππούδες και γιαγιάδες που τα έζησαν. Το γεγονός αυτό σημείωσε είναι μια ευθύνη για να διατηρήσουμε ζωντανή την Μνήμη και να την μεταδώσουμε στις νέες γενιές, ώστε ποτέ να μην ξεχαστεί το κάθε τι καλό και το κάθε τι κακό που διαμόρφωσε τον κόσμο που τους παραδίδουμε.

Η μνήμη είναι ο άνθρωπος υπογράμμισε και γι’ αυτό κάθε λίθος μνήμης που τοποθετήθηκε στην φιλόξενη γη του Κρυονερίου έχει το διττό χαρακτήρα του ανθρώπου: Φέρει το βάρος μιας καταστροφής που μαυρίζει τις ψυχές, αλλά και χτίζει την έκφραση μιας καλοσύνης που θα φωτίζει τον κόσμο.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Κώστας Ραφτόπουλος, ο βουλευτής Κορινθίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Γιώργος Ψυχογιός, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Μπένης Νατάν και ο Alex Kallias, διευθυντής Κέντρου Νέων Wildwuchs Δήμου Σπάνταου Βερολίνου - Γραφείο συντονισμού Λίθων Μνήμης.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου “Οι δικοί μου άνθρωποι” της Μαρίζας Ντεκάστρο (συγγραφέας), παρουσία των Χαρά Μαραντίδου (εικονογράφος) και Αλέξα Αποστολάκη (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Σύλλογος “Φιλοξενία”.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας “A slice of heaven” (Ένα κομμάτι ουρανού) για τη διάσωση της Εβραϊκής οικογένειας Καμχή στο Κρυονέρι Κορινθίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Στην προβολή εκτός της οικογένειας της Ρίφκα Καμχή, το παρόν έδωσε και η σκηνοθέτις Χιλά Τιμόα-Άσουρ.

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες τελούσαν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, ο αντιδήμαρχος Σικυωνίων Γιώργος Τσολάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων Βαγγέλης Χουσελάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου καθώς και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρης Κουκουλάκης.



Με παρέμβαση του δήμου Σικυωνίων συνεχίζεται κανονικά το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς Μικρό Βάλτο
    


Για άλλη μια χρονιά με την καθοριστική παρέμβαση του δήμου Σικυωνίων διατηρείται στην κανονικότητα το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Κορινθίας Κιάτο – Διμηνιό – Λαλιώτη – Μεγάλος Βάλτος – Μικρός Βάλτος – Κιάτο. Το ΚΤΕΛ Κορινθίας είχε προβεί στη διακοπή συγκεκριμένου δρομολογίου, διότι είχε καταστεί ασύμφορο, λόγω μειωμένης κίνησης.

Όμως το γεγονός έπεσε στην αντίληψη του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου ο οποίος παρενέβη στην διοίκηση του ΚΤΕΛ Κορινθίας. Εκεί μετά από σχετική συμφωνία και ουσιαστική οικονομική συνεισφορά του δήμου επετεύχθη η επανέναρξή του.

Τα δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Παρασκευή. Ώρες αναχώρησης: από Κιάτο 7:30 π.μ. και 12:30 μ.μ. και από Μικρό Βάλτο 8:00 π.μ. και 1:00 μ.μ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
  

Η 6η Αυγούστου, ημέρα Τοπικής Θρησκευτικής Εορτής «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», θα εορταστεί πανηγυρικά στην έδρα του Δήμου. Ορίζεται τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων, από το πρωί της 4ης Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της 6ης Αυγούστου και Δημοτική φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων. - Την 5η Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30’ θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ημέρα της Εορτής και ώρα 06:30 θα τελεστεί Όρθρος και θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται να παραστούν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, οι κ.κ. Βουλευτές Κορινθίας, ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Κιάτου, οι Πρόεδροι, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των Κοινοτήτων του Δήμου, οι Αρχές του Νομού και της πόλης, Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι και όλοι οι πολίτες. Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για τον πανηγυρικό εορτασμό της τοπικής μας Εορτής.




Δεν υπάρχουν σχόλια