Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1798

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η αξιοπιστία των Δημοσκοπήσεων...

Σε μεγάλη προεκλογική έγνοια μας έβαλε η διαφοροποίηση που επήλθε με την αλλαγή του χρόνου δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων. Μέχρι πριν την τελευταία τροποποίηση ο χρόνος που επιτρεπόταν η δημοσίευση στα ΜΜΕ των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων από τις αντίστοιχες Εταιρείες ήταν δεκαπέντε ημέρες προ της ημέρας των εκλογών. Με την τελευταία τροποποίηση η καταληκτική ημερομηνία έγινε μέχρι και την τελευταία ημέρα προ των εκλογών. Μεγάλη η διαφορά, η οποία αξιοποιείται από τους ενδιαφερόμενους ποικιλοτρόπως.

Μετά από αυτή την Αλλαγή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα παρατηρηθεί, όπως συνέβη στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές, μπαράζ δημοσκοπήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το θέμα, το οποίο ανακύπτει και απασχολεί την κοινή γνώμη είναι όμως κατά πόσον οι δημοσκοπήσεις είναι αξιόπιστες, κατά πόσον αποτελούν δείγματα έντιμης εργασίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας ή γίνονται από εργαλείο συμπληρωματικό του οπλοστασίου προεκλογικών ρυθμίσεων των κομμάτων όπλο χειραγωγήσεως της μάζας των ψηφοφόρων προς την επιθυμητή κατεύθυνση; Με λίγα λόγια η επί πληρωμή παρουσίαση δειγμάτων – αποτελεσμάτων με βάση την παρουσίαση του χορηγού, ως πλειοψηφούν κόμμα.

Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι συμβαίνουν στην πραγματικότητα και τα δύο. Η κάθε Εταιρεία, που ασκεί το λειτούργημα της σφυγμομέτρησης των ψηφοφόρων, ενεργεί ανάλογα με την προσωπικότητα και τις βασικές αρχές των ιδιοκτητών της. Μερικές όμως εξ αυτών γέρνουν προς το μέρος των χορηγών ΜΜΕ, που παραγγέλλουν τη σφυγμομέτρηση και προς το κόμμα της αρεσκείας τους, που συνήθως πληρώνουν για να ποδηγετήσουν μερικώς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο ξεφτιλισμός των εταιρειών δημοσκοπήσεων φαίνεται μετά την κάλπη, τα αποτελέσματα της οποίας προσπαθούν να καλύψουν τις προφητείες τους βασιζόμενες στο στατιστικό λάθος.

Κατά τη γνώμη μας αποτελούν είδος που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει θύματα κι αυτές της οικονομικής κρίσης. Ρίχνουν νερό στο κρασί τους στην προσπάθεια Επιχειρηματικής Επιβίωσης.

Απαιτείται γνώση και πείρα για να εμπιστευθείς σήμερα τα αποτελέσματά τους. Υπομονή, λοιπόν, μέσα στο επόμενο χρόνο να ξαναδούμε το έργο και να σιχτιρίσουμε. Το παράδοξο είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις εκλογικών αναμετρήσεων από πλειάδα συναφών Εταιρειών σχεδόν όλες αποδεικνύονται ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, πλην 1-2 εξαιρέσεων… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Με τις πλάτες του ΟΗΕ οι αποεθνοποιήσεις...

Σχέδιο καθοδηγούμενο από τον ΟΗΕ βρίσκεται σε εξέλιξη για εποικισμό της Ευρώπης με μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως γράφει η βρετανική Express, ο ΟΗΕ συμβουλεύει την Ευρώπη να δεχθεί πολλά εκατομμύρια μετανάστες για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα. Μιλάμε δηλαδή ξεκάθαρα για εποικισμό, αφού οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα, ώστε να «αναπληρώσουν» το υποτιθέμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης. Όλα αυτά ο ΟΗΕ τα εισηγείται σε μια έκθεση του το 2001, δηλαδή προαναγγέλλει αυτά, που πλέον σήμερα συμβαίνουν ... «ανθρωπιστικά».

Η έκθεση του ΟΗΕ προτείνει να «αναπληρωθούν» τα «κενά» των ντόπιων πληθυσμών στις χώρες της Ε.Ε. με μετανάστες. Στην έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση 612.000 μετανάστες κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2000-2025 και 1.300.000 κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2025-2050. Αυτό προτείνεται, αντί να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό από τους κρατούντες. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ακριβώς υποστήριξαν και δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα στις αρχές του 2016, στη συνέχεια όμως σιώπησαν από τις έντονες αντιδράσεις.

Βεβαίως η λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μόνο την αύξηση των γεννήσεων δεν ευνοεί. Αντίθετα η λιτότητα αποτελεί φραγμό στις γεννήσεις. Ακόμη και οι αμβλώσεις είναι στο παιχνίδι, δήθεν για το καλό της υγείας των γυναικών, που ξεστρατίζουν τη γυναίκα από τον φυσικό της προορισμό. Την τεκνοποιϊα.

Τι προειδοποιούν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:

Ο Πλάτων, πριν 25 αιώνες, γράφει: «Αν όμως ο πληθυσμός [της πόλης, δηλ. του κράτους] ελαττωθεί και πέσει κάτω από τον επιθυμητό αριθμό, δεν πρέπει να φέρνουμε στην πόλη ξένους πολίτες, που δεν έχουν εκπαιδευθεί με τον σωστό τρόπο» («Νόμοι», 741a). Ενώ και ο Πλούταρχος, 20 αιώνες πριν, εξηγεί γιατί: «Οι πολλές και ποικίλες ποιότητες, που περικλείουν αντιθέσεις και είναι δύσκολο να τις δαμάσεις, καταστρέφονται προτού βρεθούν μαζί, εφόσον, όπως σε πόλη με ανθρώπους μιγάδες που έχουν συγκεντρωθεί από παντού, δεν είναι εύκολο να φτάσουν σε κατάσταση ενότητας και ομοιοπάθειας, αλλά κάθε μία τραβάει προς αυτό, που της είναι οικείο Τι μας λένε και κάνουν οι αφέντες που κρύβονται πίσω από τα ανδρείκελα που κυβερνάνε δήθεν τις τύχες των Λαών της Ευρώπης, την οποίαν αλλοιώνουν ψυχή τε και σώματι με μουσουλμάνους; Πού είναι τα κόμματα να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ευτεκνίας; Γιατί έχουν στοχοποιήσει την πολύτεκνη οικογένεια; Μπορεί κάποιος να μας πει την αλήθεια;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι Έλληνες πληρώνουν τους λάθρο;

Είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και τις θέσεις που παίρνουν διάφοροι κρατικοί και πολιτικοί φορείς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είχαμε διαβάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ότι: «Επανακαθορίζεται το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας με τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Με την τροπολογία επιτρέπεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, η δαπάνη των οποίων μπορεί να καλύπτεται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις περί προμηθειών διατάξεις, με σκοπό τη σίτιση των ανωτέρω προσώπων. Σε περίπτωση, που δεν είναι δυνατό να παρασχεθούν υπηρεσίες σίτισης για οποιονδήποτε νομικό ή πραγματικό λόγο στα ανωτέρω πρόσωπα, καταβάλλεται ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, η οποία καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ, στα ανωτέρω πρόσωπα καταβάλλεται με απόφαση του διοικητή της έδρας κάθε Κέντρου ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δαπανών ατόμων, που τελούν σε περιορισμό (ν.δ.116/1969 και σχετικές ΚΥΑ), η οποία βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 5,87 ευρώ ανά δικαιούχο)».

Σκέτη τρέλα, δηλαδή. Την στιγμή, που η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χιλιάδες συμπατριώτες μας παρουσιάζουν πρόβλημα διαβίωσης, αφού αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες, όπως αυτή του φαγητού, καλούμαστε εμείς, οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι, να μας κόβουν τον μισθό, να μας εξαθλιώνουν στην φορολογία, τις μειώσεις μισθών και να κόβουν μισθό στον κάθε λαθρομετανάστη, που πήδησε τα σύνορα και είναι παράνομος.

΄Ετσι αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση. Για τον Έλληνα που δεν έχει να φάει το πολύ πολύ να γίνουν κάποιες ευκολίες στους δυσβάστακτους φόρους. Ο λαθρομετανάστης έχει όλες τις παροχές χωρίς να πληρώνει κάτι, αλλά τον ταΐζουμε κιόλας; Αν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει πραγματικά το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων να καταργήσει την πράξη του ΣΥΡΙΖΑ… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η Ελλάδα θέλει Ειρήνη και εξοπλίζεται…

Ολοκληρώθηκε πριν από προχθές η συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Έλαβε χώρα εκτενής ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Χαρδαλιά, για θέματα αρμοδιότητάς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του 5apostagma.gr , από κοινοβουλευτικούς συντάκτες η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε έγκριση για ένα νέο εξοπλιστικό πακέτο.

Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.

Καταρχάς πρόκειται για 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon. O Harpoon είναι ένας πύραυλος παντός καιρού, πάνω από τον ορίζοντα, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη McDonnell Douglas, είναι παραλλαγές πυραύλων κρουζ. Το κανονικό Harpoon χρησιμοποιεί ενεργό ραντάρ και πετά ακριβώς πάνω από το νερό για να αποφύγει τις άμυνες. Ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί από:

1. Αεροσκάφος σταθερών πτερύγων (το AGM-84, χωρίς τον ενισχυτή πυραύλων στερεού καυσίμου). 

2. Πλοία επιφανείας (το RGM84, εξοπλισμένο με ενισχυτή πυραύλων στερεού καυσίμου που αποσπάται όταν δαπανηθεί, για να επιτρέψει στον κύριο στροβιλοτζετ του πυραύλου να διατηρήσει την πτήση). 

3. Υποβρύχια (το UGM-84, εξοπλισμένο με ενισχυτή πυραύλων στερεού καυσίμου και εγκλωβισμένο σε κοντέινερ για να είναι δυνατή η βυθισμένη εκτόξευση μέσω ενός σωλήνα τορπιλών).

4.. Συστοιχίες παράκτιας άμυνας 

Πλέον η Ελλάδα θα διαθέτει 145 αεροσκάφη ικανά να φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους (τα Rafale τους Exocet και τα F-16 τους Harpoon). Θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F16 Block 50. Συν τοις άλλοις θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F-16 Block 50, δηλαδή θα γίνουν σύγχρονα σχεδόν όσο τα F-16 Viper, ενώ θα προμηθευθούμε και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο «εφιάλτης» των S-400 , καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους. Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις και θα δει και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35 μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των υπερσύγχρονων μαχητικών. Η Βασική αρχή του Πολέμου «όταν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» στην πράξη… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια