Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1797

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Δήμος Κορινθίων – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας– Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών - Ανασκαφές Κορίνθου 
«Σχεδιάζουμε τη Νέα «Αρχαία Κόρινθο»»
   

 
Στο εμβληματικό έργο ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου προχωρούν από κοινού ο Δήμος Κορινθίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και η Αμερικανική Σχολή.

Με συντεταγμένα βήματα, κοινή στόχευση και υλοποίηση ενεργειών, προσφέρουμε στην πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου Κορινθίων την αναγνωρισιμότητα του Αρχαιολογικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας, κυρίως όμως την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με τον οικισμό σ ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μοναδική εμπειρία για επισκέπτες και κατοίκους.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 09 Ιουνίου στο δημαρχείο της Κορίνθου, παρουσία του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Παναγιώτας Κασίμη, του Διευθυντή των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής, Chris Pfaff και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας, κ.Ιουλίας Τζώνου, του Οικονομικού Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής κ.Παντελή Πάνου, της κ.Νανοπούλου και των συνεργατών της εκ του μελετητικού γραφείου «Παπαγιάννης και συνεργάτες», του Αντιδημάρχου Τ.Υ κ.Γιώργου Πούρου, των Ειδικών συνεργατών του Δημάρχου Κορινθίων σε θέματα πολεοδομίας και τεχνικών έργων κ.Γιώργου Παπασταμόπουλου και κ.Σιλένας Σκόνδρα, σχεδιάζει και δημιουργεί «μια νέα ζωή για την Αρχαία Κόρινθο» εντάσσοντας την στο νέο χάρτη ανάπτυξης.

Νέα τοπογραφικά Νέο μουσείο στην περιοχή του σημερινού Ξένια το οποίο θα κατεδαφιστεί 
Συνολική ανάπλαση του χώρου καθώς επίσης και Διαδρομές ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου με το Ωδείο, το Θέατρο, το Γυμνάσιο, τα Λουτρά της Αφροδίτης και τον οικισμό, είναι τα κύρια στοιχεία της μελέτης.

Στην σύσκεψη παρουσίασης υπήρξε συμφωνία των τριών φορέων επί των βασικών προτάσεων της μελέτης, διεκπεραιώθηκαν ζητήματα που θα επιτρέψουν στις διαδικασίες να ολοκληρωθούν γρήγορα και εντός των προθεσμιών ενώ κατεγράφη η πεποίθηση ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

«Με τολμηρές αποφάσεις και σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Αμερικανική Σχολή, τους μελετητές και τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια, Αναμορφώνουμε Αναδεικνύουμε και Αξιοποιούμε την Αρχαία Κόρινθο Ως δημοτική αρχή γνωρίζουμε την αξία και την δυνατότητα της Αρχαίας Κορίνθου, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου επιτελούμε το καθήκον μας στην κληρονομιά των προγόνων μας, κυρίως όμως στο μέλλον που, αξιοποιώντας την, διαγράφεται λαμπρό» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της σύσκεψης. Η Αρχαία Κόρινθος συμβολίζει την συνέχεια των πολιτισμών και των θρησκειών. Το έργο έρχεται να συνδέσει αρμονικά τον αρχαιολογικό χώρο με τον οικισμό και να αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων. Να την αναβαθμίσει, να την μετατρέψει σε εμπειρία. Να παρουσιάσει εν τέλει στον κόσμο μια νέα Αρχαία Κόρινθο όπου κάθε βήμα της θα είναι και ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Μια εμπειρία μοναδική.

Να σχεδιάσει ουσιαστικά και να διαμορφώσει μια ΝΕΑ ΖΩΗ!

Η μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου προκειμένου να λάβει την έγκριση του.





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
670.000€ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ
  


Το σήριαλ του σχολικού συγκροτήματος του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου συνεχίζεται.

670.000€!!! Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμαρχος πρότεινε να καταβάλει ο Δήμος αποζημίωση και σταλίες στον εργολάβο συνολικού ποσού 
Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη που δεν κατάφερε μέχρι σήμερα ο εργολάβος που έχει υπογράψει σύμβαση από 7/5/2020 να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή. Υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του πρώην Δημάρχου.

Εμείς (και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης) καταψηφίσαμε και τονίσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλουμε να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερα σημαντικές απαιτήσεις του εργολάβου αφού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή με την αδράνειά της δύο χρόνια τώρα.

Με τα χρήματα των δημοτών (έστω και αν είναι ΕΣΠΑ) δεν παίζουμε.

Καταδείξαμε την μεγάλη καθυστέρηση στην ανταπόκριση του Δήμου για τροποποίηση της στατικής μελέτης που ζήτησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων, αφού από 7/5/20 που υπεγράφη η σύμβαση του έργου μόλις στις 23/4/21 (ένα ολόκληρο χρόνο μετά) η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στο Δίκτυο Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/06/2022



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές των σχολείων μας με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό
 


Ο Δήμος Ξ υ λ ο κ ά σ τ ρ ο υ - Ευρωστίνης π ρ ο χ ώ ρ η σ ε στη διανομή 30 σταθερών και 8 φορητών Η/Υ, 10 οθονών καθώς και αθλητικού υλικού στα σχολεία μας.

Σ υ ν ε χ ί ζ ο υ μ ε να ενισχύουμε τις προσπάθειες δ α σ κ ά λ ω ν ,καθηγητών και μαθητών με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Επενδύουμε στη νέα γενιά ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας 
απαιτητικής εποχής.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Δήμος Σικυωνίων
  


Η ΔΕΥΑ κανει το επόμενο βήμα στην ψηφιακή εποχή...

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την τοποθέτηση ψηφιακών συστημάτων μέτρησης υδρομετρητών και τηλεελεγχου των δικτύων ύδρευσης για τον εντοπισμό διαρροών με τη χρήση ασύρματων αισθητήρων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ





ΧΩΡΟΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ
  


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 20 -6- 2022
ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  
ΤΗΛ. 6937056614 
Email. 
nikos.zaharopoulosgmail.com 
 [Παράκληση για τος δικές σας Ενέργειες] 

ΠΡΟΣ Τον Δήμο Σικυωνίων 
Πυροσβεστική Υπηρεσία 


ΧΩΡΟΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ 

-Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά και οι πρόσφατοι πρόγονοί μας τιμούσαν με ξεχωριστό τρόπο τους νεκρούς τους, ως μέγιστη υποχρέωση και ένδειξη σεβασμού προς τη ζωή, τις παρακαταθήκες και το έργο που άφησαν πίσω τους.    

-Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων έχει εγκαταλείψει στη τύχη τους χώρους των Νεκροταφείων της ευρύτερης περιοχής, όπως το νεκροταφείο της Κοινότητας Μποζικών που βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη για έκρηξη πυρκαγιάς κατάσταση, παρότι οι πολίτες πληρώνουν το υστέρημά τους για τον καθαρισμό τους, έχουν γίνει δε αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ για καθαρισμό και περιποίηση των χώρων των νεκροταφείων.

- Η περιποίηση και καθαριότητα των χώρων αυτών είναι σχεδόν άγνωστη υπόθεση για τη Δημοτική αρχή και το έργο αυτό, στο βαθμό που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, το αναλαμβάνουν οι συγγενείς των νεκρών.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι Δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη Νεκροταφείων και κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να ανταποδίδει τις υπηρεσίες της με τη φύλαξη και προστασία των Νεκροταφείων, τη περιποίηση και καθαριότητά τους, για να αποτελούν σημείο αναφοράς και τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας.

-Δυστυχώς ο Δήμος Σικυωνίων δεν «χρεοκόπησε» μόνο σε όλα τα επίπεδα, κυρίως χρεοκόπησε θεσμικά και ηθικά, διοικείται δε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, από ανθρώπους που το μόνο που τους απασχολεί είναι το προσωπικό τους συμφέρον.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Συνάντηση του Υφ/ργού Χρίστου Δήμα με τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο 

Χρηματοδότηση 200.000€ θα λάβει ο Δήμος Βέλου Βόχας για αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία.
  

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο και τον αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα συζητήσανε για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ύδρευσης.

Ο Δήμος είχε υποβάλλει αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για την ανόρυξη γεωτρήσεων, το όποιο και εγκρίθηκε.




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

  



Στο Δημαρχείο Νεμέας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15.06.2022 ο Νέος Φάκελος για τα κρασιά ΠΟΠ Νεμέας από τον Σύνδεσμο Οινοποιών & τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Απώτερος στόχος, η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και η δημιουργία μιας κατηγορίας Premium όπου η νέα προσθήκη με νέο σήμα Νεμέα Lions ΠΟΠ θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Π. Νίκας τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια προκειμένου ν’ αναδειχθεί το προϊόν τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια