Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1797

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν ογδόντα οχτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα τρία (133) και έ γινε έλεγχος σε χίλια ογδόντα τέσσερα (1.084) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα τρία (653) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δεκαεννέα (219) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και λαθραίου καπνού Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.6.2022 έως και χθες (15.6.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ογδόντα τέσσερα (1.084) άτομα, εκ των οποίων οχτακόσια δεκαεννέα (819) ήταν ημεδαποί και διακόσια εξήντα πέντε (265) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα τρία (653) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα τρία (133) άτομα, από τα οποία εβδομήντα έξι (76) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οχτώ (88) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οχτώ (8) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας, που έγινε την 7.6.2022, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που έγινε την 28.5.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ατόμων, 34χρονου ημεδαπού και 25χρονης αλλοδαπής, αντίστοιχα, για απάτη με υπολογιστή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δεκαεννέα (219) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα και τρίφτης κάνναβης, -45- μέτρα καλωδίου, στην Αργολίδα, προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 

Στις 19 Ιουνίου 2022, Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη Αρκαδίας, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των απόστρατων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Τρίπολης, όπου και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας .

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στην Λακωνία και στην Μεσσηνία.

Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία και από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα απόδοσης τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, ως ημέρα επιβράβευσης του έργου τους από την κοινωνία και τους πολίτες.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βραχάτι για κατοχή χασίς 

Συνελήφθησαν, στις 19.6.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 20 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

Ατύχημα στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο Κοκκώνι – Οδηγός κατέληξε σε αυλή σπιτιού 

Ατύχημα σημειώθηκε στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο Κοκκώνι, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Ιουνίου, όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ οχήματος έχασε – για άγνωστη αιτία- τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να παρασύρει δυο κολόνες, καταλήγοντας ο ίδιος και το όχημα του σε αυλή σπιτιού.

Από θαύμα, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές τόσο στην αυλή της κατοικίας, όσο και το όχημα του.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

2 ημέρες ago korinthosTV


ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου και σε συνεργασία με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου, εντοπίστηκαν τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 28,31 και 22 ετών αντίστοιχα στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σελόντα Κορινθίας, να διενεργούν αλιεία με χρήση διχτυών, με κλεμμένο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος.

Οι δύο (02) εκ των τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 31 ετών, συνελήφθησαν από τα ανωτέρω στελέχη και οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώπιον κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου η οποία τους απάγγειλε τις κατηγορίες της κλοπής από κοινού και συναυτουργίας με πρόθεση (δόλο) κατά παράβαση των άρθρων 27&1, 45 και 372 & 1 ορίζοντας ρητή δικάσιμο. Ο τρίτος αλλοδαπός διέφυγε της συλλήψεως και καθόσον κατά την διαδικασία γενικής αναζήτησής του στο πλαίσιο του αυτοφώρου δεν ανευρέθηκε, παραγγέλθηκε σχηματισμός προκαταρκτικής εξέτασης κατά αυτού για τις προαναφερόμενες παραβάσεις του Π.Κ. καθώς και της απείθειας, άρθρο 196 του Π.Κ.

Κλαπέν σκάφος κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Παράνομα αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν και κατά των προαναφερόμενων παραβατών κινήθηκε από την Λιμενική Αρχή Κορίνθου και η σχετική διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια