Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα

Φ.1793

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας
  

Σας προτείνω φέτος να επισκεφθείτε την Κορινθία

Σε συνέντευξη του, σε δίκτυο πανελλήνιας εμβέλειας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ερωτήθηκε για τον τουρισμό και δεν έχασε την ευκαιρία να προτείνει στον κόσμο φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθεί την Κορινθία.

Ερ: Αρχίζει η τουριστική σεζόν με μεγάλες προσδοκίες για την Ελλάδα γενικότερα. Τι πρωτοβουλίες έχετε λάβει για τον κλάδο του Τουρισμού;

Απ: Ο τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα έναν πολύ νευραλγικό τομέα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να πάει καλά το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο τουρισμός, αλλά και οι άμεσα συνδεδεμένοι με αυτόν κλάδοι, όπως η εστίαση, η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός, επλήγησαν πολύ τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της έρευνας και της καινοτομίας, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συνδέσουμε πιο αποτελεσματικά τον τομέα του τουρισμού με το οικοσύστημα καινοτομίας και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τις νέες επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και αναπτύξουμε στον μέγιστο βαθμό τις δεξιότητες που απαιτούνται πλέον στον κλάδο.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αποτελούν την 2η μεγαλύτερη κατηγορία σε πλήθος, μετά τις βιοεπιστήμες.

Μάλιστα, για να ενισχύσουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, προωθήσαμε μια έκτακτη δράση ΕΣΠΑ. Οι startup του τουρισμού είχαν υποστεί ίσως τις πιο σοβαρές ζημιές, με μεγάλες απώλειες στους τζίρους τους και οφείλαμε να τις στηρίξουμε. Η δράση είχε την μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής έως 100.000 ευρώ.

Συμπερασματικά όμως, θα ήθελα να επισημάνω πως το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται στον κλάδο, οι νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, η τεχνογνωσία και η προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής, συγκροτούν ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών μας, παρέχοντας τις ιδανικές υπηρεσίες.

Ερ: Η περιοχή της Κορινθίας, από την οποία κατάγεστε, θα έχει και φέτος την ανάλογη επισκεψιμότητα;

Απ: Με την ευκαιρία, θα σας προτείνω φέτος να επισκεφτείτε την Κορινθία. Για μια ακόμη χρονιά γίνεται εξαιρετική συλλογική προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών, από την τοπική αυτοδιοίκηση, το επιμελητήριο, τους εμπορικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, την ένωση ξενοδόχων, τους επαγγελματίες εστίασης κ.α. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, σε πολλούς επιμέρους τομείς, τόσο από την Πολιτεία όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Από έργα υποδομών, ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων μέχρι επαναλειτουργία υφιστάμενων που βοηθούν σημαντικά στην προσέλκυση τουριστών, κυρίως τους θερινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες. Ο στόχος μας και φέτος είναι να αναδείξουμε τον θεματικό τουρισμό της περιοχής μας, όπως ο οινικός, περιηγητικός, θρησκευτικός, αθλητικός και αγροτουρισμός. Σε κάθε περίπτωση η Κορινθία θα βρίσκεται και φέτος ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα με έναν μοναδικό τρόπο και έχει το πλεονέκτημα να απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα.




Χρίστος Δήμας

«Η Ελλάδα προσελκύει ολοένα και περισσότερες επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία και δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες σε ταλαντούχους επιχειρηματίες και επιστήμονες να είναι αναταγωνιστικοι σε παγκόσμιο επίπεδο από την Ελλάδα.» Μίλησα στο συνέδριο Techtour SouthEast Europe 2022 που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με την Microsoft, την Eurobank, την EY, την Deloitte, το Unifund, το ΑΜΠΕ και η Recursive.»



Χρίστος Δήμας: Εγκαινιάσαμε τον 1ο πιλοτικό Σταθμό Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε ο 1ος πιλοτικός Σταθμός Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα, παρουσία του Χρίστου Δήμα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μία στιγμή από το μέλλον. Σήμερα στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου NCSR «DEMOKRITOS», εγκαινιάσαμε τον 1ο πιλοτικό Σταθμό Ανεφοδιασμού Οχημάτων Υδρογόνου στην Ελλάδα, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις πράσινες μεταφορές στην χώρα μας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης, ανεφοδιασμού και κατανάλωσης υδρογόνου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμότητα να ανεφοδιάσει υδρογονοκίνητα οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του έργου βασίζεται σε ελληνική τεχνογνωσία και ο σταθμός υδρογόνου ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία συμπίεσης του καυσίμου, που αναπτύχθηκε από τη CYRUS ΑΕ, την εταιρεία spin-off του Δημόκριτου», έγραψε ο Χρίστος Δήμας.

Τα εγκαίνια του σταθμού έγιναν παρουσία Δήμα και Σκρέκα «Θερμά συγχαρητήρια στον Δημόκριτο, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΠΡΕΤΕΑ κ. Θάνο Στούμπο, σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για την ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και σε όλες και όλους που συνέβαλαν σε ένα έργο με σπουδαίες προεκτάσεις για το μέλλον μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα εγκαίνια πραγματοποιήσαμε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο», ανέφερε ο Χρίστος Δήμας.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR




Ιδρύεται μονάδα ρομποτικής και ξεκινά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»

Ιδρύεται μονάδα ρομποτικής και ξεκινά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο που θα στεγαστεί το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» – Research and Innovation Center “Athena” Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Επίσης όπως σημειώνει ο υφυπουργός: Το κτήριο που βρίσκεται σήμερα το «Αθηνά» (καταβάλει ενοίκιο) δεν έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει τις νέες μονάδες για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ρομποτική. Για αυτό αποφασίσαμε αξιοποιώντας χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα διαγωνισμός για την αγορά και την ανακατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου, ιδιόκτητου κτηρίου του «Αθηνά», που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του έργου του. Το Ερευνητικό Κέντρο θα αποκτήσει δηλαδή το νέο του σπίτι, στο οποίο θα συστεγάζονται όλα τα Ινστιτούτα, η Μονάδα Ρομποτικής και το Κέντρο Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Η συνολική επένδυση για το «Αθηνά» ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια