Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος φ.1784

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 15 Μαρτίου 2022 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Απάτες σε βάρος Επαγγελματιών»


Συνελήφθησαν εκατόν δέκα οχτώ (118) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) και έ γινε έλεγχος σε χίλια ενενήντα επτά (1.097) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια σαράντα επτά (747) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δέκα (210) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και στιλέτο Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 3.3.2022 έως και χθες (15.3.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ενενήντα επτά (1.097) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια ενενήντα τρία (793) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τέσσερα (304) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια σαράντα επτά (747) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) άτομα, από τα οποία ογδόντα εννέα (89) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τρία (73) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν δεκαοχτώ (118) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Έξι (6) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επτά (7) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δέκα (210) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα κάνναβης και στιλέτο, με μήκος λάμας -6- εκατοστά, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Τρίπολη, 15 Μαρτίου 2022 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Απάτες σε βάρος Επαγγελματιών»


Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου , διοργάνωσε χθες (14.3.2022), διαδικτυακή ημερίδα με θέμα « Απάτες σε βάρος Επαγγελματιών », όπου προσκλήθηκαν να συμμετέχουν τα Επιμελητήρια και οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος της Ημερίδας, ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών σχετικά με τα προσχήματα και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους εξαπατήσουν, καθώς και η παράθεση χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή εξαπάτησης τους.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας , καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να πέσουν θύματα απάτης και να χάσουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ζωής.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από Αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μπαστακό Παναγιώτη και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, Αστυνόμο Α’ Ανδρικόπουλο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.




Συνελήφθη στον Ισθμό από την Ασφάλεια Κορίνθου 40χρονος με κοκαΐνη στο όχημα του


Συνελήφθη, στις 20.3.2022 το μεσημέρι, στον Ισθμό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 40χρονος αλλοδαπός, γιατί κατελήφθη να επιβαίνει σε όχημα και να κατέχει ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -76,9- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -110- ευρώ, καθώς και 2- κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν. Τέλος κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. By: Korinthos News

Δεν υπάρχουν σχόλια