Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα Φ.1783

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Ερντογάν μέσω Πακιστάν προειδοποίησε ότι ετοιμάζει «ουκρανικού τύπου» κρίση με την Ελλάδα το 2023

    


Πηγή:13.03.2022 Newsroom 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 
Ο Ερντογάν δήλωσε στο βαθύ κράτος του Πακιστάν ότι θα “σπάσει τα δεσμά της συνθήκης της Λωζάννης” το 2023 Διπρόσωπος με υποχθόνια σχέδια φέρεται να είναι ο Τούρκος πρόεδρος, αφού ενώ συνομιλεί δήθεν με την Ελλάδα για ενεργειακά και οικονομικά σχέδια, έχει άλλα στο νου του με ύποπτα σχέδια κατά του Αιγαίου των νησιών μας, και ολόκληρου του ελληνισμού.

Αυτό αποκάλυψε δημοσίευμα , στο οποίο οι Πακιστανοί μουλάδες κατηγορούν τον Ερντογάν για την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην Τουρκία. Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης μουσουλμανικής οργάνωσης του Πακιστάν (Tanzeem-e-Islami), Shujauddin Shaikh, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι “η Τουρκία χλευάζει τη μουσουλμανική Ummah ενισχύοντας τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ”.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην Τουρκία, ο Σουτζαουντίν είπε “ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο ισχυρίστηκε (στους ίδιους) ότι η Τουρκία θα παίξει το ρόλο του ηγέτη των απανταχού Μουσουλμάνων,…...αφού σπάσει τα δεσμά της της Συνθήκης της Λωζάννης που λήγει το 2023”. Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τον Πακιστανό μεγαλόβαθμο κληρικό, “φαίνεται ότι είναι πρόθυμος να ενισχύσει τις σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ”.

Ο Σουτζαουντίν τόνισε ότι “αυτή η διπροσωπία είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο ο μουσουλμανικός κόσμος αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια των ισχυρισμών του προέδρου Ερντογάν”. “Υπάρχει πλέον μια τουρκική κλίση προς τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα το Ισραήλ, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι καταστροφική όχι μόνο για την ίδια την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη τον μουσουλμανικό κόσμο. Η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η σωτηρία της βασίζεται στο να ακολουθήσει το μονοπάτι του σουλτάνου Μοχάμεντ Φατίχ και όχι του Ατατούρκ”, κατέληξε ο Πακιστανός κληρικός.

Η Tanzeem-e-Islami είναι μια ισλαμική οργάνωση που υποστηρίζει την εφαρμογή του Κορανίου και της Σούννας στον κοινωνικό, πολιτιστικό, νομικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα της ζωή, ενώ ουσιαστικά ελέγχει κατά μεγάλο μέρος την πακιστανική ηγεσία παντού, στρατό, πολιτική κτλπ. Η ίδια οργάνωση έχει αναδειχθεί ως η «ισχυρότερη συντηρητική δύναμη» εντός του Πακιστάν, η οποία αντιτίθεται στην ανάπτυξη ενός «σύγχρονου κοσμικού προγράμματος σπουδών» στα πανεπιστήμια, στις «φιλικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες» και στην εισροή «δυτικών αξιών στο Πακιστάν.

Επίσης υποστηρίζει την τζιχάντ, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στο Πακιστάν, έχει αναπτύξει «συνεργάτες που βασίζονται στις ινδο-πακιστανικές μουσουλμανικές κοινότητες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη». Περιττό να τονίσουμε ότι το αληθινό πρόσωπο αυτού με τον οποίο συνομιλεί σήμερα στην Κωντσαντινοπύολη ο Κ.Μητσοτάκης, είναι αυτό του Τούρκου προέδρου, το οποίο κατά καιρούς δηλώνει περί “ συνόρων της καρδιάς, ελληνικών νησιών που ανήκουν δήθεν στην Τουρκία, κά.

Αυτό που έπαθε η Ουκρανία από την Ρωσία, πρέπει να γίνει μάθημα σε όλο τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, ειδικούς, συμβούλους, και να κτυπήσει καμπάνες για το τι ακριβώς ετοιμάζει η Τουρκία πιθανότατα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα, αναμένοντας μόνο την κατάλληλη στιγμή να το πράξει πιθανότατα στο Αιγαίο.






Κριμαία: «Ενώθηκε με το Ντονμπάς» – Επετεύχθη ένας από τους ρωσικούς «ανσκ»?

  


14/03/2022 – Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Κριμαία, που έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία, ισχυρίστηκε σήμερα ότι υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος που συνδέει τη χερσόνησο με την περιοχή των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Γκιόργκι Μουράντοφ είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δρόμο που οδηγεί από την Κριμαία στη Μαριούπολη.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση ή διάψευση από την ουκρανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Μουράντοφ, αυτό θα επιτρέψει να σταλούν στους κατοίκους της περιφέρειας Ντονέτσκ ανθρωπιστική βοήθεια. Το Κίεβο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι εμπόδισαν τη διέλευση οχηματοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια για το πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης στο Ντονέτσκ.

Αρκετοί αναλυτές έκαναν την υπόθεση πως ένας από τους βασικούς στόχους της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι να δημιουργηθεί χερσαίος διάδρομος από τις περιοχές των αυτονομιστών, που συνορεύουν με τη Ρωσία, ως τη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ






ΗΠΑ: Η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν βοηθήσει τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις για την Ουκρανία

  


14/03/2022 - 05:18 Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας Γιανγκ Τζιετσί στη Ρώμη τη Δευτέρα, προειδοποίησε την Κίνα ότι θα αντιμετωπίσει «με απόλυτη βεβαιότητα» συνέπειες εάν βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις βαριές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, προκαλώντας ανησυχία στον Λευκό Οίκο ότι το Πεκίνο μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους, γράφουν στην κυριακάτικη έκδοσή τους οι εφημερίδες Financial Times, επικαλούμενες Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όταν ρωτήθηκε νωρίτερα για τις αναφορές αυτές, ο Λιου Πενγκγιού, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, είπε: «Δεν το έχω ακούσει ποτέ». Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Κίνα θεωρεί την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία «ανησυχητική» και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης». Ο Λιου είπε επίσης ότι «θα πρέπει να καταβληθούν οι μεγαλύτερες κατά το δυνατόν προσπάθειες για τη στήριξη της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων παρά τη δύσκολη κατάσταση ώστε να επιτευχθεί ένα ειρηνικό αποτέλεσμα».

Ο Σάλιβαν δήλωσε στο CNN την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η Κίνα γνώριζε ότι η Ρωσία σχεδίαζε κάποια ενέργεια στην Ουκρανία προτού γίνει η εισβολή, αν και το Πεκίνο μπορεί να μην είχε καταλάβει την πλήρη έκταση αυτού που σχεδιαζόταν.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

Πηγή: Reuters / ΑΠΕΜΠΕ






Σάββας Καλεντερίδης: Κάναμε εχθρική χώρα την Ρωσία και ανοίγουμε διάλογο με την Τουρκία

  


10 Μαρτίου 2022
Ακούμε τον στρατιωτικό αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη να λέει τα εξής: ¨Όταν εμείς που είμαστε οι βασικά θιγόμενοι με αυτά που έκαναν στην ΑΟΖ της Κύπρου, με την κατοχή, με αυτά που κάναν εναντίον μας και πήγαμε να κάνουμε κάποιες κυρώσεις, μας τράβηξε το αυτί η Μέρκελ και αντί για κυρώσεις, αντί για μαστίγιο, δώσαμε καρότο 9 δισεκατομμύρια.

Αυτός που οργάνωσε την εισβολή στην Ελλάδα για να ρίξει τον Μητσοτάκη, αυτός ήταν ο στόχος. Στόχος ήταν και η κυβέρνηση, η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και στο τέλος να περάσουν εκατομμύρια από την Ελλάδα. να δημιουργήσει στρατηγικές κοινότητες μουσουλμάνων στην Ευρώπη να αλώσει και την Ευρώπη.

Αντί λοιπόν να επιβάλλουμε κυρώσεις, του δώσαμε αλλά 3 δισεκατομμύρια. Εδώ κάτι δεν πάει καλά.

Και πιστέψτε με, μπορεί να θεωρεί ένα μέρος του κόσμου ότι έχουμε κόλλημα με την Τουρκία, χρησιμοποιώ αυτή τη λαϊκή έκφραση, δεν είναι έτσι κάτι γνωρίζουμε τόσο καιρό για να λέμε πως εδώ κάτι πρέπει να αλλάξει.

Και αντί να γίνει αυτό τι κάναμε εμείς; Ξέρετε κύριε Παπαδόπουλε στην πολιτική στις διεθνείς σχέσεις, για να χαρακτηρίσεις μία χώρα εχθρική πρέπει να κάνει κάτι εχθρικό εναντίον σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια