Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1782

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ξεκινά ανακύκλωση στα τηγανέλαια από το δήμο Κορινθίων 
Τοποθετούνται άμεσα 6 κάδοι στην πόλη ενώ ξεκινά και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών
  



Κόρινθος, 8 Μαρτίου 2022 
Ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης, στην ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της, κάνει ο δήμος Κορινθίων με την υπογραφή της σύμβασης για την διαχείριση των τηγανέλαιων από το δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Εκπρόσωποι της εταιρίας Fargeco Hellas ΕΠΕ βρέθηκαν στο δημαρχείο Κορίνθου για την υπογραφή της σύμβασης. Προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής και απόθεσης, για τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τα δίκτυα της πόλης αφού έως σήμερα οι ποσότητες αυτές κατέληγαν από το νεροχύτη κάθε σπιτιού στα αποχετευτικά αλλά και για τις αποτελέσματα της διαδικασίας σε δήμους όπως ο Άλιμος, η Παλλήνη και το Χαιδάρι.

«Δίνουμε έμφαση στην ορθή διαχείριση όλων των αποβλήτων στο δήμο Κορινθίων. Με την υπογραφή της σύμβασης για να τηγανέλαια κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Σας υπενθυμίζω πως ξεκινήσαμε πριν από 2 χρόνια την ανακύκλωση υποδημάτων και ενδυμάτων καταγράφοντας υψηλά ποσοστά (πλέον των 50 τόνων κατ έτος), ενώ πριν από λίγες ημέρες ο δήμος μας εντάχθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση μεταφέροντας τα απορρίμματά του στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ. Οι πολίτες ανταποκρίνονται αποδεικνύοντας πως θέλουν να ανακυκλώσουν αρκεί εμείς να τους δείξουμε τον τρόπο και βεβαίως να τους παρέχουμε τις υποδομές. Ως δημοτική αρχή αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή.

Στις επόμενες εβδομάδες η εταιρία θα τοποθετήσει σε σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα, 6 ειδικούς, μεταλλικούς, ευπαρουσίαστους και ανθεκτικούς κάδους, κατάλληλους για την προσωρινή αποθήκευση – συλλογή και μεταφορά των τηγανέλαιων, διαστάσεων 0,6μ χ 0,6μ χ 1.8μ. Η τοποθέτηση των κάδων, η συλλογή του υλικού το οποίο θα τοποθετείται στους κάδους μέσα σε κλειστά μπουκάλια, η καθαριότητα των κάδων και η μεταφορά προς παραγωγή βιοντίζελ των υλικών αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας. Επιπλέον η εταιρία αναλαμβάνει το έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε σχολεία, πλατείες, λαϊκές αγορές κτλ.

Χωρίς κανένα κόστος, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, ο δήμος Κορινθίων θα απολάβει όλα τα οφέλη της ανακύκλωσης των συγκεκριμένων υλικών και ειδικότερα:

Μείωση προβλημάτων στις αποχετεύσεις Μείωση πόρων που ο δήμος ξοδεύει προκειμένου οι βιολογικοί καθαρισμοί να επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα υλικά Μείωση αρνητικών επιπτώσεων από τα λάδια, καθώς αυτά δημιουργούν βρομιές, οσμές και κίνδυνο για πυρκαγιές στους κάδους και στην χωματερή.

Απαλείφεται το φαινόμενο τα λάδια να καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα στα ποτάμια και την θάλασσα, ρυπαίνοντας και επηρεάζοντας το οικοσύστημα.

Περιορίζεται το φαινόμενο όπου το έδαφος που εμποτίζεται με λάδια καθίσταται ανενεργό για πολύ καιρό (επειδή η βιοαποικοδόμηση του καμένου λαδιού είναι πολύ αργή).

Ο Δήμος Κορινθίων με την ανακύκλωση των τηγανέλαιων:

Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.

Προστατεύσει το περιβάλλον.

Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.

Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.

Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων «τρέχει» με την εποπτεία του Μηχανικού περιβάλλοντος και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Κορινθίων Ανδρέα Πανούση ο οποίος έδωσε το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικό video: https://www.facebook.com/ watch/?v=745490353085207






ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
  


Πρόσκληση Συμμετοχής σε Διαβούλευση Παρασκευή 2022 - 12:00 4 Μαρτίου 

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα, ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την ενθάρρυνση αγοράς περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός των αστικών κέντρων και οικιστικών ιστών.

Η Ανάλυση Υφιστάμενης κατάστασης για το Δήμο Κορινθίων περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την καταγραφή των κατευθύνσεων του υπερκείμενου σχεδιασμού και των θεσμοθετημένων χρήσεων γης.

Δόθηκε έμφαση στους οικισμούς άνω των 1000 μόνιμων κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στους οποίους η ανάλυση περιλαμβάνει τις υφιστάμενες χρήσεις γης και τις τουριστικές χρήσεις, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του οδικού δικτύου, τη διαχείριση στάθμευσης (σήμανση, κυκλοφοριακοί φόρτοι κ.ά.), τους υφιστάμενους δημόσιους χώρους στάθμευσης και το δίκτυο πεζού – ποδηλάτη – δημόσιας συγκοινωνίας.

Για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης αρχικά δημιουργήθηκαν 2 σενάρια:

▪ Το πρώτο περιλαμβάνει την δίκαιη κατανομή των θέσεων φόρτισης στο σύνολο του δήμου με βάση την ισότιμη χωρική κατανομή και την πυκνότητα πληθυσμού.

▪ Το δεύτερο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις εμπορικές χρήσεις, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες θέσεις σε περιοχές που εντοπίζεται έντονη οικονομική δραστηριότητα.

Στο Δήμο Κορινθίων για την χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης επιλέχθηκε το σενάριο Α, το οποίο εστιάζει στην ισοκατανομή των σταθμών φόρτισης. Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του σεναρίου Α αποτέλεσε η χωρική κατανομή των οικισμών και ο πληθυσμός.

Τα αναλυτικά στοιχεία των θέσεων φόρτισης θα παρουσιαστούν μετά την οριστικοποίησή τους έπειτα από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Join Zoom Meeting https:// us02web.zoom.us/j/8626127 2487?pwd=a0ZKUlJMWXV0 K1NMYmlTOVAwd2NGQT0 9 Meeting ID: 862 6127 2487 Passcode: 249057







ΕΙΠΑΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

  


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας ψήφισε θετικά στην παραχώρηση του ακινήτου Δήμου στην περιοχή Μπαθαρίστρα Κορίνθου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

► Λάβαμε υπόψη μας τις σοβαρότατες χρόνιες ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου.

► Λάβαμε υπόψη την σοβαρότητα που πρέπει να διέπει το Δήμο Κορινθίων 
► Λάβαμε υπόψη τους όρους διασφάλισης υλοποίησης του έργου 
► Λάβαμε υπόψη μας την πρώτη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020 
► Ζήτησα επιτακτικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και λάβαμε έγγραφες διαβεβαιώσεις με το υπ’ αριθμ.8039/68585/24-ρμδ/2-3-2022 έγγραφο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και την α/23-2022 επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου με την οποία επιβεβαιώνει και συμφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου του Αρχηγείου.

Οι έγγραφες διαβεβαιώσεις αφορούν 
α) Το αίτημα παραχώρησης του συγκεκριμένου ακινήτου για συγκεκριμένο σκοπό (Αστυνομικό Μέγαρο), 
β) Την δέσμευση χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, 
γ) Την ολοκλήρωση του έργου εντός της τριετίας.

Θεωρούμε πως κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον της πόλης και των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τονίζουμε ότι δεν θα δίναμε θετική ψήφο αν δεν είχαμε λάβει αυθημερόν τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις. Οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται αλλά τα Υπουργικά έγγραφα μένουν και δεσμεύουν.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενταχθεί χρηματοδοτικά το έργο και να εκτελεστεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 03/03/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Ανακοίνωση – Προτεινόμενοι χώροι παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού & παραλίας
  


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. Γεώργιος ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τους προτεινόμενους χώρους παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού & παραλίας ειδικά για παραχώρηση με δημοπρασία στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων έως και 31-12-2022. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς & πολίτες μπορούν να ενημερωθούν επί του θέματος και να υποβάλουν στον Δήμο τις προτάσεις – παρατηρήσεις τους εγγράφως έως και τις 4/3/2022, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληρ. κα Κατερίνα Ανδρέου, τηλ. 2741360419).





Με επιτυχία η μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Σεισίχθων 2022» στο Λουτράκι

  


Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση συνεπειών λόγω εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2022», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022, στο Λουτράκι, στο κτήριο επί της οδού Λεωφόρος Αθηνών 141. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην κατάρρευση μέρους των κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων τόσο εντός των κτιρίων όσο και σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς στο ισόγειο του κτιρίου, συνέπεια σεισμικού φαινομένου που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Η επέμβαση όλων των δυνάμεων που μετείχαν στην άσκηση έγινε σε σωστό χρόνο και με τον τρόπο που προβλέπεται στις περιπτώσεις κρίσεων.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν η αξιολόγηση των εμπλεκόμενων φορέων και η άσκηση – εκπαίδευσή τους μέσα από ρεαλιστικά σενάρια, σε πραγματικό χρόνο καθώς επίσης, ο περιορισμός και η αντιμετώπιση συνεπειών σε ανθρώπους και κτήρια, εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας.

Τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, Πύραρχος κ. Βικέντιος Μαρινάκης. Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας, η Ελληνική Αστυνομία, το Α.Τ. Λουτρακίου, το Ε.Κ.Α.Β., καθώς επίσης, εθελοντικές ομάδες (Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Κορίνθου, Διασωστικό Σώμα Κορινθίων «Πήγασος»), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αλλά και της συνεργασίας τους με τους αντίστοιχους φορείς.

Τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Α.Α. – Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Σωτήριος Πέρρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτιστικής Προστασίας κ. Μίλτος Παπαδημητρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης μετά το πέρας της άσκησης ανέφερε: «Η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε μια τόσο μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφικών συμβάντων όπως ο σεισμός, ήταν μια πολύτιμη εμπειρία. Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, Πύραρχο κ. Βικέντιο Μαρινάκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία και για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε. Ως Δήμος εμπλεκόμαστε σε όλα τα στάδια Πολιτικής Προστασίας, από την πρόληψη και τον μετριασμό των συνεπειών μέχρι την αποκατάσταση και είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι, όπου και όποτε μας χρειαστούν».






Αύξηση του ωραρίου σχολικών καθαριστών στον Δήμ
  


Πιστή στις υποσχέσεις της, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη προχώρησε στην αύξηση του ωραρίου των καθαριστριών και καθαριστών στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, που έχουν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, ύστερα από Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: ΨΝΛΛΩΛ3Β4Μ).

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προχώρησε και ολοκλήρωσε άμεσα τις διαδικασίες για την επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστών ορισμένου χρόνου με μετατροπή του ωραρίου τους, ήτοι από τρεις (3) ώρες σε τέσσερις (4) ώρες ημερησίως και ως εκ τούτου από δεκαπέντε (15) ώρες σε είκοσι (20) ώρες εβδομαδιαίως, για το χρονικό διάστημα από 01-032022 έως 30-06-2022, λήξη του διδακτικού έτους, με αντίστοιχη αύξηση των πάσης φύσεως αποδοχών τους.

Το επιπλέον κόστος που αφορά στην καταβολή της μισθοδοσίας, στα πλαίσια της αύξησης του ωραρίου τους, θα καλύψει με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, βάσει της υπ.αρίθμ. 111/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της υπ’ αρίθμ. πρωτ. 220831/31-12-2021 Απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (ΑΔΑ:6ΑΑΩΟΡ1Φ-ΑΦΛ).

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: 

«Οι ανάγκες για καθαρισμό των σχολικών μονάδων βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε λόγω της πανδημίας του COVID-19. Με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών και προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και να διαφυλαχθούν οι μισθοί των εργαζομένων, προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες και πετύχαμε την επέκταση του ωραρίου εργασίας των καθαριστριών και καθαριστών των σχολείων του Δήμου μας, με αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους».

Γραφείο Τύπου






Από την 1η έως τις 15 Μαρτίου 2022: Ανοίγει ο νέος κύκλος αιτήσεων για τη ΔΩΡΕΑΝ Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα των μόνιμων κατοίκων των “Λευκών Περιοχών” του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
  


Ξεκινάει την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022 η υποβολή αιτήσεων μέσω Θυρίδας (https://www.gov.gr/ upourgeia/upourgeio-psephiakes-diakuberneses/ psephiakes-diakuberneses/leukes-periohes) για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των «Λευκών Περιοχών», οι οποίες δεν καλύπτονται από κανένα πομπό και δε λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα της Digea, σύμφωνα με την ΚΥΑ 2539/τεύχος Β’/14.06.2021.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Δικαιούχοι του έργου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης («Λευκές Περιοχές»), οι οποίες για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι:

Κοινότητα Λουτρακίου – Περαχώρας: Αγία Σωτήρα, Αλκυόνα, Περαχώρα, Σχίνος Κοινότητα Πισίων: Οικισμοί Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Σχίνος Για την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά, ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί:

τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας την ηλεκτρονική διεύθυνση (email) τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού τηλεφώνου Για την υποβολή της αίτησης σε ΚΕΠ, ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί:

Το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας Οι εισερχόμενες αιτήσεις (incoming, pending) οφείλουν να αξιολογηθούν και σε περίπτωση έγκρισής τους να καταχωριστούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου για την διεκπεραίωσή τους από τους Παρόχους των τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Τονίζεται ότι για κάθε ενδιαφερόμενο πρέπει να υπάρχει μία και μόνο μία εγκεκριμένη αίτηση του στη Θυρίδα. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις, τότε όλες εκτός από μία – εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια – οφείλουν να απορρίπτονται.

Λεπτομερείς οδηγίες για τη διαχείριση των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://thyrides-kep.services.gov.gr/Manual_ thyrides_kep_lefkes_perioxes.pdf Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο 215215-7840 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση helpdesk@tvcoverage.gr.

——Η δράση υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET). Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 
    

Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου έχει αναλάβει την οργάνωση και συγκέντρωση προσφορών σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες, όπως Είδη Πρώτης Ανάγκης, Τρόφιμα, Κουβέρτες/ Κλινοσκεπάσματα, Είδη ένδυσης, Ηλεκτρικές συσκευές, κ.α. ή και Υπηρεσίες Μετάφρασης/Διερμηνείας, Νομικής Υποστήριξης, Ψυχολογικής Υποστήριξης, Μετακινήσεων Ανθρώπων, Μεταφοράς Αγαθών, κ. α. μέσω της ΦΟΡΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Αν επιθυμείτε να προσφέρετε βοήθεια μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εδώ : https://migration.gov.gr/helpukraine/ 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ : https://migration.gov.gr/ukraine/



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Επίσκεψη της Αντιπροέδρου Γεωργίας Μπόκα και του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  


Επίσκεψη της Αντιπροέδρου Γεωργίας Μπόκα και του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κου Σπύρου Στάχτιαρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου στην Γεωργική Σχολή Νεμέας, η οποία ειδικεύεται στο τομέα Αμπελουργίας και Οινοτεχνίας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Νεμέας κο Κωνσταντίνο Φρούσιο και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού και αρμόδιο σε θέματα παιδείας κο Θανάση Καρκώνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολή Νεμέας, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φυσικά ο Δήμος Νεμέας. Όπως τονίστηκε κοινός στόχος όλων είναι η κάλυψη των καλλιεργητικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας αλλά και η περαιτέρω ανάδειξη της αμπελουργίας και οινοτεχνίας στη χώρα μας.

Στην συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η Αντιπρόεδρος κα Γεωργία Μπόκα, ο Γενικός Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κος Σπύρος Στάχτιαρης και ο Διευθυντής της Γεωργικής Σχολής Νεμέας κος Στέφανος Λιβέρης.



  

















Δεν υπάρχουν σχόλια