Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1782

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις ΔΑΟΚ για θέματα του πρωτογενή τομέα
  

Τηλεσύσκεψη για θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου, των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού, Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τις ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, εξετάστηκαν το πρόγραμμα στήριξης νέων αγροτών, οι διαδικασίες για το πρόγραμμα βόσκησης και την δακοκτονία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα των αρδεύσεων και εν γένει των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως επίσης και στην πορεία των αναδασμών στην Φενεό και στο Δώριο.

Οπως έγινε γνωστό, ανάλογη σύσκεψη θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.





Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την υλοποίηση του έργου που αφορά στον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στους ελαιώνες της Π.Ε. Αργολίδας, στo πλαίσιo του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, για τα έτη 2022 – 2023 – 2024.

Προέβη επίσης στην έγκριση των τευχών και των όρων δημοπράτησης, της δημοπράτησης και της συγκρότησης επιτροπής διαγωνισμού για τα προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Ακόμα ενέκρινε την διεξαγωγή ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για το έργο αποκατάστασης τεχνικών έργων και βλαβών στο οδικό δίκτυο, καθαρισμού και ενίσχυσης πρανών με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία στις πυρόπληκτες το περασμένο καλοκαίρι περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού, κάτω των ορίων, για προϋπολογισμού 70.000 ευρώ εργασίες καθαρισμού φυτικής γης και απορριμμάτων στο εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Προέβη επίσης στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ έργο άρσης επικινδυνότητας σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολη – Πύργος, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ενέκρινε ακόμα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του “Μοριάς” Α.Ε. -ΑΟΤΑ με αντικείμενο την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο “3ο Οδοιπορικό Οινοτουρισμού” που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο Προβολής και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού “Πελοπόννησος”.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της Πράξης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020” καθώς και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης του υποέργου 5 το οποίο αφορά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.






Προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ “1821, η φλόγα της Επανάστασης” σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Σειρά προβολών του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη “1821, η φλόγα της Επανάστασης” -παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία- ξεκινά από την Κόρινθο, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης” και θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, ενώ θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα -δηλαδή είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Το πρόγραμμα των προβολών στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, την Δευτέρα 14 Μαρτίου στο Ναύπλιο (Βουλευτικό στις 7 το απόγευμα), την Τετάρτη 16 του μήνα στην Σπάρτη (κινηματογράφος Cine Center στις 7 το απόγευμα) και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Αργος (αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” στις 7 το απόγευμα).

Οι προβολές θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 21 του μήνα στην Καλαμάτα και Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Τρίπολη.






Επιτυχημένος ο πρώτος κύκλος του Γεωργικού Σχολείου

  

“Καθοριστική” χαρακτηρίζει την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επιτυχημένη πορεία του Γεωργικού Σχολείου, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρης Πετρόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του εν λόγω έργου.

Ο Δ. Πετρόπουλος προβαίνει στον πιο πάνω χαρακτηρισμό σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, προς τον οποίον διαβιβάζει και τον απολογισμό του πρώτου κύκλου του εν λόγω εγχειρήματος, το οποίο στηρίχθηκε από την Περιφέρεια.







  


Τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο γραφείο της και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καραχρήστο και το Γραμματέα κ. Στέφανο Στογιαννόπουλο. Αναφέρθηκαν στις δράσεις του συλλόγου στο νομό Κορινθίας και ειδικότερα - πέρα των απολαυστικών διαδρομών που πραγματοποιεί, συζήτησαν την πρόθεση του συλλόγου στην οργάνωση ενός ημιμαραθωνίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα κορινθιακά μονοπάτια της περιοχής.

Ακόμα στις 3 Μαρτίου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική αλλά και εργασίας συνάντηση με το Δήμαρχο Συκιωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη συνέχιση των έργων της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο καθώς και στην οργάνωση προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να προχωρήσουν τα νέα έργα.





  





Δεν υπάρχουν σχόλια