Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1781

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις του κ.Ν.Σταυρέλη
  


Κόρινθος 24.2.22 
Προς: ΜΜΕ 

Οι πολίτες δεν γυρίζουν πίσω κ.Σταυρέλη! Μην συνεχίζετε τον ολισθηρό δρόμο της μισής αλήθειας… Εμείς θα μιλάμε με έργα!

Δεν είναι «ραντιέρης» ο δήμος Κορινθίων κ.Σταυρέλη όπως λέτε. Καλό είναι τέτοιες εκφράσεις να τις αποφεύγετε.

Εντυπώσεις προσπαθείτε για ακόμα μια φορά να δημιουργήσετε κ.Σταυρέλη αναφέροντας στους Κορίνθιους, ως συνηθίζετε τελευταία, την μισή αλήθεια.

Την αλήθεια που σας εξυπηρετεί.

Στο ερώτημα σας λοιπόν κ.Σταυρέλη «πότε θα πούμε εμείς την πραγματικότητα στους Κορίνθιους» απαντάμε «πότε θα αποφασίσετε να το πράξετε εσείς, μακριά από εκλογικά συμφέροντα και οφέλη τα οποία ως φαίνεται σαν καθοδηγούν, αν και απέχουμε από τις επόμενες εκλογές 18 μήνες».

Εμείς ως Δημοτική Αρχή και θάρρος έχουμε και επιτυχίες να αναφέρουμε έχουμε και την πραγματικότητα την βλέπουν οι Κορίνθιοι! Βλέπουν τις μεγάλες αλλαγές, βλέπουν τις βελτιώσεις, όσο κι αν εσείς προσπαθείτε για το αντίθετο.

Η διαδικασία πολεοδόμησης του στρατοπέδου ξεκίνησε από την Δημοτική αρχή Πνευματικού – Σταυρέλη αλλά δεν τελείωσε ΠΟΤΕ. Εμείς σε δυο χρόνια θητείας την ολοκληρώνουμε.

Στο ερώτημά σας περί της έκτασης που λαμβάνει ο δήμος σας απαντώ πως παίρνουμε ότι προβλέπει ο νόμος, ούτε σπιθαμή λιγότερη απ ότι πήραν όλοι οι άλλοι δήμοι στη χώρα. Γιατί δεν το λέτε αλλά μειώνετε την έκταση πλασματικά; Η κυβέρνηση ναι, βοηθάει, όμως οι υπηρεσίες του δήμου επι των ημερών μας λειτουργούν καλύτερα και φέρνουν το αποτέλεσμα που πρέπει. Γιατί δεν αναγνωρίζετε την προσπάθεια; Όλοι οι άλλοι βοηθούν το δήμο και η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα;

Στο θέμα του διοικητηρίου για πολλοστή φορά σας απαντώ πως στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού οι χρήσεις γης προβλέπουν χώρους για διοικητήριο, πανεπιστήμιο, πράσινο, αναψυχή και κατοικία. Η ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι μοναδική!

Τα τριώροφα κτίρια που προβλέπουμε να γίνουν στο στρατόπεδο, αν δεν το γνωρίζετε σας το λέμε, επιτρέπουν αξιοποίηση πολλών χρήσεων και δεν περιοριζόμαστε στην χρήση τους για διώροφες κατοικίες.

Κόπτεστε για την μικρή αξία των γύρω οικοπέδων Αγ.Άννης κτλ όμως αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί η δική σας, προηγούμενη δημοτική αρχή. Θέλετε να κάνουμε και εμείς το ίδιο λάθος το οποίο αναγνωρίζετε πολύ αργά;

Περι της συμφωνίας που υπαινίσσεστε και την απουσία πρασίνου σας καλώ απλά…να δείτε καλύτερα το σχέδιο διότι προφανώς δεν το έχετε δει καλά!

Αποδεχθείτε κύριε Σταυρέλη την πραγματικότητα και πάψτε να αναφέρετε το έτοιμο γήπεδο ποδοσφαίρου. Το στρατόπεδο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ και δεν το κάνουμε ό,τι θέλουμε! Για κάθε παρέμβαση πρέπει να συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης, το ΤΕΘΑ, κάτι το οποίο επιμελώς «ξεχνάτε» να αναφέρετε στις δημόσιες παρεμβάσεις σας.

Άραγε γιατί;

Η εικασία σας περι υπερκοστολόγησης στον ηλεκτροφωτισμό και παραχώρηση σε ιδιώτη δεν είναι παρά ένα ακόμα ΠΑΡΑΜΥΘΙ σας. Χωρίς να ξοδέψει ο δήμος ούτε ένα ευρώ εξοικονομεί ετησίως τουλάχιστον 200 χιλιάδες ευρώ και δίνει στους δημότες ποιότητα φωτισμού και αντικατάσταση λαμπτήρων σε 72 ώρες το πολύ.

Εν κατακλείδι… Μην απαξιώνετε κύριε Σταυρέλη το δήμο και τις επιτυχίες του. Ναι η κυβέρνηση και οι υπουργοί βοηθούν αλλά το κύριο έργο για ότι αφορά το δήμο, η δημοτική αρχή το σχεδιάζει. Η δημοτική αρχή το υλοποιεί!

Η δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εργάζονται αποτελεσματικά και πολύ για το όφελος των δημοτών μας.

Κατανοώ ότι σας ενοχλεί που οι πολίτες βλέπουν να γίνονται έργα που επι των ημερών σας καθυστερούσαν.

Η δημοτική αρχή πάει μπροστά και οι πολίτες δεν γυρίζουν πίσω!





Νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο στον κόμβο Εξαμιλίων 
Με αυξημένη πλειοψηφία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων
    


Κόρινθος, 3 Μαρτίου 2022 
Με αυξημένη πλειοψηφία ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων η απόφαση παραχώρησης οικοπεδικού χώρου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Την αναγκαιότητα της παραχώρησης είχε τονίσει λίγες ώρες πριν σε δημόσια επιστολή της αλλά και σε συνάντηση με το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας σημειώνοντας αφενός το κομβικό σημείο του οικοπέδου το οποίο θα οδηγήσει σε εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή και αποκέντρωση υπηρεσιών και αφετέρου στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών ώστε με την σειρά τους να αποδίδουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

«Θα είναι ένα άρτιο και σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας. Σε λιγότερο από 3 χρόνια θα είναι έτοιμο προς χρήση αφού ήδη συζητούμε την πολεοδόμηση με τον Υφυπουργό κ.Νίκο Ταγαρά. Με την απόφαση μας σήμερα το έργο ξεκινά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έκανε λόγο για ένα «όνειρο των Κορίνθιων αστυνομικών που γίνεται πραγματικότητα» ευχαριστώντας την δημοτική αρχή και τους συμβούλους που υπερψήφισαν για το ενδιαφέρον και την βούληση τους να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών!

Η ψηφοφορία κατέγραψε 23 θετικές ψήφους -υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του Νίκου Σταυρέλη καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ζώγκος, Κεφάλας, Παπαδημητρίου, Ταγαράς, Ραντίτσα και Πιέτρης- 3 αρνητικές – του κ.Πνευματικού, της κ.Λύτρα και της κυρίας Ξύδη- και 1 λευκό από τον σύμβουλο Ηλία Μπουρσέ. Απουσίαζαν από την συνεδρίαση οι κ.κ Μελέτης, Λαμπρινός, Κονδύλης και Τζέκου ενώ αποχώρησαν στην διάρκεια της οι κ.κ Καλλίρης και Κορδώσης.





Ο Δημάρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συναντήθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας

     


Συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας λίγες ώρες πριν την συζήτηση στο Δ.Σ της παραχώρησης χώρου για την ανέγερση νέου κτιρίου της Α.Δ Κορινθίας, ένα αίτημα δεκαετιών.

«Ένα όνειρο των Κορινθίων αστυνομικών γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε ο Πρόεδρος κ.Χρήστος Βλαχοπάνος εκφράζοντας την πεποίθησή του πως όλοι οι σύμβουλοι θα υπερψηφίσουν.

Παρών στην συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Ζαχαριάς.






Πού είπαμε ΝΑΙ, πού είπαμε ΟΧΙ και γιατί στις Σημειακές Τροποποιήσεις του ΓΠΣ Κορινθίων
  


Αυτά αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Κατ’ αρχήν θέλω να κάνω μία επισήμανση. Πριν λίγο καιρό δηλώνατε ότι φτιάξατε ένα ΓΠΣ πιο σωστό και έρχεστε τώρα και το κάνετε κυριολεκτικά κουρέλι με τις τροποποιήσεις που προτείνετε».

Και το θέμα δεν είναι οι τροποποιήσεις, οι περισσότερες των οποίων πιθανόν είναι αναγκαίες, διότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι ένα δυναμικό εργαλείο, οι εξελίξεις τρέχουν και είναι λογικό σε βάθος 5ετίας να γίνονται αλλαγές, συμπληρώσεις ή τροποποιήσεις. Οι δηλώσεις ότι φτιάξατε κάτι σωστό τι χρειαζόντουσαν;

Επιπλέον τώρα θέλω να πω ότι είναι αναγκαίο κατά την άποψή μας να ζητηθεί γνωμάτευση ενός εξειδικευμένου νομικού αν πράγματι μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι τροποποιήσεις.

Επί της ουσίας όμως:Γνωρίζω ότι υπάρχουν από το 2013 μέχρι σήμερα πλήθος αιτημάτων πολιτών για αλλαγές. Γιατί δεν τις φέρνετε για συζήτηση σήμερα.

Δεν είναι σωστό να αποκλείουμε τους πολίτες από την ικανοποίηση ή την απόρριψη ενδεχομένως των αιτημάτων τους. Γι αυτό είμαστε εδώ. Εσείς όμως λειτουργείτε μεροληπτικά και αυτό δεν θα σας βγει σε καλό.

Επί των προτεινομένων τροποποιήσεων σε μερικές συμφωνούμε, σε μερικές διαφωνούμε και σε μερικές άλλες δεν γνωρίζουμε τι ζητάτε.

Για το οικόπεδο που αγοράσαμε πρόσφατα 26 στρέμματα στην Μπαθαρίστρα λέμε ΝΑΙ στον χαρακτηρισμό του ως χώρου Αθλητισμού. Αλλά δεν μας διευκρινίζετε τι είδους αθλητική εγκατάσταση ζητάτε να εγκρίνουμε και με τι όρους πολεοδομικούς (κάλυψη, ύψος κλπ) Για το οικόπεδο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Συνοικισμό σε συνδυασμό με το παρακείμενο προφανώς οικόπεδο της Περιφέρειας για καθορισμό Πολιτιστικών Λειτουργιών λέμε ΝΑΙ. Αλλά και εδώ η εισήγηση είναι ελλιπής. Πόσο τμήμα του οικοπέδου του Βρεφονηπιακού Σταθμού απαιτείται για την αρτιότητα της χρήσης για Μουσείο Μικρασιατών. Ποιοι πολεοδομικοί όροι; Δεν απαιτείται και η γνώμη του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής στο οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά ο Σταθμός;

Για το οικόπεδο στο Ο.Τ. 225α στο Κεραμιδάκι (πίσω από την Εφορία) για μετατροπή σε χώρο Εκπαίδευσης και παράλληλη μετάθεση του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 384 στο Κεραμιδάκι (απέναντι από το 5ο δημοτικό σχολείο στην παραλία Καλάμια) λέμε ΝΑΙ. Αλλά και εδώ δεν μας αναφέρετε τους πολεοδομικούς όρους.

Για το οικόπεδο του Δήμου στη θέση «Φίλεζα» Μπαθαρίστρα απέναντι από το Μνημείο Νέγρη που προτείνετε χώρο Διοίκησης για το κτίριο της Αστυνομίας λέμε ΟΧΙ. Και το όχι αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 247/30-9-2020, η οποία ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη με την 174900/2-11-2021 απόφαση.

Δεν το γνωρίζετε; Εμείς είχαμε συμφωνήσει στην παραχώρηση αλλά σας είχαμε επισημάνει τότε ότι πάσχει ακυρότητας η απόφαση. Και να που δικαιωθήκαμε.

Διορθώστε την αν θέλετε να προχωρήσει και να το ξαναδούμε. Αν και έχουν προκύψει νέα δεδομένα πλέον με την πολεοδομική μελέτη του στρατοπέδου Καλογερογιάννη. Πιθανόν να συμπαρασύρει σε ακυρότητα και την σημερινή απόφαση αν το προχωρήσετε.

Για την τροποποίηση στου Κανταρέ λέμε ΝΑΙ. Για το στρατόπεδο Καλογερογιάννη και τη πολεοδομική μελέτη ιδιαίτερα σε σχέση με το ραδιοφάρο λέμε ΟΧΙ διότι δεν μας δίδονται περισσότερες εξηγήσεις και επιπλέον διαφωνούμε στη φιλοσοφία της μελέτης και την αδικία σε βάρος του Δήμου με προνομιακή μεταχείριση του ΤΕΘΑ. Και επιπλέον θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά να μην υπάρχει κάποια σκέψη από τη Δημοτική Αρχή ή οποιονδήποτε άλλο με το πρόσχημα της κατάργησης της απαρίθμησης των χρήσεων γης στο στρατόπεδο που θα εξειδικευτούν με την Πολεοδομική Μελέτη που ζητάτε εδώ , να υπάρχει κενό και να ζητηθεί το Διοικητήριο να γίνει στην Ποσειδωνία. Θα μας βρείτε κατηγορηματικά αντίθετους.

Για την προσθήκη της χρήσης «Αναψυχή-Κέντρα Διασκέδασης» στη Ζώνη Ζ4 (Ζ4.1-Ζ4.7) λέμε ΝΑΙ. Για την 8η περίπτωση εξορθολογισμού χρήσεων γης λέμε ΝΑΙ.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 16/02/2022






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Από την 1η έως τις 20 Μαρτίου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
  


Ξεκινούν την Τρίτη 1η Μαρτίου οι αιτήσεις εγγραφών μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία και των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της χώρας. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 20 Μαρτίου του 2022 και θα γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Οι εγγραφές μετά την 20ή Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/ κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιοπρονήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

proti-eggrafi.services.gov.gr/ 

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Για τους μαθητές του δημοτικού οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν επίσης από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20ή Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/ της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23» Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις «Εγγραφές μαθητών/ μαθητριών στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023»






Καλωσορίζουμε το “Cosmogym Summer 4all” στον Δήμο μας για 3η συνεχόμενη φορά

  


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού του Δήμου Αθανάσιος Παπαθανασίου με τον Πρόεδρο της Αθλητικής Πολιτιστικής Ένωσης «Γιτάνη» Συμεών Σκουτέρη, την Marketing & Social Media Manager Μιράντα Σκουτέρη και τον Sport Event Manager του Sportcamp Χαράλαμπο Πελέκη, το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι τα ζητήματα που αφορούν στην άρτια διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης «Cosmogym Summer 4All» που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου 2022, στο Πάρκο Παραλίας Λουτρακίου. Εκτός από το καθαρά γυμναστικό μέρος της εκδήλωσης, με συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό και απ’ όλη την Ελλάδα, θα υπάρχουν παράλληλα events σε διάφορους χώρους της πόλης του Λουτρακίου και του Δήμου.

Το «Cosmogym Summer 4All» αποτελεί ένα πολιτιστικό και γυμναστικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την αγάπη για τον αθλητισμό, τον χορό και τη ζωή. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, ομάδες γυμναστικής με 400 συμμετοχές ημερησίως από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα συναντηθούν στο Λουτράκι. Επισκέπτες και τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν και παρακολουθήσουν ένα λαμπρό γυμναστικό θέαμα στο Πάρκο Παραλίας της πόλης μας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση της Cosmogym, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Φορείς υλοποίησης του event είναι η Α.Π.Ε. «Γιτάνη» και το Sportcamp.

Ο Δήμαρχος δήλωσε : «Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και περιορισμών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το “Cosmogym Summer 4all” επιστρέφει και θα είναι η διοργάνωση που θα μας γεμίσει με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Στόχος μας είναι να προάγουμε την αξία μιας διοργάνωσης σαν και αυτή, όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για την τοπική κοινωνία. Τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα είναι συνυφασμένα με την ευημερία κάθε κοινωνίας και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υποστηρίζει εμπράκτως τέτοιες δράσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προβολή του τόπου μας».




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Δήμος Σικυωνίων

  


Δημόσια Πρόσκληση Νο 2/2022 σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.



  





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Έπεσαν οι υπογραφές για το Πράσινο Σηµείο στο Ζευγολατιό
  


Μια σημαντική εξέλιξη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Βέλου-Βόχας υπήρξε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου καθώς έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου και της αναδόχου εταιρείας, στην σύµβαση για τις µελέτες ωρίµανσης των τευχών δηµοπράτησης για το Πράσινο Σηµείο στο Ζευγολατιό.

Η σύμβαση αφορά την εκπόνηση µελετών ωρίµανσης και τευχών δηµοπράτησης για τα έργα δηµιουργίας του πράσινου σηµείου, όπου από τον Ιούλιο του 2020 ο δήµος Βέλου Βόχας έχει εξασφαλίσει την ένταξη της πράξης «Διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήµου Βέλου Βόχας µε κωδικό ΟΠΣ 5001356 στο επιχειρηµατικό πρόγραµµα Υποδοµής Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με προϋπολογισµό 438.155 €.

Το έργο που θα υλοποιηθεί αφορά στη δηµιουργία Μικρού Πράσινου Σηµείου, στην έδρα του δήµου Βέλου-Βόχας, στο Ζευγολατιό. Ο χώρος ο οποίος θα αξιοποιηθεί για τη δηµιουργία του Πράσινου Σηµείου είναι ο εναποµείναν – µετά την απαλλοτρίωση της ΕΡΓΟΣΕ – από το παλιό γήπεδο Ζευγολατιού.

Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 3 στρεµµάτων στον οποίον σύµφωνα µε τη ενταγµένη πράξη θα χρηµατοδοτηθούν:

Μελέτες Δηµιουργίας Πράσινου Σηµείου, για τις οποίες υπογράφηκε η ανωτέρω σύμβαση και περιλαµβάνονται οι µελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή του (Αρχιτεκτονική Μελέτη, Στατική Μελέτη, Ηλεκτροµηχανολογική Μελέτη, Περιβαλλοντική Μελέτη).

Δηµιουργία εγκαταστάσεων Πράσινου Σηµείου. Περιλαµβάνονται όλες οι κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες αφορούν στην εσωτερική διάταξη του Πράσινου Σηµείου (π.χ. χωµατουργικά, διαστρώσεις, κράσπεδα κλπ). Επιπλέον, περιλαµβάνεται η κατασκευή των κτιριακών υποδοµών.

Προµήθεια κάδων για την εφαρµογή προγράµµατος οικιακής κοµποστοποίησης και χωριστής συλλογής έντυπου χαρτιού. Περιλαµβάνεται η προµήθεια κάδων οικιακής κοµποστοποίησης και κίτρινων κάδων χωριστής συλλογής έντυπου χαρτιού.

Προµήθειες εξοπλισµού Πράσινου Σηµείου. Περιλαµβάνονται οι προµήθειες κινητού εξοπλισµού για τη λειτουργία του Πράσινου Σηµείου (κοντέινερς ανοικτά, κοντείνερς συµπίεσης, κλάρκ, θρυµµατιστής κλαδιών, ζυγιστικό) Υπηρεσίες Τεχνικού Συµβούλου. Περιλαµβάνεται η υποστήριξη του Δήµου στην εφαρµογή του προτεινόµενου προγράµµατος (οικιακή κοµποστοποίηση, χωριστή συλλογή εντύπου χαρτιού, οργάνωση Πράσινου Σηµείου) καθώς και στην παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του φυσικού αντικειµένου και του χρονοδιαγράµµατος της πράξης.

Δράσεις ευαισθητοποίησης και δηµοσιότητας. Περιλαµβάνουν τη δηµιουργία ενηµερωτικών φυλλαδίων και αφισών, καµπάνιες ενηµέρωσης µέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και τη δηµιουργία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Επιπλέον και σύμφωνα µε όσα αναφέρονται στην απόφαση ένταξης του έργου, θα αγοραστούν 300 κάδοι οικιακής κοµποστοποίησης 200 λίτρων έκαστος οι οποίοι θα διανεµηθούν σε σπίτια δηµοτών, αλλά και 250 κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης αποκλειστικά για έντυπο χαρτί. Επίσης, 7 Skip Κοντέινερ 10m3, 2 Κοντέινερ Συµπίεσης 10m3, Κλαρκ, Σύστηµα ζύγισης και Θρυµµατιστής Κλαδιών.

Η λειτουργία του Μικρού Πράσινου Σηµείου θα αφορά στην συλλογή αποβλήτων έντυπου χαρτιού (265 τόνους/ έτος) και τη συγκέντρωση ανακυκλώσιµων υλικών µε σκοπό την προώθησή τους προς προετοιµασία για επαναχρησιµοποίηση ή και ανακύκλωση. Επειδή προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι στόχοι του σχεδίου είναι η συνεργασία και η συµµετοχή των πολιτών, ο δήµος θα πρέπει να καταρτίσει πρόγραµµα ενηµέρωσης µε στοχευµένες δράσεις, µε σχολικές δραστηριότητες σε συνεργασία µε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, µε επιστολές στους πολίτες, µε έκδοση έντυπου οδηγιών και ενηµερωτικού φυλλαδίου, µε δελτία τύπου, µε εκδηλώσεις, ηµερίδες κ.α.

Τέλος, ο χώρος θα είναι φυλασσόµενος, περιφραγµένος και προστατευµένος δεδοµένου ότι θα αποτελεί ιδιοκτησία του δήµου και θα περιλαµβάνει στις εγκαταστάσεις του ηλεκτροµηχανολογικό εξοπλισµό και σηµαντικές κτηριακές υποδοµές.

Παράλληλα, θα απασχολεί προσωπικό και υπάρχει πρόβλεψη για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τον ουκρανικό λαό
  
  


Ο Δήμος Νεμέας σε ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται θα προχωρήσει σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας από την Πέμπτη 3/3/2022 έως και τη Τετάρτη 9/3/2022 από τις 09.00 έως 13.30.

By korinthia.net.gr 17 hours ago




Δεν υπάρχουν σχόλια