Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη Φ.1781

Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη

Η Ελλάδα, η Ευρώπη στο νέο κόσμο που ανατέλλει θα υπερασπισθεί τις αξίες της.
  


Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμέτωπη με τις ολέθριες συνέπειες ενός βίαιου ιστορικού αναθεωριτισμού από πλευράς ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Η στρατηγική τής βίας για την επιβολή πολιτικών επιδιώξεων, που είχαμε πιστέψει ,ίσως και αφελώς, ότι είχε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ξαναεπέστρεψε. Μια χώρα και οι κάτοικοι της βιώνουν τον όλεθρο του πολέμου ενώ η ανθρωπότητα ξαναμπαίνει σε καθεστώς ιστορικής ανασφάλειας. Η Ευρώπη αναγκασμένη πλέον να βγει από την στρατηγική της αδράνεια καλείται να περάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πεδίο της σφυρηλάτησης της στρατηγικής της αυτονομίας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια πολιτικού στρουθοκαμιλισμού διότι το διακύβευμα είναι υπαρξιακό. Σε αυτήν την εύθραυστη κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας . Στην πλευρά του διεθνούς δικαίου αλλά και του δημοκρατικού κεκτημένου. Με το βλέμμα στο λαό της Ουκρανίας που δίνει τον αγώνα της επιβίωσης του αλλά και στους ομογενείς μας που χάνουν άδικα την ζωή τους διαλέγουμε πλευρά και στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα τους. Ο επιτείδιος ουδετερισμός ή ο ανέμελος ιστορικός δικαιωματισμος δεν ταιριάζει με τα ιδανικά του Έθνους μας. Από το Λίκνο της Δημοκρατίας το μήνυμα σαφές προς κάθε αυταρχικό δεσπότη που αποφασίζει να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές ακόμα και του δικού του λαού. Τώρα είναι η Ώρα η Ευρώπη ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε, να υπερασπιστεί τις αξίες της και να δημιουργήσει τις συνθήκες για ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Φυσικά οι επίδοξοι μιμητές του ολέθρου θα πρέπει να ξέρουν και το ξέρουν ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες και ότι δεν θα πρέπει να διανοηθούν να δοκιμάσουν την αγάπη των Ελλήνων για την Πατρίδα τους. Η Ελλάδα, η Ευρώπη στο νέο κόσμο που ανατέλλει θα υπερασπιστεί τις αξίες της.

Μαριλενα Σούκουλη Βιλιαλη 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού σε θέματα Χωροταξίας



Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη


27 Φεβρουαρίου στις 10:04 μ.μ. • Με μεγάλη θλίψη σήμερα αποχαιρετούμε μια γυναίκα πολιτικό που υπηρέτησε την Ελλάδα με ήθος, συνέπεια και δυναμισμό.
  
Σήμερα αποχαιρετώ μια φίλη που στα πρώτα βήματά μου στην Ελληνική Βουλή στάθηκε δίπλα μου, και δίπλα σε όλους μας, με διάθεση υποστήριξης και συνεργασίας. Η Μαριέττα Γιαννάκου κέρδισε την εκτίμηση ολόκληρου του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και θα αποτελεί πάντα υπόδειγμα πολιτικής δράσης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη κα σεβασμό.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της .




Δεν υπάρχουν σχόλια