Header Ads

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ» φ.1780

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 
«ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ»

Διαμηνύουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τα Πρακτορεία Ειδήσεων. Στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου πρωταγωνιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στηλιτεύεται η καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και της κυριαρχίας των Κρατών. Ο Πούτιν ποδοπάτησε αρχές ποντάροντας στην αδύναμη και διαιρημένη Δύση, στον ανύπαρκτο και αδύναμο πολυλογά ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ που πατάει σε δύο βάρκες στα Ελληνοτουρκικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που η κάθε χώρα-μέλος κοιτάει τα δικά της συμφέροντα. Βρήκε και τα κάνει απέναντι στον δύσμοιρο Ουκρανικό Λαό, που πίστεψε μέχρι τώρα στα ωραία λόγια του διαιρεμένου ΝΑΤΟ. Θα επαληθευτούν άραγε οι προφητείες των Πατροκοσμά και Παϊσίου για έναρξη του Αρμαγεδώνα, που θ΄ άρχιζε από βορρά ή από νότο;


Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

  


in.gr 24 Φεβρουαρίου 2022 
Στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου πρωταγωνιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επίθεση κατά της Ουκρανίας από τρία μέτωπα εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

«Η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα των New York Times. «Εκρήξεις ακούγονται σε όλη τη χώρα». Ξεκίνησε ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, σχολιάζουν οι NYTimes, ενώ από χτες το απόγευμα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου ισχυρίστηκε πως έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των ρωσικών δυνάμεων που απαιτούνται για μια εισβολή, ενώ το 80% εξ αυτών έχουν αναπτυχθεί ήδη σε προκεχωρημένες θέσεις.

Αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το CNN, ανέφεραν νωρίτερα πως οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Κιέβου πως «επίκειται άμεσα» μια επίθεση, πιθανώς και εντός 48 ωρών, κι αυτό ενώ βίντεο έδειξαν δύο φάλαγγες με τεθωρακισμένα και εξοπλισμό να κατευθύνονται προς το Ντονμπάς.

«Καλώς ήρθατε στη κόλαση» – η προειδοποίηση της Ουκρανίας προς τον Ρωσικό στρατό είναι ο τίτλος της Daily Mirror.
  

«Πρώτες κυρώσεις των Βρυξελλών χτυπούν τον κύκλο… του Πούτιν – Με έντονο τρόπο επιμένει να προειδοποιεί η Ουάσιγκτον για επικείμενη εισβολή» γράφουν οι Financial Times.

«Η Δύση ρισκάρει η απάντησή της να φανεί αδύναμη, στέλνοντας στον Πούτιν το λάθος μήνυμα» σημειώνει το κεντρικό άρθρο.

«Οι δυτικές κυρώσεις σε τράπεζες απλώς γρατζουνούν την επιφάνεια του φρουρίου της Ρωσίας» σημειώνει το Reuters, εκτιμώντας πως «οι κυβερνήσεις προτιμούν να κρατήσουν στην εφεδρεία τις πιο ευρείες κυρώσεις που έχουν σχεδιάσει σε περίπτωση που η κρίση κλιμακωθεί».

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να εισβάλει» αναφέρει ο Guardian.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, αν οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρήσουν να καταλάβουν νέα εδάφη στην Ουκρανία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με έναν στρατό σαφώς μικρότερο και λιγότερο καλά εξοπλισμένο από τον δικό τους, πλην όμως σκληραγωγημένο από τα οκτώ χρόνια του πολέμου στο Ντονμπάς. Τα χρόνια αυτά έχουν επίσης αφήσει την Ουκρανία με σχεδόν μισό εκατομμύριο βετεράνους των μαχών, πολλοί από τους οποίους προετοιμάζονται τώρα να πολεμήσουν ξανά, επίσημα ή ανεπίσημα. Ο συνδυασμός αυτός, καθώς και το μέγεθος της ουκρανικής επικράτειας, σημαίνει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν παρατεταμένο και αιματηρό πόλεμο, που ποιος ξέρει πού θα μας βγάλει…


Δεν υπάρχουν σχόλια