Header Ads

Χωρίς Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους Φ.1780

Χωρίς Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους
  

Η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους με μια σημαντική απουσία, καθώς δεν θα δώσει το παρών ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Χωρίς τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος συνεχίζει την αποκατάστασή του μετά την χειρουργική επέμβαση στον δεξιό ώμο, με στόχο να είναι έτοιμος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου, θα διεξαχθεί (24-27/2) στο Κότμπους, το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής.

Στην διοργάνωση αυτή, θ’ αρχίσει νέος «Ολυμπιακός κύκλος» για εννέα Ελληνες πρωταθλητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούργια προγράμματά τους. Την ελληνική αποστολή, που αναχώρησε σήμερα (22/2) για την γερμανική πόλη, συναποτελούν οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Γρηγόρης Κοσμίδης (έδαφος), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) με τις πρωτοεμφανιζόμενες Κωνσταντίνα Μαραγκού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και Αρετή Παγώνη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.

Στην αποστολή, συμμετέχουν και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Χατζηζήσης, Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Βασιλική Αλιπράντη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης, θα αρχίσουν την Πέμπτη (24/02) με τα πρώτα πέντε όργανα (Άνδρες:

έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (25/02) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος). Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (26/02) και την Κυριακή (27/02).

Στο παγκόσμιο κύπελλο «Turnier der Meister», που πραγματοποιείται για 45η χρονιά στην γερμανική πόλη, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες (99 άνδρες, 35 γυναίκες) από 33 χώρες.

Οι βαθμοί που θα κερδίσει κάθε αθλητής στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους και στα αντίστοιχα που θα ακολουθήσουν τον ερχόμενο μήνα σε Ντόχα, Κάιρο και Μπακού, σε συνδυασμό με την κατάταξη των εθνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του Μονάχου (11-21 Αυγούστου), στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό των Ελλήνων εκπροσώπων που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ (29 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου).

Ωστόσο, οι εφετινές επιδόσεις στα παγκόσμια κύπελλα, δεν προσμετρώνται στην διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», που θα αρχίσει από το 2023.




Δεν υπάρχουν σχόλια