Header Ads

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ Ο Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ φ.1778

ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ Ο Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
θα περάσει από το Δήμο Κορινθίων. Μετά από τα πρώτα επιτυχημένα δείγματα γραφής της θητείας του των δύο πρώτων ετών πέτυχε με τη βοήθεια και σύμπραξη του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα την παραχώρηση έκτασης 103 στρεμμάτων της λεγόμενης Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου. Έβαλε  την υπογραφή του χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων στη σύμβαση που παραχωρεί στο δήμο Κορινθίων την Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μια έκταση μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη, για την ανάπτυξη Βιοτεχνολογικού πάρκου και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ για την υπογραφή της σύμβασης με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Στέφανο – Διονύσιο Βλαστό, παρόντος του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα η συμβολή του οποίου στην θετική έκβαση των πραγμάτων υπήρξε καθοριστική και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Πλατή.
  

Β.Νανόπουλος: Αλλάζουμε την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα του τόπου μας!

ΔΗΜΑΡΧΕ Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» ΛΥΘΗΚΕ

Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, είναι ένας επιτυχημένος Επιστήμονας και διοικητικός Οργανωτής Επιχειρήσεων καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής. Τις απόψεις μας αυτές τις τεκμηριώνουμε έχοντας υπόψη την μεταπτυχιακή περίοδο που εργάστηκε ως κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του «80», όταν μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, την επί πολλά έτη Διεύθυνση και διοίκηση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού στη γέφυρα Διώρυγας Κορίνθου μεγάλης Βιομηχανικής Εταιρείας, το γεγονός ότι η ξένων συμφερόντων εταιρεία όταν μετέφερε το εργοστάσιο εκτός Ελλάδας τον κράτησε στη διοικητική ομάδα στελεχών της Αθήνας λόγω άριστης απόδοσης, την ευδόκιμη πορεία του στο ΕΒΕ Επιμελητήριο Κορινθίας επί σειρά ετών με αναβάθμιση του θεσμού, την οργανωτική και διοικητική του ικανότητα, αλλά και την έφεσή του, αγάπη και προσήλωση στα κοινά του τόπου.


Όταν ανέλαβε τον Δήμο Κορινθίων, ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε πως με το πέρασμά του από τον Δήμο ο Βασίλης Νανόπουλος θα αφήσει βαθιά τα χνάρια του στην καινοτόμο ανάπτυξη και πρόοδό του! Όπως δείχνουν τα γεγονότα, τα πεπραγμένα του Δημάρχου στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας. Η παρουσία αυτής της Δημοτικής Αρχής έχει δώσει μέχρι σήμερα απτά παραδείγματα πως ήλθε για τα μεγάλα έργα που λίμναζαν στην περιοχή μας, χωρίς να αδιαφορήσει και για τα μικρότερης σημασίας έργα.

Χθες Τετάρτη 9 φεβρουαρίου 2022 προχώρησε επί Δημαρχίας του ένα σημαντικό έργο σε μία περιοχή εντός των ορίων του Δήμου. Συγκεκριμένα:

Έβαλε την υπογραφή του το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην σύμβαση που παραχωρεί στο δήμο Κορινθίων την Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μια έκταση μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη, για την ανάπτυξη Βιοτεχνολογικού πάρκου και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ για την υπογραφή της σύμβασης με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Στέφανο – Διονύσιο Βλαστό, παρόντος του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, η συμβολή του οποίου στην θετική έκβαση των πραγμάτων υπήρξε καθοριστική και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Πλατή.

Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στον Δήμο Κορινθίων είναι 102.381,67 τ.μ. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα εγκατασταθούν σε αυτήν επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του πάρκου ορίζεται στα 3 χρόνια, ενώ η διάρκεια παραχώρησης στον δήμο ανέρχεται στα 30 έτη με δυνατότητα παράτασης 10 επιπλέον, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΕΤΑΔ.

«Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου θα αλλάξει την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα της περιοχής και ευρύτερα του Δήμου Κορινθίων. Βήμα - βήμα, με μεθοδική δουλειά, συνεργασίες και στοχευμένες παρεμβάσεις υλοποιούμε ως δημοτική αρχή την δέσμευση προς τους Κορινθίους για την δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα επιφέρει ευημερία, ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης και υπογραφής.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη των Κορινθίων και όχι μόνο, θα πούμε ακόμα λίγα λόγια για το ιστορικό της επίμαχης περιοχής.

Η κατ΄ όνομα Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου βρίσκεται στη θέση ενός παλαιού άτυπου αεροδρομίου νοτίως της ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στον Άγιο Γεράσιμο Λεχαίου. Επί παντοδυναμίας Α. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ ο τότε Υπουργός Γιάννης Ποτάκης είχε την ωραία ιδέα να αξιοποιήσει τον χώρο δημιουργώντας μία Περιφερειακή Αγορά. Προχώρησε στα χαρτιά, αλλά η όλη υπόθεση και οι πρώτες εγκαταστάσεις αφέθηκαν στη βαρβαρότητα καννιβαλισμού από τους τσιγγάνους που ρήμαξαν τα πάντα, αφού δεν πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε εκεί σε ένα μικρό χώρο, το πρώτο Νομαρχιακό ΚΤΕΟ Κορίνθου, το οποίο τελικά καταργήθηκε.

Πολλές ιδέες, πολλά σχέδια αξιοποίησης έπεσαν σε Υπουργικά τραπέζια διαφόρων Κυβερνήσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ήταν γραφτό να έλθει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο πάντα μπροστά ενδιαφερόμενος για την Κορινθία και τους Κορίνθιους Χρίστος Δήμας, για να δώσουν λύση στην αξιοποίηση του χώρου, που είναι σύμφωνη με τα ενδιαφέροντα του Υφυπουργού Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και του Δήμου Κορινθίων.

Έχουμε τη βεβαιότητα πως αυτή τη φορά τα σχέδια θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν γιατί έχουν πέσει σε χέρια σοβαρών, διορατικών και υπεύθυνων παραγόντων της Κορινθίας! Πίστη μας ότι δεν θα μας διαψεύσουν… 

Σ.Σ.Σήμερα Πέμπτη στη 13:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την παραχώρηση της Περιφερειακής αγοράς Λεχαίου στο δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια