Header Ads

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού Φ.1777

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού

  


Του Λίκκα Γεώργιου *


Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλη η χώρα ταλαιπωρήθηκε επί 2/ήμερο, από πυκνές χιονοπτώσεις και ειδικότερα το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Επίσης είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι, μέσω τηλεοπτικών καναλιών, για τα όποια προβλήματα θα ακολουθούσαν. Πολλοί εξ αυτών, με την άστοχη έξοδο τους, θέλησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, την επίδειξη των αυτοκινήτων τους 4X4, αλλά και την αντοχή του κρατικού μηχανισμού. Ο Προμηθέας ήταν δεμένος στον Καύκασο και ασφαλώς αδυνατούσε να φέρει στους ανθρώπους εγκαίρως το μήνυμα των προβλημάτων, ως φυσική συνέπεια. Το μήνυμα του έχει παύσει, προ πολλού να έχει αποδέκτες, και όμως μερικοί εξακολουθούν να επιμένουν! Σήμερα το έργο του Προμηθέα έχει αναλάβει το συντονιστικό όργανο έκτακτων αναγκών. Το σχέδιο αυτό, αν είναι σωστά δομημένο, οφείλει να εμπεριέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια δράσης. Οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν παραλάβει, προ πολλού φάκελο κλειστό, στο οποίο να αναγράφεται, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, απλά και καθαρά, και όχι ελληνικούρες, τις υποχρεώσεις τους, που συνίστανται: Ι. Στην έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, βάσει του υπάρχοντος συγκεκριμένου σχεδίου έκτακτης ανάγκης. 2 Στην παρέμβαση του ανθρώπινου δυναμικού. 3.Στα μέσα δράσης. 4.Στο χρόνο άφιξης στο πεδίο. Στην απαγόρευση κυκλοφορίας, πλην των αναγκαίων. Ο φάκελος αυτός ανοίγεται από τους παραλήπτες, μετά από τηλεφώνημα, προερχόμενο από ένα και μόνο πρόσωπο, τον υπεύθυνο και υπόλογο συντονιστή. Ο λαός γνωρίζει εκ πείρας ότι: Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Το προχθεσινό φιάσκο δοκιμάστηκε και κατά το παρελθόν, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία και ξεχάστηκαν πολύ σύντομα!

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε, θύμωσε, αγανάκτησε, οργίστηκε. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στη μιζέρια. Είμαστε υπερήφανος λαός, έξυπνος λαός και πρέπει να κοιτάζουμε πάντα μπροστά και με αισιοδοξία. Να βλέπουμε και την ευχάριστη πλευρά, της μεγάλης χιονόπτωσης, γιατί υπάρχει και η ευχάριστη. Θα ξεδιψάσει η γη και θα αποδώσει εκατονταπλάσιο καρπό. Θα γεμίσουν οι ταμιευτήρες νερού και οι πολίτες δεν θα διψάσουν, αλλά και οι Δήμαρχοι των πόλεων, δε θα πονοκεφαλιάσουν για μια σταγόνα νερό. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, γιατί η υπομονή γεννά ελπίδα και η ελπίδα θέτει σε κίνηση δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

* Ο κ.Λίκκας Γεώργιος, είναι Συντ/χος Εκπ/κος


Δεν υπάρχουν σχόλια