Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1776

“Πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


“Πράσινο φως” έδωσε το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ” για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Στην σχετική του απόφαση την οποία απέστειλε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ελεγκτικό Συνέδριο -παραθέτοντας ένα σκεπτικό 18 σελίδων- σημειώνει ειδικότερα:

“Δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου τροποποίησης της σύμβασης σύμπραξης µετά των τροποποιούµενων παραρτημάτων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού µε την επωνυμία «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ» και ως εκ τρίτου του µετόχου του αναδειχθέντος Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, ήτοι της ανώνυμης εταιρείας µε την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία Α.Ε.», για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου µε ΣΔΙΤ»”.

Οπως σημειώνεται δε στο διαβιβαστικό προς την Περιφέρεια, η υπογραφή μπορεί να γίνει άμεσα καθώς με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο “δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Εβδομου Τµήµατος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΝΙΚΑ 

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το εν λόγω συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών και θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει, αμέσως μετά, η μεταφορά απορριμμάτων προς την μονάδα της Παλαιόχουνης, η οποία -σύμφωνα με τον σχεδιασμόθα υποδέχεται απορρίμματα από Αργολίδα, Κορινθία και τα 2/3 της της Αρκαδίας.





Έργα 240.000 +300.000 € προχωρούν για την Κορινθία μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Συνεδρίασε χθες , υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Οικονομική Επιτροπή, στην πρώτη της συνεδρίαση του 2022 και με τη νέα της σύνθεση. Για την Κορινθία οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πως η Οικονομική Επιτροπή :

– Ενέκρινε την διενέργεια ανοικτής διαδικασίας διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ έργου διαμόρφωσης του γηπέδου Ροζενών, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Επίσης ενέκρινε την διενέργεια ανοικτής διαδικασίας διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για το με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργο άμεσης αντιμετώπισης βλαβών στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας






Σύσκεψη για αγροτικά θέματα υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
  
  


Σύσκεψη για θέματα του πρωτογενούς τομέα συγκλήθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλωνο αρμόδιος για τον Πρωτογενή Τομέα αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και οι διευθυντές ΔΑΟΚ των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα θέματα, η δακοκτονία, η λειτουργία ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ στο σύνολο της Περιφέρειας, οι αναδασμοί Δωρίου και Φενεού, η λειτουργία του κτήματος Τριανταφυλλίδη στη Βυτίνα καθώς και η λειτουργία της ζωαγοράς Κοπανακίου.





Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τα Επιμελητήρια των 5 Π.Ε.

    


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Προς τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου -οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων- ο περιφερειάρχης μετέφερε την διαβεβαίωση που έλαβε κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, πως το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος σύντομα θα βρεθεί στην Τρίπολη προκειμένου να έχει συναντήσεις μαζί τους και να ενημερώσει σχετικά με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ακόμα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων διατύπωσαν μεταξύ άλλων και αίτημα για την ενδυνάμωση, με επιπλέον οικόπεδα, των υφιστάμενων ΒΙΠΕ -σε Αρκαδία και Μεσσηνία-, όπως και για δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών σε Αργολίδα και Λακωνία.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα θέτει το ζήτημα αξιοποίησης βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης οι οποίες δεν βρίσκονται σε λειτουργία, λόγω δεσμεύσεων εξ αιτίας οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τράπεζες ή επενδυτικά ταμεία.

Τέλος, ο ίδιος φορέας κοινοποίησε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου επιστολή του με την οποία αιτείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επανειτουργία του Τελωνείου Τρίπολης






Δράση οινοτουρισμού σε συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ
  


Ο οινοτουρισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσει το αντικείμενο της δράσης που η Περιφέρεια θα συνδιοργανώσει τον ερχόμενο Απρίλιο, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ο σχεδιασμός της εν λόγω δράσης, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται -μεταξύ άλλων- περιήγηση οινογνωστών και δημοσιογράφων, σε αμπέλια και πιστοποιημένα οινοποιεία Νεμέας και Μαντινείας, περιλαμβανόταν μεταξύ των θεμάτων της σύσκεψης που συγκλήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών.






Τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας Ελπίς
  


Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μείνει το περιφερειακό και διαδημοτικό δίκτυο ανοιχτό, επιτεύχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου να είναι προσβάσιμο. Σε κάποια σημεία είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων, ωστόσο αντιμετωπίσθηκαν προβλήματα στους δρόμους Περαχώρα Πίσια Σχοίνο Σοφικό Αγγελόκαστρο, και σε κάποια χωριά της Νεμέας. Η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την συνεργασία τους με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας τους συνεργάτες, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία, τους Δήμους και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα.

Τέλος παρόντες στη συνάντηση στη ΠΕ Κορινθίας εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη κα Αθηνά Κόρκα ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χάρης Βυτινιώτης και ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος Ενεργειακής Κοινότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Συναντήσεις εργασίας πέραν των Εθιμοτυπικών πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα στο γραφείο της στην ΠΕ Κορινθίας.

  


Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Ανδρέα Σιάχο, παρουσία του συναδέλφου Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Βυτινιώτη και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας κ. Νικόλαο Λούτα αναφερόμενη στη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Με τον Λιμενάρχη Κορίνθου κ. Κοντό με θέμα τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεκπεραίωση των μελετών με στόχο την ανασκευή νέου κτιρίου Λιμεναρχείου από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής. Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση του κ. Κοντού προς τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το σύλλογο «Τριήρης» της Αρχαίας Κορίνθου όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν αυτό τον σημαντικό πολιτιστικό και τουριστικό αρχαιολογικό προορισμό τονίζοντας πως «έχουμε χρέος να βοηθούμε και να προβάλουμε συνεχώς».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





Ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Γκιολής,στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Κορίνθου
  
  


Η διενέργεια των εμβολιασμών εναντίον της covid-19 αποτέλεσε το αντικείμενο της ενημέρωσης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, στην επίσκεψή του στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Κορίνθου, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της δημόσιας αυτής δομής υγείας, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες “για τον μεγάλο καθημερινό τους αγώνα για την κοινωνία, δυόμιση χρόνια τώρα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Τ. Γκιολής.






Αναστάσιος Γκιολής
  


 Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα με δεκάδες μισθωμένα μηχανήματα έργου και σε συνεργασία με τους Δήμους  συνεχίζουμε...

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που κάνατε τη νύχτα-ημέρα πάνω στο τιμόνι. Πάντα μαζί για το κοινό καλό.





Δεν υπάρχουν σχόλια