Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1776

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Από τον Δήμο Κορινθίων ξεκινά η εφαρμογή του πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου του αέρα AirSence

  


Β. Νανόπουλος: Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον που ζούμε Για την υλοποίηση ενός άκρως πρωτοποριακού προγράμματος προστασίας της υγείας και της ζωής των πολιτών επελέγη ο Δήμος Κορινθίων ανάμεσα στους δήμους όλης της χώρας. Πρόκειται για το πρόγραμμα AirSence το οποίο μέσα από ένα δίκτυο σταθμών μέτρησης στην πόλη θα δίνει άμεσα και αξιόπιστα στοιχεία και δεδομένα για την ποιότητα του αέρα ούτως ώστε οι επιστήμονες να κατορθώσουν σταδιακά έως και το 2030 να μειώσουν τα επίπεδα των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία και την ζωή των πολιτών κατά 55%!

«Η επιλογή του δήμου Κορινθίων για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος από την Augsignals, και πανεπιστημιακούς φορείς αποτελεί τιμή» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τον επικεφαλής καθηγητή κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο και στελέχη της εταιρίας και των φορέων υλοποίησης στο δημαρχείο και σημειώνοντας την έμφαση που ο ίδιος και η δημοτική αρχή δίνουν στην προστασία της υγείας των πολιτών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και φυσικά στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο καθηγητής κ.Λαμπρόπουλος από την πλευρά του αναφερόμενος στην επιλογή του δήμου Κορινθίων ως δήμου «μοντέλο» για την Ελλάδα και ευρύτερα, αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση και δυναμική του δημάρχου που έδωσαν την δυνατότητα της ταχύτερης κατανόησης της αξίας του προγράμματος αλλά και την ευαισθησία του έναντι της υγείας και ζωής των πολιτών και ανέφερε πως στόχος είναι «η Κόρινθος να μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς για άλλους δήμους.«Επιδιώκουμε μέσα από το πρόγραμμα που ξεκινά σήμερα ο δήμος να καταστεί «μοντέλο εφαρμογής» και κέντρο μετρήσεων. Να φτάνουν εδώ αντιπροσωπείες άλλων δήμων, να βλέπουν το σύστημα μετρήσεων και να το υιοθετούν» σημείωσε ο κ.Καθηγητής.

Το πρόγραμμα ξεκινά με σημείο μέτρησης το κέντρο της Κορίνθου. Μηχάνημα καταγραφής δεδομένων τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου και εκεί, καθημερινά, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τα στοιχεία που αποτελούν τον αέρα που αναπνέουμε.

Τα πλεονεκτήματα εφαρμογής για τους πολίτες και την πόλη περιλαμβάνουν:

• Βελτίωση της καθημερινότητας 
• καλύτερες επιλογές (π.χ. επιλογή μεταφορικών μέσων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα όπως ποδηλασία, περπάτημα, δημόσια συγκοινωνία ή κοινή χρήση αυτοκινήτου) 
• κατανόηση των τάσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων, την εκτίμηση για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία 
• μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και των σχετικών επιπτώσεών τους στην υγεία 

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε δυο ακόμα σημαντικές παραμέτρους του προγράμματος, τις μετρήσεις – αναλύσεις ύδατος και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς.

Για τις αναλύσεις ύδατος διατίθεται δωρεάν στο δήμο Κορινθίων το ειδικό μηχάνημα ενώ το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς θα τοποθετηθεί σε δυο δάση της περιοχής μας αφού λάβει σε λίγες ημέρες τις τελικές εγκρίσεις των αρμοδίων ευρωπαϊκών επιτροπών.

«Τα βήματα που κάνουμε σήμερα είναι σημαντικά. Αξιοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να θωρακίσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό την υγεία και την ζωή μας, να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον που ζούμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.






Β. Νανόπουλος: ¨Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα¨ Υλοποιήθηκε το σχέδιο
  


Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου Κορινθίων, τους αντιδημάρχους Ε.Παπαιωάννου και Δ.Μπιτζιο καθώς και τους προέδρους των κοινοτήτων που εργάζονται μαζί μου μέχρι αυτη την ώρα για να καθαριστούν οι δρόμοι από το χιόνι και οι πολίτες να κινηθούν με ασφάλεια. Εντατικά εργάζονται τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του δήμου Κορινθίων στην πόλη, τα χωριά και τις κοινότητες.




Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ είναι δύναμη για τον τόπο και τους πολίτες
  
  
Ισχυρό μήνυμα απογραφής στέλνουν σήμερα από κοινού στους δημότες του δήμου Κορινθίων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και η Προϊσταμένη της Στατιστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και Επόπτρια απογραφής στο δήμο κ.Βλασία Τσούγκου.

«Καλώ όλους τους δημότες που ως σήμερα δεν έχουν απογραφεί να το πράξουν. Η απογραφή δίνει δύναμη στον δήμο προκειμένου να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια, δίνει δύναμη στους πολίτες να διεκδικήσουν και να έχουν καλύτερες υπηρεσίες» σημείωσε ο Δήμαρχος εξηγώντας πως η απογραφή αφορά και τους μονίμους κατοίκους αλλά και όσους διαθέτουν στο δήμο Κορινθίων εξοχική κατοικία.

Από την πλευρά της η κ.Τσούγκου ανέφερε πως η απογραφή πραγματοποιείται κάθε 10 έτη και είναι υποχρεωτική. Καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας πως τα στοιχεία της απογραφής δεν κοινοποιούνται σε καμία άλλη υπηρεσία και κάλεσε με την σειρά της όλους να ολοκληρώσουν την διαδικασία.

«Παρακαλώ όλους σας να συμμετέχετε στην διαδικασία. Η απογραφή είναι δύναμη. Όλοι μετράμε και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας συμμετέχοντας σε αυτήν. Οι τρόποι είναι απλοί, είτε μέσω του μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού που παρέχει η υπηρεσία είναι μέσω απογραφέα (τηλεφωνική ή δια ζώσης απογραφή).» Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι:

2741022098 και 27410 22439








ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ

  


Ακούμε τελευταία τον Δήμαρχο να λέει ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνει το Μουσείο Μικρασιατών.

Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έλαβε σχετική απόφαση να παραχωρήσει στο Δήμο το ακίνητο επί της οδού Λ. Κορίνθου και Λουτρακίου γωνία στο Συνοικισμό για το σκοπό αυτό. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στη συνέχεια να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Εμείς είμαστε σύμφωνοι. Εξάλλου πιέζουμε ασφυκτικά τόσα χρόνια να δημιουργήσουμε το Μουσείο Μικρασιατών στο Συνοικισμό. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι έτοιμη από το 2013.

Απαιτούνται μόνο οι υπόλοιπες μελέτες. Και βεβαίως θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα φάει πολύ χρόνο. Σίγουρα δεν θα τελειώσει με αυτή την Δημοτική Αρχή, αλλά ας το αρχίσουμε.

Όμως τονίζουμε και δίνουμε σχετικό μήνυμα. Εκεί ο χώρος προβλέπεται κατά το Δήμο για Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων μαζί με χώρους άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Αν όμως η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό τον συγκεκριμένο χώρο με το πολύ μικρό κτίσμα περίπου 30 τ.μ. κατασκευής του 1955 να κάνει απλές συντηρήσεις, επισκευές, διορθώσεις, που τότε ήταν Δημοτικό Ιατρείο και στη συνέχεια Προσκοπείο, να το ξεχάσει.

Δεν το δέχονται οι κάτοικοι του Συνοικισμού. Μόνη λύση είναι να κάνουμε νέο κτίριο εξ αρχής και θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Διαφορετικά αν έχουν σκοπό αυτό το μικρό κτισματάκι να το χρησιμοποιήσουν για αποθήκη – Μουσείο εμάς θα μας βρουν αντίθετους.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/01/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Μπες στην κλήρωση του Παιχνιδιού Ανακύκλωσης Followgreen

  


Το Followgreen Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μας καλεί να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τα Πλαστικά μίας Χρήσης, να ενημερωθούμε για τις επιπτώσεις που επιφέρει η χρήση τους στο περιβάλλον, καθώς και για τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην αγορά η εφαρμογή της νομοθεσίας Ν.4736/2020. ΛάβεμέροςστοGreenMission «Τέλος στα Πλαστικά μίας Χρήσης!» & Κέρδισε ένανοικολογικό ανοξείδωτο θερμό www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/3134 

Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – GreenMission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση. Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση. Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του GreenMission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021
  


Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή Μέσω της πλατφόρμας https:// gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr 

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Korinthos@ statistics.gr 

B. Φυσική απογραφή / ΠόρταΠόρτα Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

- Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. ή - Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2741022098 & 2741022439 Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 2741022098 & 2741022439 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση korinthos@ statistics.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: 2743360201 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: 2743360101 

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.
Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.








Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ...ΠΟΛΟΙ

  


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ έχουμε επιλέξει να εκθέτουμε τις δικές μας απόψεις στην κρίση των συνδημοτών μας και όχι να αναθέτουμε σε άλλους να γράφουν αντί για εμάς. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων, να αναδειχθούν ως κυρίαρχοι πόλοι στα δημοτικά δρώμενα και τελικά ως μονομάχοι της επόμενης δημοτικής εκλογικής αναμέτρησης. Θέλουν τον δημότη να παραμείνει απλός θεατής, να μην γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και επιδίδονται σε κοκορομαχίες αποπροσανατολισμού.

Προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα «νέο» αναπαλαιωμένο δίπολο που, αν το πετύχουν, επιφυλάσσει για τον δημότη μεγάλα βάσανα τα επόμενα χρόνια.

Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει και τους δύο, αλλά με βάση τα αποτελέσματα του 2019 εκφράζει τις δικές τους επιθυμίες και μόνο. Βέβαια κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική, επειδή διαφορετικές είναι κάθε φορά οι συνθήκες, τα ζητούμενα και τα διακυβεύματα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα ποσοστά ψήφων (27,49% και 17,97% αντίστοιχα) που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές, δεν αποτελούν προίκα τους. Ήδη έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες στελεχών και μείωση της κοινωνικής αποδοχής τους. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Η πορεία τους στα δημοτικά τεκταινόμενα χαρακτηρίζεται από έλλειψη σοβαρότητας, συνέπειας, ικανότητας αξιολόγησης προτεραιοτήτων και προγραμματισμού. Τα προβλήματα των δημοτών δεν λύνονται με αλλοπρόσαλλες τακτικές (άλλα λέμε, άλλα γράφουμε και άλλα ψηφίζουμε), με ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και τουριστικές ανταποκρίσεις, ούτε με μονότονες προτάσεις για «συναντήσεις αρχηγών των παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου». Λύνονται με κατάθεση απόψεων και γόνιμο διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο που, παρά την απαξίωσή του, παραμένει το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του Δήμου.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «πόλοι», έχουν επιλέξει τον αντίπαλο που πιστεύουν ότι θα νικήσουν και τον προβάλλουν ως αντίπαλον δέος για να συσπειρώσουν τις παρατάξεις τους. ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΤΣ!!! Πιστεύουν ότι θα επικρατήσουν με τα χρήματα που διαθέτουν και με τις πλάτες ισχυρών κομματικών παραγόντων, πρώην δημοτικών αρχόντων και συγγενικών προσώπων. Λογαριάζουν όμως ερήμην της τοπικής κοινωνίας που μπορεί και πρέπει να αντιδράσει από σχέδια διπολισμού που μεθοδεύουν για δικό τους όφελος.

Κάποιοι άλλοι δημοσιογραφούντες, που εκτελούν χρέη γραφείου τύπου συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, παρουσιάζουν δήθεν βαθυστόχαστες αναλύσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Δημοτική Αρχή και τον άλλο υποτιθέμενο πόλο. Έχουν επικεντρώσει εμμονικά την κριτική τους στη Δημοτική μας Κίνηση, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι τους.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ασκούμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση. Δεν διαθέτουμε αδρά αμειβόμενους ειδικούς συμβούλους, ούτε τεχνικά γραφεία για να εκπονούμε και να κοστολογούμε μελέτες. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τις προτεραιότητές του Δήμου μας, ασκούμε έλεγχο στη Δημοτική Αρχή για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της και στηρίζουμε κάθε δράση και έργο που θεωρούμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ που σκόπιμα κάποιοι διοχετεύουν, πασχίζοντας να μας «βγάλουν από τη μέση», επειδή αποτελούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους να επιβάλουν έναν μίζερο και διχαστικό διπολισμό.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ







ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΩΡΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;
  



Του Γρηγόρη Κλαδούχου *


Η ΦΤΩΧΕΙΑ μπορεί να φαίνεται και στα πολλά. Στα πολλά ανούσια κι αχρείαστα. Εδώ στον Δήμο αυτοί που ονομάζουμε εκπρόσωποι τελούν υπό ομηρία αυτοδιοικητικής φτώχειας, με αρκετή άγνοια αντικειμένων τοπικής ανάπτυξης. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια επεξεργασία κάποιου τοπικού προβλήματος, αλλά, αν δουν ότι από παραπέρα κάποιος έγραψε κάτι για προεκλογικές προετοιμασίες, παίρνουν μπρος οι μηχανές του διαδικτύου.

Έγραψε κάτι ο Καραβάς (με τίτλο «Μείναμε ουραγοί κύριε δήμαρχε…»), έγινε ανάρτηση Κορίνθιας ιστοσελίδας (με τίτλο «Τσιώτος – Καραβάς και ποιος ο τρίτος πόλος στο Ξυλόκαστρο; Όλο το πολιτικό παρασκήνιο»), βγήκε σε αθηναϊκό κανάλι ο Καραβάς, οπότε ανάγκη απάντησης από τον Δήμαρχο, ξανά κείμενο - παρηγοριά κακομοιριάς. Το έγραψε μόνος του ή οι σύμβουλοι που πληρώνει ο δημότης;

Του έχει ζητηθεί να μας πει ποιοι είναι. Ο Δήμαρχος δεν το μαρτυράει. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά συμβαίνουν, όταν φοβάσαι ή ντρέπεσαι. Τότε μόνο κρύβεται κάποιος, όταν νοιώθει φόβο ή ντροπή.

Στα μισά αυτοδιοικητικής θητείας δεν συζητούν για κάποιο θέμα, ούτε κάνουν έναν απολογισμό. Ο δήμος σε μια βουβότητα. Είναι και χειμώνας και απουσιάζει το βουητό των καλοκαιρινών αυτοκινήτων. Ησυχία θανατικού, μια πίκρα. Αυτοί που βρίσκονται μέσα στο δημοτικό σύστημα διεύθυνσης νομίζουν πως κάνουν αυτό που πρέπει. Οι αντιπολιτεύσεις συνωστίζονται να βρουν πεδίο αναφοράς.

Ο Δήμαρχος στην ανάρτησή του εκτός από αναφορά επιτυχιών του γράφει ότι «η υπευθυνότητα… επιβραβεύεται με θαύματα». Όμως οι θαυματουργοί γνωρίζουν αν αυτοί που ζητάνε το θαύμα είναι ειλικρινείς.

Παρατήρησα ότι η δημοσίευση αυτή του Δημάρχου υπάρχει μόνο στην προσωπική του σελίδα στο fb. Που σημαίνει ότι είναι αποκλειστική ειδοποίηση προς τον Καραβά, ή προς την κ. Σουκαρά που παρενόχλησε διαδικτυακά το τοπικό αυτοδιοικητικό σύστημα και τους υπάρχοντες συσχετισμούς.

Μετά από αυτήν την ανάρτηση του Δημάρχου υπήρξε ένα προπαγανδιστικό βίντεο του Δήμου – που στάλθηκε παντού - για επιτυχία ένταξης έργων αγροτικής οδοποιίας. Ο κάθε πρόεδρος γνώριζε και επόμενα μετά από συζήτηση είχε προτείνει ιεραρχική αναγκαιότητα δρόμων;

Και επόμενα δεν θάπρεπε αυτοί να δημοσιοποιήσουν στο χωριό τους πού θα γίνουν αυτά τα έργα; Δηλαδή, να επιστρέφουμε στο περιεχόμενο μιας λέξης που είναι η «αυτοδιοίκηση».

Οι αντιπρόσωποι δεν αποτέλεσαν ή αποτελούν ένα σώμα που συλλογιέται για κάποιο θέμα που αφορά τους δημότες. Μόνο ντουφεκιές παρηγορητικές, ανοχής του χρόνου έως τις επόμενες εκλογές. Οδεύουμε να ξαναζήσουμε αυτά που ζούμε προεκλογικά και μετεκλογικά. Μια τραγωδία να βλέπεις μόνο τους θεατές της.

Γρηγόρης Κλαδούχος 
Ξυλόκαστρο 20 Ιανουαρίου 2022





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Συνάντηση Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου με την Αντ/ρχη Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα
  



Στο Διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σιάχο.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κυρία Αθηνά Κόρκα στην οποία είχε την ευκαιρία να υποβάλλει τα συγχαρητήριά του για τη νέα θέση της, αλλά και να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία τους θα είναι αγαστή και αποδοτική, όπως εξάλλου ήταν και μέχρι σήμερα. Τόσο ο Αννίβας Παπακυριάκος όσο και ο Ανδρέας Σιάχος συνεργάστηκαν στενά με την κυρία Κόρκα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χάρη Βυτινιώτη, αναφερόμενοι διεξοδικά σε όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Βέλου-Βόχας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς αυτή την εποχή δρομολογούνται κα προγραμματίζονται μία σειρά έργων για τον Δήμο Βέλου-Βόχας τα οποία θεωρούνται νευραλγικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της παραλιακής Κορινθίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα συνεργατικότητας, κατανόησης και συμφωνίας για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να προωθηθούν τα μεγάλα έργα του Δήμου ΒέλουΒόχας.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το επίπεδο της συνεργασίας τόσο με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όσο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η αγαστή αυτή συνεργασία αποτελεί εχέγγυο για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου.





  















Δεν υπάρχουν σχόλια