Header Ads

Το μέλλον και η ελπίδα της Χώρας μας οι νέοι Φ.1775

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το μέλλον και η ελπίδα της Χώρας μας οι νέοι

  


Του Κώστα Τσάτσαρη*

Κλονίσθηκε αισθητά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια από την αναχώρηση πολλών νέων μας στην αλλοδαπή. Επιστήμονες νέοι, διπλωματούχοι πανεπιστημίων, γεμάτοι όνειρα να κατακτήσουν τον κόσμο, αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν σε χώρες της Ευρώπης. Κι αυτό γιατί; Για ανεύρεση εργασίας.

Μιας απασχόλησης, σχετικής με τις σπουδές των, για αξιοποίηση του πτυχίου τους, που με τόσους κόπους και έξοδα απέκτησαν. Ενθουσιασμός, όνειρα, ελπίδα, γεμάτοι πάθος για δουλειά όταν πήραν το πτυχίο τους στο χέρι.

Έτοιμοι να δώσουν οικονομική ζωή κι ανάπτυξη στη χώρα τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια .

Αλλά… ο δρόμος τους γεμάτος κενά… Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολλές αρνητικές προϋποθέσεις για οικονομική μελλοντική αποκατάσταση των νέων. Έτσι στράφηκαν στο εξωτερικό οι περισσότεροι αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση, για αξιοποίηση του πτυχίου τους, αλλά και οικονομική αποκατάσταση, που θέλει κάθε νέος να φτιάξει τη ζωή του..

Η Ελλάδα φθίνει από αριστούχους επιστήμονες, γιατί έχουν γίνει περιζήτητοι, ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέλλον κάθε χώρας, είναι η νεολαία, είναι το αύριό της. Δίχως νέους δεν υπάρχει αύριο.

Οι μεγαλύτεροι οφείλουν να δραστηριοποιηθούν σαν κοινωνία συλλογικά και να κάνουν φραγμούς για να μην αφήσουν τη νεολαία μας να χαθεί εγκαταλείποντας τη χώρα τους.

Φυσικά, το να τους εμποδίσουμε, δε σημαίνει να τους σταματήσουμε με το ζόρι. Σημαίνει να συμπορευθούμε μαζί τους, δίπλα τους με την πείρα των μεγάλων, τον ενθουσιασμό και το πάθος των νέων για δουλειά, να τους αλλάξουμε νοοτροπία. Να τους δώσουμε ελπίδα στην απαισιοδοξία τους, με προγράμματα ανάπτυξης της χώρας μας, για να τους στρέψουμε την αγάπη προς την πατρίδα τους.

Να πάρουν μέρος στην κατάρτιση προγραμμάτων ανάπτυξης της χώρας μας, να παλέψουν με πείσμα, μαζί με τις παλαιότερες, έμπειρες γενεές, γιατί οι νέοι θέλουν πρότυπα, για να αγωνισθούν με αγάπη για την πατρίδα τους.

Η χώρα μας έχει πληθώρα επιστημόνων, που έχουν διαπρέψει, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα δε της Αμερικής. Εκεί βρήκαν υποδομές και προϋποθέσεις, που χρειάζονται οι σπουδές ενός επιστήμονα, για ανάλογη εργασία.

Από αυτούς θέλουμε κι εμείς αν όχι όλους τουλάχιστον ικανό αριθμό να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Ευελπιστούμε, με την επιστροφή στην κανονικότητα και την οικονομική κρίση της χώρας μας αλλά και την αποδρομή της πανδημίας να επιστρέψει και ικανός αριθμός επιστημόνων, ώστε να δώσουν νέα ώθηση προόδου στον τομέα της ανάπτυξης, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας 

Κώστας Τσάτσαρης 
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια