Header Ads

Μητροπολιτικά νέα Φ.1773

ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  


Με μεγάλη συρροή ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και όλους τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία, στον Όρθρο και στη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, κατά την οποία σχεδόν στο σύνολό τους, οι παριστάμενοι Πιστοί, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με την αρμόζουσα στην ημέρα κατάνυξη ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π.

Παναγιώτης Μαυραγάνης, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και επεσήμανε την τραγική αναγκαιότητα των ημερών άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, να αναγνωρίσουμε την σπουδαιότητα του Θεού στην ζωή του ανθρώπου και να επιτρέψουμε στον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων να δώσει την λύση, που Αυτός μόνο γιγνώσκει, στην ζοφερή πραγματικότητα που διάγουμε.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων..

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ «ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ & ΛΑΪΚΟΥΣ.

    


Στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου «Παναγία Γιάτρισσα» μετέβη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος προκειμένου να τελέσει Ι. Παράκληση στην Παναγία την «Γιάτρισσα» υπέρ υγείας όλων των Κορινθίων Κληρικών και Λαϊκών οι οποίοι νοσούν από τον ιό Covid-19.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Παναγιώτη Μαυραγάνη και παρισταμένους συμπροσευχομένους τον εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο και Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας, ομίλησε αναφερόμενος στα θαύματα της Παναγίας μας και δεήθηκε στην Παναγία Μητέρα μας να πρεσβεύει στον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου για όλους τους νοσούντες, τις οικογένειές τους, τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΕΠΑΥΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Η ΜΟΝΑΧΗ ΕΥΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ (ΛΟΥΪΖΑ) ΔΗΜΟΥΛΑ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ
    


Η Τοπική μας Εκκλησία προέπεμψε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, την Αδελφή της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, μακαριστή Μοναχή Ευβούλη, κατά κόσμον (Λουΐζα) Δημουλά, η οποία γεννήθηκε το έτος 1937 και εγκαταβίωσε επί τριακονταετία και πλέον στην Ι. Μονή της Μετανοίας της. Την Εξόδιον Ακολουθία της τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ομού μετά του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την ζωή με τρεις λέξεις, ως σταθμούς: ήμαρτον, συγχωρέστε με και φεύγω. Μετά το Προπατορικό αμάρτημα δεν μπορεί να γεννηθεί κανένας άνθρωπος αναμάρτητος, καθώς όλοι φέρουμε την πεπτωκυία φύση. Το Προπατορικό αμάρτημα συνοδεύεται από «τα οψώνια τής αμαρτίας», που φέρουν τον θάνατο.

Έστω και μια ώρα ή ένα λεπτό να ζήσει ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός και αυτό γιατί η ζωή του έχει εκτραπεί από το θέλημα του Θεού, αφού μαζί με τον πρωτόπλαστο παρεκτράπει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος οδηγούμενο προς τον θάνατο. Γι᾿ αυτόν τον λόγο ο Θεός μας προετοίμασε για τον ερχομό του Υιού Του στην γη, ώστε να σωθούμε. Ο Χριστός κατέρχεται για να αποκαταστήσει τα πράγματα, ζητά την μετάνοια, δηλαδή την αλλαγή της νοοτροπίας μας και τον απόχωρισμό μας από τα έργα της αμαρτίας. Η μετάνοια προϋποθέτει την αυτογνωσία και η συγχώρηση είναι πρώτα από τον Θεό και έπειτα από τους ανθρώπους που συζήσαμε, καθώς οι συνάνθρωποί μας είναι εικόνες του Θεού. Το φεύγω σημαίνει ότι επιστρέφω από εκεί που προήλθα. Η μακαριστή αδελφή Ευβούλη θέλησε να ζήσει κάνοντας όλα τα παραπάνω πράξη και επιθυμώντας να επανεύρει τον παλαιό άνθρωπο και να μιμηθεί τα Αγγελικά Τάγματα που ατρέπτως διακονούν και δοξολογούν τον Θεό. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα να προσευχηθεί για την ψυχή της αοιδίμου, ώστε να καταστεί βεβαία ότι την συγχωρήσατε και ακόμα ότι την προπέμπετε στα ουράνια σκηνώματα για να αναπαυθεί!

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!Δεν υπάρχουν σχόλια