Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1773

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων 
Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το χωριό, ξεκίνησε!
  


Μια δεκαετία και πλέον ανέμεναν τα Αθίκια την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενός έργου ζωτικής σημασίας για το χωριό, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε με μέριμνα της δημοτικής αρχής και ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Ο προϋπολογισμός του έργο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στις εργασίες που υλοποιούνται από τον ανάδοχο βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια.Στο σημείο βρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας από την θητεία του οποίου είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες χωριό όμως να έχουν αίσιο αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος είχε και σύντομη συνομιλία με κατοίκους των Αθικίων στο καφενείο του χωριού, συζητώντας και για άλλες παρεμβάσεις και έργα που είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί ή δρομολογουνται να γίνουν σε όφελος της περιοχής και των πολιτών.


ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ 1.723.000 €

  


Πάνε περίπατο οι υποσχέσεις του Δημάρχου προεκλογικά για καθαρούς ανοικτούς διαγωνισμούς στις προμήθειες.

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προεγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για τους απόρους (πρόγραμμα ΤΕΒΑ) ύψους 1.723.000 €.

᾿ Ζήτησα ο διαγωνισμός να έχει πέντε (5) τμηματικούς προϋπολογισμούς [ 1) Νωπά κρέατα, 2) Οπωρολαχανικά, 3) Γαλακτοκομικά, 4) Ελαιόλαδα, 5) Είδη Παντοπωλείου και Βασικής Υλικής Συνδρομής ] για να μπορούν να λάβουν μέρος τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίες είναι αρκετές.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

᾿ Ζήτησα να απαλειφθούν οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής που αφορούν το τζίρο των επιχειρήσεων οι οποίοι αναφέρονται στα εξής:

Α. Να διαθέτουν τα τελευταία 3 έτη 2018, 2019, 2020 Μέσο Κύκλο Εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 100% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 1.723.000 € κάθε χρόνο) επί ποινή αποκλεισμού. Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Β. Να διαθέτει ελάχιστο μέσο ΕΙΔΙΚΟ κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 50% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 860.000 € κάθε χρόνο). Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Γ. Την τελευταία τριετία (2018-20) να έχουν 2 τουλάχιστον συμβάσεις προμηθειών αξίας τουλάχιστον 20% του προϋπολογισμού (πάνω από 344.000 €) και μάλιστα να περιλαμβάνουν: α) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια ίδιων ή συναφών ειδών τουλάχιστον κατά 50% αυτών που αναφέρονται στην μελέτη, β) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια δύο ειδών νωπών κρεάτων, δύο ειδών νωπών τυροκομικών, δύο ειδών οπωροπωλείου και γ) Η μία εξ αυτών να περιλαμβάνει δύο είδη ΒΥΣ.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

᾿ Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα έχει τεθεί ο καταχρηστικός όρος (2.2.6.7) οι συμμετέχοντες να διαθέτουν τουλάχιστον έξι (6) φορτηγά για την μεταφορά και παράδοση των τροφίμων και τουλάχιστον δύο (2) φορτηγά για την μεταφορά των προϊόντων ΒΥΣ. Ξέρετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Η απάντηση του Δημάρχου και εδώ αρνητική.

Εάν αυτοί οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής δεν είναι φωτογραφικοί τότε τι είναι; Και φυσικά δε συζητάμε για υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/12/2021

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους 2022
  


Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος 2022, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους 2022 Λουτράκι: 
Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και ώρα 10.00 π.μ.
Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

Άγιοι Θεόδωροι: Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και ώρα 09.45 π.μ.
Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.30 π.μ.

Περαχώρα: Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ώρα 10.00 π.μ.
Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

Ίσθμια: Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και ώρα 9.45 π.μ.
Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.30 π.μ.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι δοξολογίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για λόγους δημόσιας υγείας.

Με τιμή, 

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης 
Δήμαρχος

  Δεν υπάρχουν σχόλια