Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1773

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022 
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
  


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Κροκιδά 2, 20131 Κόρινθος
τηλ: 27413 60601-602 
www.gkiolis@ppel.gov.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 
11.00 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.

11.30 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, θα δεχθεί ευχές για το Νέο Έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και από εκπροσώπους κοινωνικών και πνευματικών φορέων, στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2022 που θα πραγματοποιηθούν στην Κόρινθο το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  
Παναγιώτης Ε. Νίκας 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αναστάσιος Γ. Γκιολής




ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Την οργάνωση των ιεροτελεστιών, η Ι.Μ. Κορίνθου 
Τη φωταγώγηση της πόλης, ο Δήμος Κορινθίων 
Την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-19 οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξει και με περιορισμένο αριθμό ατόμων





Επίσκεψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από τον διοικητή ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) Πελοπόννησος
  


Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης.




Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σε επετειακή εκδήλωση ομογενειακών οργανώσεων στο Σικάγο


Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση για την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης που διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Σικάγο – στην ελληνική κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου-, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων “Ενωσις”, με τη συνεργασία του ομογενειακού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού “Ελληνικοί Παλμοί”.

Στον χαιρετισμό του προς την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός αποδήμων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αρκαδίας και γενικότερα της Πελοποννήσου στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και αναγνώρισε την διαχρονική προσφορά των Αρκάδων -και των υπόλοιπων Ελλήνων ομογενών- στους αγώνες του Εθνους και στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων.

Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη και την ευεργεσίες των αποδήμων Ελλήνων προς τη γενέθλια γη, οι οποίες -όπως είπε- συνετέλεσαν στην εξέλιξη και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους, 200 χρόνια μετά τον αγώνα των προγόνων μας για την απόκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ “Ο Δρόμος της Ελευθερίας” το οποίο είναι παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια