Header Ads

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ φ.1768

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
    


Από τον Θεόδωρο Ν. ΣΑΡΕΛΑ


Ζήσαμε σαν Λαός τα τελευταία χρόνια πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυστυχώς σημάδεψαν αρκετά τη ζωή μας. Είδαμε φίλους, συγγενείς ίσως και μέλη της οικογένειάς μας να χάνουν τη δουλειά τους, να χάνουν την αξιοπρέπειά τους, να μη μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους, στο πρόγραμμα της ζωής τους. Μας έχουν κάνει οι κυβερνώντες βασιζόμενοι με τα παλιά οικονομικά δεδομένα να οδηγούμαστε ολοκληρωτικά στη φτώχεια και στην απόγνωση και μερικές φορές στο θάνατο!

Οι τραγικές συνθήκες και η αυτοχειρία συνανθρώπων μας κατακλύζουν καθημερινά την ειδησεογραφία. Μόνο το μήνα Ιούνιο πέρσι κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας μόνο στο νομό Αττικής από τις οποίες οι 50 κατέληξαν. Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και αναμένεται επιδείνωση ακόμη και του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση είναι συναισθήματα που βιώνουν έντονα σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας κι έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% την τελευταία διετία αναφέρει σχετική έρευνα.

Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα απόγνωσης, δυσαρέσκειας, απογοήτευσης και φόβου, οδήγησε σε 2 απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις τους Έλληνες και από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ολοφάνερα 
τα παραπάνω συναισθήματα. Μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβε η κυβέρνηση για την πατρίδα και το λαό που υποφέρει, αλλά μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη της αντιπολίτευσης που πρέπει να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια κι όχι να υποδαυλίζουν και να καραδοκούν για την αποτυχία τους. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οι υλοποιήσεις πολιτικών, ελπίζουμε να σταθεροποιήσουν την οικονομία κι έτσι να σταματήσει η κατρακύλα.

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας και όλοι μας, στελέχη ή μη, οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και απαιτητικοί απέναντι στην εξουσία διότι οι πολίτες αγωνιούν και ξέρουμε όλοι μας πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία πλέον. Οι κομματικοί αλαλαγμοί που ενίσχυαν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους Έλληνες ανήκουν πια στο παρελθόν. Τα διακυβεύματα άλλαξαν. Έτσι όλα αυτά τα περιτυλίγματα των αριστερών, δεξιών, ακροαριστερών, ακροδεξιών, κεντρώων κ.λπ. ιδεών που ενισχύουν τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών αφήνουν αδιάφορους τους Έλληνες που ποθούν ηρεμία και κοινωνική δικαιοσύνη, κρατική μέριμνα ανάπτυξης και προκοπής.

Έτσι ο αρρωστημένος τρόπος που βρήκαν ν’ αντιπαρατεθούν, στην παρθενική τους εμφάνιση ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί, φαίνεται να δείχνει ότι στο δικό τους μικρόκοσμο δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Δεν έχουν αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές, τόσο στην Ελλάδα ό
σο και στον υπόλοιπο κόσμο. Φαίνεται ότι οι εμφύλιοι σπαραγμοί που έχουν αιματοκυλήσει γειτονικά μας κράτη τους αφήνουν αδιάφορους.

Ολοφάνερο πως βλέπουν μπροστά τους μόνο το είδωλο και τη ματαιοδοξία τους.

Εμείς όμως που περιμένουμε πολλά απ’ αυτήν την κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία δεν προτιθέμεθα να χαριστούμε, έχουμε απαιτήσεις. Και από τις μειοψηφίες εκείνο που ελπίζουμε είναι να επανέλθει το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων. Θέλουμε πολύ δουλειά και λίγα λόγια. Θέλουμε η αξιοκρατία και η. αξιοσύνη να επικρατούν και θέλουμε να ξαναδούμε την πατρίδα μας να στέκεται στα πόδια της χωρίς εξαρτήσεις.

*Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος, κάτοικος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια