Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1768

Το προσχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022 στην πρόσφατη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής Τουρισμού
  


Το προσχέδιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας υπό την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου, παρουσία και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην παρέμβασή του στην εν λόγω συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης, αφού συνεχάρη την ομάδα Τουρισμού για το έως τώρα έργο της, σημείωσε πως η μετα – covid εποχή “επιτάσσει να διαισθανθούμε τις αλλαγές και να υποδεχτούμε τη νέα πραγματικότητα που ανατέλλει με ένα διαφορετικό τουριστικό μοντέλο, με νέες ιδέες, προσανατολισμένο στον τουρισμό εμπειρίας, τον φυσιολατρικό τουρισμό, τη γαστρονομία, τα αρχαία μνημεία και τον πολιτισμό”.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις επόμενες δράσεις που σχεδιάζει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα, στην επικαιροποίηση της τουριστικής επικοινωνιακής ταυτότητας (destination rebranding) του προορισμού “Πελοπόνησσος” μέσω ανοιχτού δημιουργικού διαγωνισμού, την παραγωγή νέου θεματικού περιεχομένου σε συνεργασία με την Marketing Greece, καθώς και την δημιουργία χειμερινής τουριστικής καμπάνιας η οποία, εκτός του βασικού διαφημιστικού σποτ, θα περιλαμβάνει και χριστουγεννιάτικο σποτ με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών κατά την εορταστική περίοδο.

Τέλος, η διευθύντρια του τμήματος Τουρισμού Κανέλλα Καράμπελα προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα αναφορικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2021.

Στη εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου και Ξενοδοχείων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, η ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικών και Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου Βίβιαν Μανωλέσου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Πλατής, όπως επίσης ο εντεταλμένος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουντρούκας επικεφαλής της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, καθώς και ο Δημήτρης Βασιλείου από την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”.


Συμμετοχή των Περιφερειών στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027 ζητεί η ΕΝΠΕ
  “Να αποτυπωθεί και κατά την υποβολή του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027 η διατήρηση της αρχιτεκτονικής που έχουµε στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, µε την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειών και την εκχώρηση των ίδιων ακριβώς µέτρων στα Περιφερειακά Προγράµµατα”.

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδα (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, μεταφέροντας την σχετική ομόφωνη απόφαση της ΕΝΠΕ όσον αφορά στην αρχιτεκτονική και τη δοµή του νέου Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ αναφέρει ειδικότερα:

“Τώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης για τη νέα ΚΑΠ και µετά απὀ τον διεξοδικό διάλογο και τη διαβούλευση για το περιεχόµενό της, που πραγµατοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστηµα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, θέλουμε και µε την παρούσα επιστολή να σας επισηµάνουµε την ομόφωνη απόφαση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος, σχετικά µε την αρχιτεκτονική και τη δοµή του νέου Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027, όπου ζητούµε να παραμείνουν στα Περιφερειακά Προγράμματα εκχωρηµένα τα ίδια ακριβώς Μέτρα που έχουν εκχωρηθεί και κατά την τρέχουσα Προγραμμµατική Περίοδο 2014 – 2020.

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουµε την οµαλή συνέχιση παρεμβάσεων πολύ χρήσιμων για τον αγροτικό κόσµο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση της Περιφερειακής διακυβέρνησης στον πολύ κρίσιμο για τη χώρα µας αγροτικό τοµέα.

Αλλωστε, η εμπειρία της τρέχουσας Προγραμμµατικής Περιόδου δείχνει ότι αυτός ο τρόπος υλοποίησης, µε την συνέργεια των Περιφερειακών Προγραμμάτων και του Τομεακού Προγράµµατος του υπουργείου σας, έχει πολύ θετικά αποτελέσµατα για την ταχύτητα, τη διαφάνεια και την ομαλή υλοποίηση όλων των παρεμβάσεων που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναμένουμε να αποτυπωθεί και κατά την υποβολή του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021 – 2027 η διατήρηση της αρχιτεκτονικής που έχουµε στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο µε την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειών και την εκχώρηση των ίδιων ακριβώς µέτρων στα Περιφερειακά Προγράµµατα. Η Ενωση Περιφερειών Ελλάδος παραμένει στην διάθεσή σας προκειµένου, µέσα από συνέργειες, να διασφαλίσουµε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα για τον αγροτικό κόσµο σε όλη την ελληνική Επικράτεια.


Πίστωση από τους ΚΑΠ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για εξόφληση δαπάνης μεταφοράς μαθητών
  


Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την εξόφληση της συνολικής της δαπάνης που αφορούσε στη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021, αλλά και για την κάλυψη ανάλογων αναγκών κατά την φετινή σχολική χρονιά.

Η εν λόγω πίστωση ανέρχεται, ειδικότερα, σε 10.456.700 ευρώ και αποτελεί μέρος συνολικής πίστωσης ύψους 92.000.000 ευρώ προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, η πιο πάνω πίστωση αφορά στην εξόφληση της συνολικής δαπάνης των Περιφερειών για τη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2020 – 2021 και για την κάλυψη δαπανών έναντι της συνολικής τους δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022.   

** Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα στηρίζουμε τις προσπάθειες του Καλογεροπούλειο Ίδρυμα .Το Σάββατο 13Νοεμβρίου παρακολούθησα την 2η εκδήλωση του 1ου ΜUSIKALOY FESTIVAL <ΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ> Παναγιώτη θεοδοσίου. Ο Ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρει για τον ξακουστό μουσικό Αρίωνα το γεμάτο κινδύνους ταξίδι προς την Ιταλία και την επιστροφή του στην Κόρινθο και στον τύραννο Περίανδρο.

Καθαρισμός από την Π.Ε. Κορινθίας στο ρέμα Ράχιανι, στο Σπαθοβούνι

  


Εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Ράχιανι, στο Σπαθοβούνι, διενεργεί η Π.Ε. Κορινθίας, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας.

Το εν λόγω ρέμα, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής που με κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. επισκέφθηκε την περιοχή, είχε να καθαριστεί για αρκετά χρόνια με συνέπεια κάθε χειμώνα να δημιουργούνται προβλήματα στα χωριά και τις καλλιέργειες κατά μήκος της διαδρομής του, μέχρι τον Ασσο.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής ικανοποιημένος από τις εργασίες στον Ισθμό

  


Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μένει ο επισκέπτης περισσότερες ώρες στον Ισθμό.  Άνοιξαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ Τουαλέτες και έχουμε προσωρινό ανάδοχο για το έργο της περίφραξης του καναλιού...Συνεχίζουμε με την μελέτη Ανάπλασης από Ίσθμια προς Ποσειδωνία.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια