Header Ads

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟ φ.1768

«Πέρασε ομόφωνα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων το Κέντρο Βιοτεχνολογίας της Theracell στο Λέχαιο Κορινθίας.»
  


Αθήνα, 24.11.2021 

Σημαντική εξέλιξη για την επένδυση της Theracell και την δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας, καθώς χθες μετά από εισήγηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα και του Γενικού Γραμματέα ιδιωτικών επενδύσεων & ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη, πέρασε ομόφωνα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η επένδυση αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί “το νέο σύνορο της Ιατρικής”. Αυτές είναι οι κυτταρικές & γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή παθήσεων (κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ογκολογικών) και θα ικανοποιήσουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες παρέχοντας νέες θεραπευτικές επιλογές τόσο σε ασθενείς με ελάχιστες ή καθόλου δυνατότητες ίασης, όσο και σε ασθενείς που δεν είχαν πρόσβαση έως τώρα λόγω έλλειψης, ανεπάρκειας και κόστους.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, αλλά θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η Theracell παρέχει Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (Point of Care model).

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο κ. Δήμας, ευχαρίστησε επίσης τον φορέα EnterpriseGreece για την θετική εισήγηση του στην πραγματοποίηση της επένδυσης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Χθες είχαμε μια σημαντική εξέλιξη για την επένδυση της Theracell και την δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας, καθώς πέρασε ομόφωνα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Το έργο αυτό αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα αλλά θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του.»


Δεν υπάρχουν σχόλια