Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1767

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι γίνεται στον Έβρο; Αποψίλωσαν μεγάλη έκταση στις Καστανιές-Στόχος νέα κρίση μεταναστών ή έχουμε κάτι άλλο;
  



Newsroom 
Για αυτό ο ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες δυνάμεις από το Ορμένιο έως την Κάρπαθο Τι ετοιμάζουν οι νεοΟθωμανοί στον Έβρο;...αφού όπως αποκαλύπτουν τα thrakinea.gr, έχουμε εντελώς άλλη εικόνα στα χερσαία σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας στην περιοχή των Καστανιών.

Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι έχουν κόψει εκατοντάδες δέντρα στην περιοχή του δάσους των Καστανιών, αποψιλώνοντας ολόκληρη έκταση που γειτονεύει με την ελληνική οριογραμμή.

“Όπως φαίνεται από τις εικόνες που εντοπίζονται στο google maps, οι Τούρκοι έχουν κόψει τα δέντρα και έχουν συγκεντρώσει σε σειρές τους κορμούς.

Η κίνησή τους, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αν το έκαναν για να εποπτεύουν καλύτερα την περιοχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αραιώσεις κι όχι σε αποψιλώσεις, ενώ αν ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ξυλεία, θα είχαν απομακρύνει και τους κορμούς.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον δέντρα, κάνει πολύ πιο εύκολη την κίνηση μεγάλων οχημάτων, τα οποία δε θα συναντούν φυσικά εμπόδια, καθώς παράλληλα με το κόψιμο των δέντρων, έχουν γίνει και περιορισμένες χωματουργικές εργασίες”, αναφέρει το τοπικό ΜΜΕ με φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το evrosnews.gr, όπως αποδεικνύεται , η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ΓΕΕΘΑ για την λήψη προληπτικών μέτρων στον Έβρο, δεν ήταν μια τυχαία σύσκεψη.

Μετά την σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ αμέσως το Δ’ Σώμα Στρατού, κινήθηκε για την λήψη μέτρων.

Με άμεση διαταγή εντολή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ειδικά τμήματα μηχανικού των ενόπλων δυνάμεων μετέφεραν:

Α. Εχίνους, κονσερτίνες και μπετόν μπλοκ βάρους ενός τόνου, που άμεσα μπορούν να κλείσουν την είσοδο απ’ την Τουρκία.

Β. Πάρθηκαν μέτρα ετοιμότητας και στο Τελωνείο Καστανεών, με επιφυλακή όπως και στους Κήπου στρατιωτικού γερανού για τοποθέτηση εχίνων, μπετόν μπλοκ αν χρειαστεί Ενώ κινητικότητα είχαμε από την πλευρά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, το Σαββατοκύριακο, σε ολόκληρη την χερσαία περιοχή των συνόρων με την Τουρκία, με επίκεντρο τα Τελωνεία Κήπων και Καστανιών.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε την είδηση της μεταφοράς μονάδων καταδρομών εντός των Ταξιαρχιών που επανδρώνουν τους τουρκικούς σχηματισμούς στην Α.Θράκη σε μια κλιμάκωση των επιθετικών σχεδίων κατά της Ελλάδος.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος μας απείλησε προχθές ανοικτά με πιθανή αποστολή μεταναστών σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα εσωτερικά του προβλήματα, ενώ πηγές και δηλώσεις μας δείχνουν ότι το ΑΚΡ δεν θα πάει σε εκλογές το 2023 με τόσα εκατομμύρια Σύριων και άλλων μεταναστών.

Την Παρασκευή σε σύσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ με τους αρχηγούς των 3 όπλων με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν και δόθηκαν οι εξής εντολές:

-Αύξηση επιτήρησης κατά μήκος συνόρων -Άμεση αναφορά περιστατικών -Αύξηση ετοιμότητας αντίδρασης σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ και Ακτοφυλακή -Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις κατά μήκος χερσαίων και θαλασσίων συνόρων Έχουμε ήδη έντονο σκεπτικισμό τόσο στην τοπική κοινωνία του Έβρου, όσο και στα νησιά, σχετικά με ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Το πιθανότερο από όλα είναι το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρήσει νέο κύμα εισβολής μεταναστών με στόχο να προκαλέσει στην Ελλάδα αποσταθεροποίηση και να πλήξει την ψυχολογία των πολιτών, στα πρότυπα της Πολωνίας, ειδικά μετά την εκ νέου συνέχιση των κυρώσεων της ΕΕ για ...παράνομες έρευνες στην Α.Μεσόγειο Μιλάμε ουσιαστικά για ένα νέο τουρκικό υβριδικό πόλεμο με σκοπό την μείωση της εθνικής ισχύος του αντιπάλου, με βασικούς στόχους τον πληθυσμό και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν στρατηγική και λαμβάνουν αποφάσεις και επί μέρους επιδιώξεις, ως εξής:

• δημιουργία πανικού, πρόκληση φόβου και ανασφάλειας και κάμψη του ηθικού του λαού 
• εσωτερική κοινωνική κατάρρευση και αποδιοργάνωση του κράτους 
• υπονόμευση της βούλησης και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Oι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει στην Αδριανούπολη τη βάση των drones. Επισήμως, η εν λόγω βάση αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για τους χειριστές των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ανεπισήμως, όμως, οι ελληνικές υπηρεσίες εκτιμούν πως το κέντρο της Αδριανούπολης αποτελεί το σημείο εκκίνησης των συχνών πτήσεων που πραγματοποιούν τα τουρκικά drones πάνω στην οριογραμμή του Εβρου, αλλά ακόμα και εντός των ελληνικών συνόρων.

Οι υπερπτήσεις κοντά στην περιοχή του Έβρου πραγματοποιούνται ήδη από τις αρχές του 2021 και για την αντιμετώπιση αυτής της τουρκικής πρόκλησης οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση υποδομών αντι-drone τεχνολογίας στον Έβρο.

Επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία προκειμένου να παρακαμφθούν οι νέες επεκτάσεις του φράχτη ασφαλείας που έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται στον Έβρο.

Οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι, οι Τούρκοι θα θελήσουν να μεταφέρουν σε κυκλώματα διακινητών τις πληροφορίες για τα «κρυφά» περάσματα των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Όπως και να έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του ο Ερντογάν θέλει να “εξάγει” προς Αιγαίο και Έβρο αλλάζοντας την ατζέντα εντός Τουρκίας, από τα σκάνδαλα και την κάκιστη οικονομική κατάσταση.

Υπάρχει όμως πάντα το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανό επεισόδιο, με όποια μορφή και αυτό αν έχει.

Εκεί όμως αλλά και στο Αιγαίο ευρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που τόσο υπολογίζουν οι Τούρκοι, κάτι που παραδέχονται πάρα πολλοί Τούρκοι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί που ξέρουν πολλά.






38 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο

  


Newsroom 
Σήμερα στις ελεύθερες περιοχές θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους από μαθητές και φοιτητές Συμπληρώνονται σήμερα 38 χρόνια από την 15η Νοεμβρίου 1983, όταν ο Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε ως «κράτος» τα εδάφη που κατείχε η Τουρκία στη βόρεια Κύπρο, μετά την εισβολή του 1974. Η παράνομη ενέργεια μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκε από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας, η οποία ουσιαστικά έχει ενσωματώσει το ψευδοκράτος.

Με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ΟΗΕ καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και την χαρακτήρισε ως νομικά άκυρη, καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

Με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της.

Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σήμερα στις ελεύθερες περιοχές θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους από μαθητές και φοιτητές.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου απόψε θα είναι η κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων σε εκδήλωση για την καταδίκη της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους με τίτλο “Μνήμες Κατεχόμενης Γης” στην Ιερά Μονή Κύκκου στη Λευκωσία.

Στα κατεχόμενα ξεκίνησαν εορτασμοί με την ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών ενώ αργότερα θα γίνουν εκδηλώσεις στο κέντρο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Την Τουρκία εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.






Σε επιφυλακή τίθεται το Στράτευμα λόγω απειλών για πιθανό… «Ντου Λαθρομεταναστών» 
(Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ )

  


12 Νοεμβρίου 2021 minislide, Πληροφορίες αναφέρουν για «αυξημένη Επιφυλακή» να έχουν τεθεί Ειδικές Δυνάμεις ,για ενδεχόμενο να γίνει «Ντου λαθρομεταναστών» σε Έβρο και νησιά λόγω των απειλών Ερντογάν , που αμολήσει τους παρατρεχάμενους που έχει υπο την προστασία του! Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί σε νησιά το Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου ,αφού νησιά όπως η νήσος Σάμος που πιθανόν να έχει στοχοποιηθεί !!

Το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει να υπάρχει άμεσα αναφορά για γεγονότα που συμβούν έστω και αν δεν θεωρηθούν σημαντικά ! Ενώ υπάρχει σε άμεση συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ και τις Μονάδες Συνοριοφυλακής στις κατά τόπους διοικήσεις … Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ ….

H λήψη προληπτικών μέτρων με έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, στην αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από μονάδες της παραμεθωρίου που αφορούν σε αύξηση παράνομων μεταναστευτικών ροών, αποφασίσθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο ΓΕΕΘΑ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Παντως απο το ΓΕΕΘΑ έχουμε την διευκρίνιση οτι :

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η συνάντηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας που συγκλήθηκε υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που πραγματοποιούνται σχετικώς με την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια