Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1764

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας 

Συναντήσεις στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας
  

Αθήνα, 14.10.2021 Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, όπου συναντήθηκε με επιστημονικούς φορείς και νεοφυείς επιχειρήσεις στη Λεμεσό, παρουσία του Κύπριου ομολόγου του, κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Αρχικά στο Tech Island, ο κ. Δήμας παρουσίασε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, κυρίως μέσω του Elevate Greece. Στη συνέχεια σε πάνελ με τον κ. Κυριάκο Κόκκινο και τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Σλοβακίας στην Κύπρο, συζήτησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των χωρών στην έρευνα και την καινοτομία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις της εποχής.

Το Tech Island αποτελεί έναν οργανισμό που στοχεύει να δημιουργήσει στην Κύπρο ένα εξελιγμένο οικοσύστημα καινοτομίας, στα διεθνή πρότυπα, που να προσελκύει νεοφυείς επιχειρήσεις, «ψηφιακούς νομάδες», ερευνητές και εταιρείες που εξειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρυτάνεις παρουσίασαν την έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο ειδικότερα στον τομέα της αξιοποίησης των επιστημονικών δεδομένων και της τεχνολογίας, στο χώρο του διαστήματος.

Παρών στην συνάντηση ήταν επίσης ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού ο κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Τέλος ο κ. Δήμας, τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την παρουσίαση και τους προσέφερε κρασιά από την Νεμέα Κορινθίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας αποτελεί πλέον μια στερεή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε το κοινό μας όραμα: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με βασικούς πυλώνες την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που να επιφέρει τα μέγιστα οφέλη στην ανάπτυξη της οικονομίας των δύο χωρών.» 

** Υπερδραστήριος ο Χρίστος Δήμας . Την τελευταία εβδομάδα τον είδαμε να συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια μιας σημαντικής επένδυσης, να ταξιδεύει στην Κύπρο όπου μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του επισκέφθηκαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και συναντήθηκαν με τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Σλοβακίας ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα πήγε πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε στη διεθνή έκθεση καινοτομίας.

Βέβαια από το πρόγραμμα του δεν έλειψε η Κορινθία αφού επισκέφθηκε την Αρχαία Σικυώνα στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου ενώ συμμετείχε και στο Επιστημονικό Συνέδριο του Δήμου Βέλου Βόχας, στο Βραχάτι, όπου μίλησε για την καινοτομία στη χώρα μας και ειδικότερα για τις δυνατότητες της Κορινθίας και της Βόχας.


Ο Χρίστος Δήμας στο Σοφικό Κορινθίας
  


17 Οκτωβρίου στις 7:41 μ.μ. • «Το να στηρίζεις τον τόπο σου είναι ιερή υποχρέωση.» Ο Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας Λέλα Ιατρίδη διαχρονικά στηρίζει τη #Σολυγεία με πολλούς τρόπους.

Σήμερα απέκτησε τον δικό του χώρο στην όμορφη γειτονιά του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του Σοφικού.

Αυτό που όμως είναι πραγματικά αξιέπαινο είναι το γεγονός πως κατάφερε να ενώσει πολλούς ανθρώπους από το Σοφικό που η καθεμία και ο καθένας βοήθησε ουσιαστικά και υλικά ώστε να μετατραπεί ένα παλαιό καφενείο σε στέγη του συλλόγου.


Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Έλενα Πιπίνη, στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου αλλά και σε όλες και όλους που εθελοντικά βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια προσφέροντας στον τόπο τους ανιδιοτελώς.

Πιο πριν, λίγα μέτρα πιο δίπλα πραγματοποιήθηκε Εσπερινός και αρτοκλασία στο πολύ όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Σοφικού


Δεν υπάρχουν σχόλια