Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1761


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ακούσαμε τις Σειρήνες Συναγερμού και λοιπόν; Τι;


Κάθε χρόνο η Πολιτική Προστασία της Κυβέρνησης πραγματοποιεί προληπτικά τη λειτουργία των σειρήνων Συναγερμού. Κατά τη γνώμη μας η άσκηση θα έπρεπε να γίνεται με διττό σκοπό. Πρώτον για να διαπιστώνεται η κατάσταση Λειτουργίας των Μηχανημάτων και δεύτερον για να συνηθίσουν οι πολίτες στον ήχο τους και να ενεργούν κατά συγκεκριμένο τρόπο λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από υποτιθέμενη επικίνδυνη προσβολή. Αυτό φυσικά γίνεται σε πανελλαδική κλίμακα. Και στην Νομαρχία Κορινθίας βεβαίως ήχησαν οι σειρήνες δοκιμαστικά. Οι σειρήνες, που είναι τοποθετημένες στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της πόλεως Κορίνθου, ήχησαν πραγματικά την προκαθορισμένη ώρα και όπως είπα το ίδιο έκαναν, σε όλη την επικράτεια της χώρας. Αναζήτησα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη σχετική ανακοίνωση και διάβασα:

«Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21». Όπως ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών. Συγκεκριμένα: – στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και – στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.».

Αυτά και μόνον αυτά. Δεν νομίζουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου, που διέλυσαν τις κατά τόπους ΠΣΕΑ τοποθετώντας ακατάλληλους δημόσιους υπαλλήλους σε θέσεις Εθνικής Προστασίας του πολίτη, ότι οφείλουν επιτέλους να λάβουν προληπτικά μέτρα στο ερώτημα « Τι πρέπει να κάνει, πού και πως θα προφυλαχθεί ο πολίτης όταν ακούσει τις σειρήνες Συναγερμού σε μία πραγματική κατάσταση; Ο Λαός δεν έχει ανάγκη σχετικής ενημέρωσης - εκπαίδευσης;» 

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια