Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1760

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Καλή αθλητική χρόνια σε όλους μακριά από τους αποκλεισμούς και την απαξίωση του κ. Αυγενάκη!
  


Με αφορμή την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και των διοργανώσεων της περιόδου 2021-2022, χαιρετίζω την αθλητική οικογένεια μέρος της οποίας έχω υπάρξει μέλος για πολλά χρόνια και εύχομαι σε όλους και όλες σε όλους υγεία, σχέσεις συνεργασίας και φίλαθλο πνεύμα.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και να καταδείξουμε την πλήρη ανεπάρκεια της ηγεσίας του υφυπουργείου αθλητισμού και την παντελή απουσία των πιο στοιχειωδών μέτρων υποστήριξης των αθλητικών σωματείων.

Μετά από το πολύμηνο lockdown, και από μια περίοδο γραφειοκρατικού κυκεώνα και απόπειρα χειραγώγησης της θέλησης των αθλητικών σωματείων και των ομοσπονδιών, δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για ενίσχυση και βοήθεια μέσα στην υγειονομικής κρίσης.

Αντιθέτως, η οικονομική επιβάρυνση των νεαρών αθλητών και των σωματείων για τη διενέργεια ενός υποχρεωτικού rapid test κάθε εβδομάδα - ενώ για την εκπαίδευση προβλέπονται self test που καλύπτονται από το σχολείο – οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σφράγισμα δεκάδων τμημάτων υποδομών των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων. Χιλιάδες νέα παιδιά θα σταματήσουν την άθληση εξ αιτίας της οικονομικής τους αδυναμίας να ανταπεξέλθουν σε νέα έξοδα.

Η πολιτεία οφείλει να καλύψει πλήρως το κόστος των rapid test των αθλητών των τμημάτων υποδομών, ή να καλύψει τα αθλητικά σωματεία μέσω των self test που διενεργούνται υποχρεωτικά στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κ. Αυγενάκης, που πρόσφατα κατεδάφισε την «Άθληση για Όλους», έχει επιφυλάξει ακόμα χειρότερο μέλλον στον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό. Εάν επρόκειτο για την διευκόλυνση κάποιων προβληματικών ΠΑΕ, για τα στοιχηματικά έσοδα ή τα τηλεοπτικά δικαιώματα, σίγουρα θα είχε βρει την λύση. Κάθε τι «κοινωνικό» είναι απεχθές για την νέα Δημοκρατία, ενώ κάθε τι κερδοσκοπικό είναι ο δικός τους «παράδεισος».
Βουλευτες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει και εμπαίζει τους σταφιδοπαραγωγούς. Ζητάμε επιτέλους άμεσα μέτρα στήριξης
  
  


Καμία ανταπόκριση και στήριξη της κυβέρνησης για την κορινθιακή σταφίδα και τους παραγωγούς! Στις 16/06/2021 είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία μου Ερώτηση στη Βουλή και στη συνέχεια Επίκαιρη Ερώτηση του πρ.Υπουργού, Στ. Αραχωβίτη, για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των σταφιδοπαραγωγών που πρέπει να ενταθούν.

Για όλα τα παραπάνω, με συναδέλφους βουλευτές/τριες, κυρίως από περιοχές όπου παράγεται, επανερχόμαστε προς το αρμόδιο Υπουργείο και ζητάμε άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων, αλλά και την υπεράσπιση της τιμής του προϊόντος που έχει πέσει περίπου 40%.

Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκαν προς το αρμόδιο Υπουργείο τα εξής ερωτήματα που αποτελούν και αιτήματα των παραγωγών:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να συγκρατήσει την πτώση της τιμής της σταφίδας και να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών και την οικονομία των περιοχών καλλιέργειας; Γιατί δεν προχωρά σε πρόγραμμα απόσυρσης των αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας περσινής παραγωγής μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος αντίστοιχου με αυτό της «απόσταξης κρίσης» που εφαρμόστηκε για την αποσυμφόρηση του οινοποιητικού κλάδου; Γιατί δεν αξιοποιεί την δυνατότητα του κράτους να λειτουργήσει ως «αγοραστής ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας σε κοινωνικές δομές και προγράμματα σίτισης, εθνικά ή συγχρηματοδοτούμενα;

Αν δεν διασφαλιστεί έκτακτη στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας θα πληγεί ανισοβαρώς ισχυρά η συνεταιριστική διαχείριση του προϊόντος λόγω της καταστατικής υποχρέωσης της διακίνησης της παραγωγής μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων ή όχι; Ένα τέτοιο άνισο πλήγμα στις συνεταιριστικές οργανώσεις που αποτελούν τη κύρια διαχρονική μορφή οργάνωσης των παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας θα οδηγήσει τους παραγωγούς σε δυσμενέστερη συνθήκη διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και άρα σε μείωση του εισοδήματός τους ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια