Header Ads

Ματσάρα… Ευρωλίγκας πήρε ο Θρύλος φ.1758

Ολυμπιακός – Μονακό 98-93 
 Ματσάρα… Ευρωλίγκας πήρε ο Θρύλος
  

  
in.gr 5 Σεπτεμβρίου 2021 

Η Μονακό έβαλε δύσκολα, αλλά ο Ολυμπιακός ανταπεξήλθε και πήρε την νίκη με 98-93 και παράλληλα την πρώτη θέση στο τουρνουά «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID-19». Καμπανάκι από Βασιλακόπουλο – «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ» Ο Ολυμπιακός βρήκε σθεναρή αντίσταση απέναντι στη Μονακό, αλλά στο τέλος έβγαλε την ποιότητα που διαθέτει στο παρκέ, παίρνοντας την νίκη με 98-93 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «bwin TOURNAMENT AGAINST COVID19».

Οι Μονεγάσκοι έβαλαν δύσκολα στους ερυθρόλευκους και τους προετοίμασαν για τα εμπόδια που πρόκειται να βρουν στο διάβα τους στη Euroleague. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ΄ όλη τη διάρκειά του, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει μια μικρή διαφορά στο τέλος και να την διαφυλάσσει με την ευστοχία της στις βολές, για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Για τον Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ για δεύτερο σερί ματς ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 24 πόντους και τον ακολούθησαν ο Ντόρσεϊ με 20 και ο Ζαν Σαρλ με 19. Η Μονακό μπήκε καλύτερα στον αγώνα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερυθρόλευκοι είχαν υποπέσει σε 7 λάθη στη πρώτη περίοδο, με τους Μονεγάσκους να δημιουργούν μια σημαντική διαφορά, που έφτασε τους 11 πόντους (7-18). Οι ψηλοί του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που έδιναν σκορ στην ομάδα του Μπαρτζώκα και σιγά σιγά οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν τον ρυθμό τους και με ένα σερί 7-0 μείωσαν στους 3 (18-21), με την Μονακό να κλείνει το δεκάλεπτο με 18-25.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του στην άμυνα, ωστόσο η Μονακό πάντα έβρισκε τρόπο για να διατηρεί το προβάδισμα, χάρη κυρίως στις προσπάθειες των Άντζουσιτς και Λι. Οι ερυθρόλευκοι τελικά μπόρεσαν να ισοφαρίσουν 1:25 πριν το ημίχρονο με τρίποντο του Γουόκαπ, ενώ άλλο ένα του Βεζένκοφ τους έστειλε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (55-51). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντόρσεϊ, που πέτυχε 15 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όντας αψεγάδιαστος (3/3 2π., 2/2 3π., 3/3 βολές).

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίθεση, με το πρώτο καλάθι να επιτυγχάνεται μετά από τρία λεπτά δράσης, με «δράστη» τον Βεζένκοφ. Την θέση του Ντόρσεϊ, πήρε ο Άντζσυσιτς για την Μονακό, με τον Σέρβο να πετυχαίνει 10 σερί πόντους για την ομάδα του και να την κρατά σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, το τέλος της περιόδου, βρήκε τους Μονεγάσκους με προβάδισμα τριών πόντων (72-75). Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι σε όλη την τελευταία περίοδο, με την Μονακό να πιέζει στην άμυνα, αλλά το ίδιο να κάνει κατά διαστήματα και ο Ολυμπιακός. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά στο σκορ, μέχρι να έρθει το τελείωμα του Βεζένκοφ μετά από επιθετικό ριμπάουντ και να δώσει αέρα πέντε πόντων στους γηπεδούχους, 1:07 για το τέλος (91-86). Η Μονακό πλησίασε και πάλι στους δύο με τρίποντο του Μπουτσιέλε (93-91), αλλά ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψύχραιμος στην γραμμή των βολών και πανηγύρισε τη νίκη με 98-93, με τον Βεζένκοφ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 55-51, 72-75, 98-93


Δεν υπάρχουν σχόλια