Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1758

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Β.Νανόπουλος: «Θεραπεύσαμε το Γενικό Πολεοδομικό της Κορίνθου λειτουργώντας άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά

  


Αίσιο αποτέλεσμα είχαν οι άμεσες και στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής για την θεραπεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κορίνθου το οποίο είχε με την υπ΄ αριθμ. 2045/2019 απόφαση του ΣτΕ ,ακυρωθεί ,σε συγκεκριμένες Ζώνες Χρήσεων Γης, λόγω της μη ύπαρξης Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης. Καθοριστική ήταν η βοήθεια του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκου Ταγαρά τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Κωνσταντίνα Κόλλια λειτουργώντας με υπευθυνότητα κατόρθωσαν μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 568/Τ.Δ /2-9-2021 ) η με αριθμ οικ 150066/26-8-2021 Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η «Επανέγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) της Δημοτικής Ενότητας (πρώην Δήμου Κορινθίων) του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

«Λειτουργήσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και υπεύθυνα. Προχωρήσαμε σε όλες τις πράξεις και τις συνεργασίες που έπρεπε ώστε να επιτύχουμε την θεραπεία του Γενικού Πολεοδομικού της Κορίνθου και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν ανακοινώνουμε την δημοσίευση της επανέγκρισής του στην Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως. Πράξαμε το καθήκον μας, όπως θα έπρεπε οι προκάτοχοί μας να έχουν κάνει και πλέον είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της ανάπτυξης των επόμενων χρόνων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ευχαριστώντας για το σύνολο της δουλειάς που έγινε όλο αυτό το διάστημα την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια καθώς και όλους όσους συνέβαλαν καθοριστικά.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του προχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 στην υποβολή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση και αξιολόγηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου, ενέργεια η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην αρχική έγκριση του Γ.Π.Σ στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε ο δήμος να μην μπει στην «περιπέτεια» της έκπτωσης του ΓΠΣ της εν λόγω περιοχής.

Κύριος σκοπός της ΣΜΠΕ ήταν η διερεύνηση, ο εντοπισμός, η περιγραφή και η κατάλληλη αξιολόγηση των επιπτώσεων τις οποίες ενδέχεται να επιφέρει ο προτεινόμενος χωροταξικός σχεδιασμός στο περιβάλλον, και ο προσδιορισμός των μέτρων εκείνων που θα μετριάσουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτές σε επίπεδο χωρικό και χρονικό.

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε, θεωρήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 και τέθηκε σε διαβούλευση.Στις 12 Δεκεμβρίου 2020 υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης μετά από διαγωνιστική διαδικασία, με τον ανάδοχο. Εκπονήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από μελετητή και εγκρίθηκε η Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση του ΓΠΣ με την αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ ΔΙΠΑ/72706/4747/29-072021 απόφαση του ΥΠΕΝ.

Η «θεραπεία» του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Κορίνθου θα επιτρέψει στο δήμο Κορινθίων • Να εξειδικεύσει τις κατευθύνσεις του χωροταξικού περιφερειακού σχεδιασμού στο επίπεδο της χωρικής οργάνωσης της Δ.Ε. στα πλαίσια της Χωρικής – Πολεοδομικής νομοθεσίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης με σωστή χρήση των προσφερόμενων μηχανισμών και κινήτρων.

• Να καθορίσει τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης σε όλη την έκταση της Δ.Ε.

• Να προσδιορίσει τις περιοχές Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) που δεν πρέπει να πολεοδομηθούν.

• Να υποδείξει ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων με βάση τις ανάγκες και τις κατευθύνσεις.

• Να δώσει τις αναγκαίες κατευθύνσεις της πολεοδομικής οργάνωσης των θεσμοθετημένων και προτεινόμενων οικιστικών υποδοχέων.






Το Χιλιομόδι αποκτά ανοιχτό πέτρινο θέατρο 800 θέσεων 
Ξεκίνησαν σήμερα οι εκσκαφές – Παραδίδεται σε 6 μήνες 
Β.Νανόπουλος: Θα είναι ένα θέατρο «κόσμημα» , πρότασή μου στο Δ.Σ να ονομαστεί «Ειρήνη Παππά»
  


Ξεκίνησαν το πρωί παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και των Αντιδημάρχων Γιώργου Πούρου και Δημήτρη Μπίτζιου οι εκσκαφές για την δημιουργία του Ανοιχτού Πέτρινου Θεάτρου Χιλιομοδίου στο λόφο του Νικηταρά.

Το Θέατρο, δυναμικότητας 800 θέσεων κατασκευάζεται σε έκταση 1100 τ.μ στο Λόφο του Νικηταρά και αναμένεται να παραδοθεί σε 6 μήνες από σήμερα. Πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων θα είναι να δοθεί στο Θέατρο το όνομα της σπουδαίας, με καταγωγή από το Χιλιομόδι, Ειρήνης Παππά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα για την έναρξη ενός σημαντικού για το Χιλιομόδι έργου, του Ανοιχτού Θεάτρου και ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν. Το θέατρο που κατασκευάζουμε εδώ θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων παραστάσεις τις οποίες θα μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε. Πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι να ονομαστεί «Θέατρο Ειρήνη Παππά» ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στη σπουδαία ηθοποιό που κατάγεται από εδώ ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος και συνέχισε: «Γι αυτό το θέατρο είχαμε πριν από χρόνια συζητήσει με τον Μανούσο Μανουσάκη που επίσης κατάγεται από εδώ. Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε όσα είχαν συζητηθεί και να δώσουμε στην Τενέα την προστιθέμενη αξία που επιβάλλεται. Εδώ, γνωρίζετε καλά πραγματοποιούνται ανασκαφικές έρευνες με σπουδαία ευρήματα οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αυτό έργο του θεάτρου, ένα θέατρο κόσμημα, θα καταστήσουν την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς.» Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρόταση ονοματοδοσίας του Θεάτρου. « Αρχές Σεπτέμβρη του 21 στο λόφο Νικηταρά ξεκινά ένα έργο πολιτισμού το ανοιχτό πέτρινο θέατρο Χιλιομοδίο. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τη δημοτική μας αρχή, και όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2021.

Εντός 6μήνου το έργο θα παραδοθεί. Το θέατρο δημιουργείται στο λόφο του Νικηταρά .500 τ.μ θα καταλάβουν οι κερκίδες των 800 θεατών ενώ περιλαμβάνονται σκηνικά, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ και ότι άλλο χρειάζεται για την παρουσία των θεατών αλλά και των καλλιτεχνών. Στην συνέχεια με διαφορετική εργολαβία θα δημιουργήσουμε και ένα όμορφο, περίτεχνο πεζοδρόμιο για όσους επιθυμούν να φτάνουν εδώ με τα πόδια ενώ θα προχωρήσουμε και στην πλήρη ανάπλαση και αναμόρφωση του λόφου .

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την στήριξη του εξ αρχής στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Χιλιομόδι, τους κατοίκους και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται εκεί αλλά και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο.

Παρούσα στην έναρξη των εργασιών κατασκευής ήταν ως εκπρόσωπος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας η κ.Ευαγγέλογλου η οποία αναγνώρισε την αξία δημιουργίας του θεάτρου το οποίο σε συνδυασμό με τις ανασκαφικές εργασίες που και φέτος ξεκίνησαν στην Τενέα θα μετατρέψουν την περιοχή σε σταυροδρόμι πολιτισμού.

Ξεκινήσαμε και φέτος την συστηματική ανασκαφική έρευνα στο Χιλιομόδι, είμαστε στις πρώτες μέρες, η συμμετοχή είναι μεγάλη και πάμε πολύ καλά. Έχουμε ήδη πολύ σημαντικά ευρήματα και στοιχεία κατοίκησης από το 2600πχ. Ευχαριστώ πολύ το δήμαρχο για την συνεχή στήριξή του η οποία καταγράφεται πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα στο δήμο Κορινθίων και να του πω πως μας πρόλαβε με την δημιουργία του Θεάτρου, εμείς ευελπιστούμε σύντομα να ανακαλύψουμε και το αρχαίο θέατρο της περιοχής.»






Τίμησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην τελετή λήξης του τουρνουά τένις του Πήγασου
  


«Είστε ένα εξαίρετο παράδειγμα για την νεολαία μας, είναι τιμή η παρουσία σας εδώ» Για την μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό και το εξαίρετο παράδειγμά του προς τους νέους τίμησε το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τον θρυλικό πια Έλληνα μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Γιαννάκη. Αφορμή για την παρουσία του αθλητή που οδήγησε την χώρα σε αθλητικούς θριάμβους και ενέπνευσε εκατοντάδες παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, στάθηκε η τελετή λήξης του 1ου τουρνουά τένις που διοργάνωσε στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου ο όμιλος Αντισφαίρισης «ΠΗΓΑΣΟΣ».

«Τιμώ εκ μέρους του δήμου Κορινθίων σήμερα τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ως αθλητής έκανε όλους μας να αισθανόμαστε υπερήφανοι και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς νέους ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να ακολουθήσουν τα βήματά του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σας βλέπουμε ακόμα και σήμερα να είστε δίπλα στη νεολαία μας και να της δίνετε το καλό παράδειγμα διότι ο αθλητισμός εκτός από νίκες έχει και παιδαγωγικό ρόλο. Είστε ένα εξαίρετο παράδειγμα για όλους μας και σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ σήμερα» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων κατά την τελετή βράβευσης.

Σεμνός και μετριοπαθής, έτσι όπως τον γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και μίλησε με θερμά λόγια για τον αθλητισμό και την συμμετοχή σε αυτόν καλώντας σε συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερους. Στην τελετή λήξης το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας και ο Αντιπρόεδρος κ.Γιώργος Μαγκλάρας.






Δήμος Κορινθίων: Ξεκινά αύριο Τετάρτη η διανομή ειδών ΤΕΒΑ στους δικαιούχους
  


Ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιεί δράσεις του ΕΠ Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί Τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων: Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό , Κοτόπουλο Νωπό , Ελαιόλαδο, Φασόλια , Φακές , Ζάχαρη , Τυρί Φέτα , Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ,Γάλα Εβαπορέ , Σκόνη Πλυντηρίου ρούχων , Υγρό πιάτων , καθαριστικό υγρό πιάτων , καθαριστικό γενικής χρήσης οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες Σαμπουάν κλ.π. Μωρομάντηλα , Γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας , κρέμα δημητριακών ,Βρεφικές πάνες , Σχολικές Τσάντες .

Ο χρόνος και τόπος διανομής ειδών TΕΒΑ μηνός Απριλίου διαμορφώνονται ως κάτωθι:

Τετάρτη 08/09/2021 - Παρασκευή 10/09/2021 Δήμος Κορινθίων , και Δήμος Σικυωνίων Δευτέρα 13/09/2021- Τετάρτη 15/09/2021 Δήμος Βέλου – Βόχας , ΝΠΔΔ Ανέλιξη , και Δήμος Νεμέας .

Τετάρτη 15/09/2021, - Παρασκευή 17-09-2021 Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , - Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων /φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας .








ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
  


Η Δημοτική Αρχή εντελώς αναίτια προχώρησε στην προσωρινή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Σαρωνικού, Σολυγείας και Τενέας. Η απόφαση λήφθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/8/21 με μειοψηφία της παράταξής μας και όχι μόνο.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η ανάθεση αφορά ένα δίμηνο με κόστος 122.666€, με δυνατότητα παράτασης για άλλους δύο μήνες.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λέμε εμείς.

Βέβαια η Δημοτική Αρχή μας έχει προϊδεάσει νωρίτερα με την εκχώρηση της καθαριότητας των γραφείων του Δήμου σε ιδιώτη καθώς και την ανάθεση σε ιδιώτη της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων.

Η εκχώρηση στον ιδιώτη αφορά τη συλλογή μόνο των οικιακών απορριμμάτων (όχι τα ανακυκλώσιμα και τα ογκώδη) με τρία απορριμματοφόρα του ιδιώτη και με πλήρωμα τριών ατόμων το κάθε ένα και απόθεση των σκουπιδιών στη χωματερή του Χιλιομοδίου.

• Η αιτιολογία είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Τουλάχιστον ανεπαρκής.

Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως.

► Πρώτον διότι ανοίγουν οι κερκόπορτες ιδιωτικοποίησης των πάντων στο Δήμο Κορινθίων, πράγμα στο οποίο είμαστε αντίθετοι.

► Δεύτερον διότι το κόστος των 122.000 € για δύο μήνες, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι υπερβολικά μεγάλο και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σπατάλη αυτού του υπέρογκου ποσού. Οι μισθοδοσίες των 9 ατόμων (3 οδηγών και 6 εργατών) δεν υπερβαίνει τις 27.000€ και τα καύσιμα των 3 απορριμματοφόρων ομοίως τις 20.000€. Ίσως να λέμε και πολλά. Τα πλεονάζοντα θα πάνε στις τσέπες του ιδιώτη!!!!!

► Τρίτον διότι υπάρχει επαρκές προσωπικό του Δήμου. Η αποχώρηση ενός ελάχιστου αριθμού 5 ατόμων περίπου με συνταξιοδότηση στο σύνολο 40 και πλέον ατόμων δεν αποτελεί λόγο ανάθεσης σε ιδιώτη. Πέραν αυτού η Οικονομική Επιτροπή και με τη στήριξή μας (νομίζουμε ομόφωνα) από 12/3/21 αποφάσισε να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό 34 ατόμων στην Καθαριότητα για 8 μήνες με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αυτή την απόφαση την προχώρησε τρεις ολόκληρους μήνες μετά 17/6/21.

Παρά το γεγονός αυτό όμως ήδη έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαδικασία πρόσληψης (σε 1520 ημέρες ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και την ίδια ημέρα μπορεί η Δημοτική Αρχή να προσλάβει τους πρώτους στη λίστα του προσωρινού πίνακα).

► Τέταρτον διότι η κατάσταση στο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου δεν μας πείθει ότι θα πηγαίνουν μόνο τα απορρίμματα των τριών απορριμματοφόρων του ιδιώτη και όχι και άλλων δήμων αλλά πολύ περισσότερο και ιδιωτών.

Δυστυχώς καμία φύλαξη δεν υπάρχει σήμερα στο σκουπιδότοπο.

► Πέμπτον διότι δεν συναινούμε στη δημιουργία πολιτικού δημοτικού στρατού ψηφοφόρων του κ. Νανόπουλου στο Δήμο με εργαζομένους που ήδη έχουν προσληφθεί χωρίς διαδικασία διαγωνισμού για έκτακτες ανάγκες λόγω covid 19 και φυσικά θα συνεχίσουν να εργάζονται μέσω του ιδιώτη.

► Έκτο και τελευταίο διότι τα μηχανήματα του Δήμου (3 απορριμματοφόρα) που ήδη υπάρχουν σε χρήση θα παραμείνουν ανενεργά ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούμε και θα ακριβοπληρώνουμε τα μισθωμένα από τον ιδιώτη αυτοκίνητα. Τι λογική είναι αυτή; Φανταστείτε ότι σε μερικούς μήνες θα παραλάβουμε και τα νέα 5-6 απορριμματοφόρα από την διαγωνιστική διαδικασία που σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Ακατανόητα πράγματα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 04/09/2021





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» – Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

  
 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions». Λάβε μέρος & μπες στην κλήρωση για ένα μοντέρνο θερμός.

Green Mission: Οι «Πράσινοι ήρωες» επιστρέφουν στα θρανία και επιβραβεύονται!

www.followgreen.gr/ l o u t r a k i / M i s s i o n / Single/3048 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Followgreen επιβραβεύει την επιστροφή στα θρανία με υπέροχα δώρα. Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους της Πράσινης Αποστολής, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού.

Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Tennis του ΣΥΘΑ Ξυλοκάστρου
  


Π η γ ή :korinthosnews | 3108-2021: Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 25ο Τουρνουά tennis που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου ¨Ο ΣΥΘΑΣ¨από 16 Αυγούστου έως και 29 Αυγούστου. ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ και στις δραστηριότητες του ομίλου Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Γκιολής ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τους τελικούς αγώνες και την Τελετή Λήξης του Τουρνουά που διεξήχθη την Κυριακή το βράδυ 29 Αυγούστου. Την Τελετή λήξης τίμησε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός. Το Τουρνουά συγκέντρωσε και φέτος αρκετές συμμετοχές εκτός νομού και ειδικά από Αχαΐα και Αττική..

Ψυχή¨ του Ομίλου η Πρόεδρος Τζίνα Δημοπούλου, ως επικεφαλής της συνολικής προσπάθειας έχοντας συμπαραστάτες το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο όπου κατά την διάρκεια της θητείας τους και παρά την πανδημία διοργάνωσαν και φέτος και πέρσι με επιτυχία τα τουρνουά τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανεβάζοντας κατά πολύ τον πήχη.

Ο Όμιλος έχει πολλά ενεργά νέα παιδιά στην Ακαδημία του που ασχολούνται, αλλά και ενήλικα μέλη κάνοντας έτσι την δυτική Κορινθία να ξεχωρίζει στην Αντισφαίριση.






ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    


Με την πρόσφατη αγορά 200 νέων κάδων απορριμμάτων ο Δήμος μας πλέον αριθμεί 500 νέους κάδους.

Επίσης - Προχωρήσαμε στην αγορά νέου απορριμματοφόρου - Οργανώσαμε την αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτελεσματικό τρόπο - Συντηρούμε συστηματικά όλα τα απορριμματοφόρα - Εξοπλίσαμε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) Είναι εμφανής και μεγάλη η βελτίωση στην αποκομιδή των απορριμμάτων και είμαστε υπερήφανοι πλέον για την καθαριότητα στο Δήμο μας






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




513 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
  


Εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί η τρίτη, για το 2021, διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήμο Σικυωνίων που αφορά στην ενίσχυση 513 νοικοκυριών. Η διανομή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Κιάτο την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας θα υποστηριχθούν με 17 διαφορετικά προϊόντα βασικής διατροφής και προσωπικής υγιεινής, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (FEAD/TEBA)».

Αναλυτικά τα προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν είναι: κρέας (βόειο, χοιρινό και κοτόπουλο), ελαιόλαδο, όσπρια (φακές και φασόλια), ζάχαρη, φέτα, ζυμαρικά, χυμός τομάτας, γάλα, είδη βρεφικής διατροφής, καθαριστικά, είδη ατομικής υγιεινής και σχολικές τσάντες.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής.

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ειδοποίηση χρειάζεται να έχουν μαζί τους:

α) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και β) την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «ΚΕΑ» Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει την ημέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτησή του και την ταυτότητα του.

Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Προς αποφυγή συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης, οι δικαιούχοι παρακαλούνται:

• Να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης που αναφέρονται στο γραπτό μήνυμα (sms) που έχουν λάβει ατομικά στο κινητό τους τηλέφωνο.

• Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα (αν είναι δυνατόν διπλή).

• Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής κατά τη διάρκεια της διανομής.

Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, τηλ.: 27423 60125 (κα Τρίγκα) και 27423 60117 (κα Γκαβάγια).






Δεν υπάρχουν σχόλια