Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1755

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - CoachΟμολογία Τσιτσιπά-Ολυμπιακής Ομάδας:
«Δεν αγωνίζομαι με το εθνόσημο, αλλά μόνο με τη φίρμα του χορηγού»


26 Ιουλίου 2021 FacebookTwitterMessengerEmail 
Δυστυχώς απόλυτη δικαίωση στο ρεπορτάζ του otavoice για την μη χρήση του εθνόσημου από τον Έλληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κυνική ομολογία εμπορευματοποίησης της αθλητικής ιδέας, που έρχεται ως απάντηση από το Τόκιο.

«Έχω συμφωνία με τον χορηγό μου και δεν φορώ κανένα άλλο διακριτικό, ούτε το εθνόσημο», είναι η απάντηση που έδωσε η πλευρά του αθλητή, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο απεσταλμένος του Realfm, από το Τόκιο.

«Οι αθλητές του τένις δεν φορούν την επίσημη εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας, αλλά την εμφάνιση των χορηγών τους….
  
Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο και η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση», απαντάει η Ολυμπιακή Ομάδα από το Τόκιο σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άρα αποδέχονται πως οι χορηγοί είναι πάνω από την Εθνική Ομάδα. Το Εθνόσημο μόνο για τους επαγγελματίες τενίστες, είναι κατώτερο της φίρμας μιας αθλητικής εταιρίας, όπως η Adidas ή η Nike. Άρα για να έχουμε στους αγώνες τους επαγγελματίες αθλητές, τις χρυσοπληρωμένες βεντέτες του τένις, κάνουμε τα στραβά μάτια και ξηλώνουμε από την εμφάνιση μας την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα που ο χορηγός για να προβληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χρησιμοποιεί την Εθνική Ελλάδας ως όχημα για να αγωνιστή η ιδιοκτησία του (εν προκειμένω ο Τσιτσιπάς).
  

Εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στην πιο ακραία μορφή. Προφανώς το ίδιο θα ισχύει και για την Μαρία Σάκκαρη, που και αυτή αγωνίστηκε χωρίς το εθνόσημο. Ο Πρωθυπουργός που της ευχήθηκε για τα γενέθλια της, συμφωνεί με αυτό;

Μπορεί ένας επαγγελματίας αθλητής να έχει όποια προτεραιότητα επιθυμεί για να πλουτίσει ή να κερδίσει τον προσωπικό στόχο του. Μπορεί όμως η Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας που γέννησε τον Ολυμπισμό, να αποδέχεται να ξηλώνεται το εθνόσημο, προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων και να το δηλώνει δημόσια; Είναι επίσημη θέση της Εθνικής Ομάδας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής; Είναι επίσημη θέση του Υπουργείου Αθλητισμού και της κυβέρνησης;

Ακολουθεί το πλήρες ρεπορτάζ που δημοσιεύει το enikos.gr, ως απάντηση στις δικές μας αποκαλύψεις, μιας και είμασταν το πρώτο μέσο πανελλαδικά, που ανέδειξε το θέμα.

«Πολύς θόρυβος προκλήθηκε την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φορούσε στον πρώτο του αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο το εθνόσημο στην φανέλα του.

Ο απεσταλμένος του Realfm 97,8 στο Τόκιο, Γιάννης Γιαγκίνης έδωσε στον «αέρα» της καθημερινής εκπομπής RealSports, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους λόγους της απουσίας του εθνόσημου, που από ότι φαίνεται είναι μια πρακτική που ακολουθείται για όλους τους αθλητές του τένις. Επίσης, σχολίασε το τι θα γίνει στα προσεχή παιχνίδια του Έλληνα σταρ του τένις.

«Ρώτησα γιατί είδα τον πανικό στα social media. H απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη και από την πλευρά του Στέφανου αλλά και από την πλευρά της Ολυμπιακής Ομάδας. Οι αθλητές του τένις δεν φορούν την επίσημη εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας, αλλά την εμφάνιση των χορηγών τους. Αυτή είναι μια παραχώρηση που αφορά όλους τους αθλητές, και τον Τζόκοβιτς και όλους» περιέγραψε.

«Ο Στέφανος επειδή έχει έναν συγκεκριμένο χορηγό και επειδή η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση, να αγωνίζονται δηλαδή με τους δικούς τους χορηγούς. Η εταιρεία που ντύνει την κάθε ομάδα, έχει πάρει ουσιαστικά τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εθνόσημο. Το εθνόσημο δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, άρα η εταιρεία που ντύνει τον Στέφανο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Του έφτιαξε μια φανέλα που είναι στα ελληνικά χρώματα, γαλανόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει το εθνόσημο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει και από ότι μαθαίνω θα υπάρχει στον επόμενο αγώνα, είναι το «Ελλάς». Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο, αλλά το Ελλάς μπορεί να μπει» πρόσθεσε.

Εμείς θα πούμε πως είναι η απόλυτη γελοιοποίηση της χώρας μας, που γίνεται αναλώσιμο είδος μπροστά σε εταιρίες που κατασκευάζουν παπούτσια και σορτσάκια. Πως είναι η βεβήλωση μιας κορυφαίας στιγμής για την ανθρωπότητα η οποία έρχεται από τα βάθη των αιώνων και φέρει την σφραγίδα του Ελληνισμού.

Είναι προσβολή και ντροπή η Ελλάδα να δέχεται εκβιασμούς εταιριών ή αθλητών. Τέτοια μετάλλια δεν τα θέλουμε… είναι μετάλλια ντροπής. Παίξε με το εθνόσημο Στέφανε Τσιτσιπά, αλλιώς να μην παίξεις … στο Τόκιο είσαι για την Ελλάδα, δεν είσαι για την Adidas…

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια