Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1750

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά την Bild η ισραηλινή Haaretz: ”ο πανικός COVID που διαδίδεται από τους εκφοβιστές των ΜΜΕ και Υπουργείου Υγείας είναι υπερβολικός!
  


Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 Μετά την Bild η ισραηλινή μεγάλης κυκλοφορίας Haaretz.

Παραδέχεται μια ανομολόγητη ως σήμερα αλήθεια. Mιλάει για εκφοβιστές των ΜΜΕ που ενσπείρουν αδικαιολόγητο πανικό στον κόσμο για τον κορωνοιό. Προτρέπει σε μη δραματοποίηση της κατάστασης να σταματήσει η καταστροφολογία και η τρομοκρατία του κοινού.

Μια νέα επικοινωνιακή αρχή που 2 χρόνια ήταν ανύπαρκτη στο συστημικό τύπο. Μια πρωτοφανής καταχώρηση άρθρου στη Haaretz: ”Ο πανικός COVID που διαδίδεται από τους εκφοβιστές (σσ δεν απέχει πολύ από τον όρο τρομοκράτες αυτούς δηλ. που ενσπείρουν τον τρόμο) των ΜΜΕ και του Υπουργείου Υγείας φαίνεται υπερβολικός αυτή τη στιγμή.

Η παραλλαγή του ινδικού δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές και έχει εξαπλωθεί πιο γρήγορα σε άλλες χώρες, και τώρα προφανώς και στο Ισραήλ. Όμως, ο φόβος, που φαίνεται ότι εν μέρει τροφοδοτείται από μια ισχυρή λαχτάρα για κάποιο τηλεοπτικό προσκήνιο, αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές στην κατάσταση από τότε που το τρίτο κύμα του κοροναϊού υποχώρησε τον Μάρτιο” Και λέει πιο κάτω τα εμβόλια θα ανασχέσουν την απειλή άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Haaretz πρωτοτυπεί κι ακολουθεί κάπως γραμμή Bild. Mιλάει για κλίμα πανικού που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί ιθύνοντες με πρώτα τα Υπουργεία Υγείας!!!

Ο τίτλος του άρθρου Haaretz της 27/6/21 είναι: ”Ο πανικός για το τέταρτο κύμα COVID στο Ισραήλ είναι περιττός – και μπορεί να είναι καταστροφικός. ( σσ. αυτή την προτροπή καλό είναι να την λάβουν υπόψιν τους ΜΜΕ και πολιτικοί ιθύνοντες κι αλλού) Η πιο μεταδοτική παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται στο Ισραήλ. Η απειλή φόβου αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές από το τελευταίο κύμα COVID. Και η μια είναι ο εμβολιασμός ενός 55% και με 2 δόσεις και 2ον σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός σε κίνδυνο προστατεύεται αρκετά καλά (περίπου το 90% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω εμβολιάστηκαν).” Από την άλλη η ισραηλινή τηλεόραση kann αναφέρει την Κυριακή 27/6/21 ”έξαρση κορωνοϊού σε Τελ Αβίβ, Kfar Saba και Herzliya που έχουν μετατραπεί σε πόλεις σ΄επίπεδο κίτρινης σήμανσης, 115 άτομα διαγνώστηκαν χθες με Corona σε 37 περιοχές’‘. Ωστόσο ο νέος πρωθυπουργός Bennett έχοντας κατά νου την εκπαραθύρωση εξπρές και πολιτική εξαφάνιση του προκατόχου του που έκανε κατ΄ομολογίαν τη χώρα του παγκόσμιο πειραματικό εργαστήριο είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως ”δεν προβλέπεται lockdown για καλοκαίρι αλλά προέτρεψε προς εμβολιασμό.”





Η Αλβανία για να αγοράσει drone από την Τουρκία καταφεύγει σε εξωτερικό δανεισμό  
 

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 Μετά την ξαφνική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Τουρκία στις 2 Ιουνίου και την απόφαση που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Έντι Ράμα για προμήθεια drone από την Τουρκία, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον προϋπολογισμό για το 2021 και να επιβαρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα χρεώνοντας στους πολίτες άλλα 92 εκατομμύρια στο σύνολο του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με σχέδιο νόμου για κανονιστική πράξη που υποβλήθηκε στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση λέει στην έκθεση ότι πρέπει να αυξήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος από το ήδη υψηλό επίπεδο λόγω ορισμένων επειγουσών δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς τουρκικών αεροσκαφών από το Υπουργείο Άμυνας, καθώς και διάφορες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για το λεγόμενο έργο «Ο μεγάλος δακτύλιος στα Τίρανα», συμπεριλαμβανομένων τρεχόντων αμφιλεγόμενων έργων λόγω τεράστιου κόστους και πρόσθετων επενδύσεων για την παροχή νερού.

Όλα αυτά τα έξοδα θα χρηματοδοτηθούν από δάνεια αυξάνοντας το δημόσιο χρέος, αφού η κυβέρνηση δεν προβλέπει αύξηση εσόδων. «Οι αλλαγές που προτείνονται μέσω αυτής της κανονιστικής πράξης δεν επηρεάζουν τα έσοδα, τους δείκτες του προϋπολογισμού που δεν έχουν υποστεί αλλαγές», ανέφερε η έκθεση. «Η αύξηση των γενικών δαπανών του προϋπολογισμού σε συνολικό ποσό 11,8 δισεκατομμυρίων λεκ, αυξάνεται στον ίδιο βαθμό όπως το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε προγραμματιστεί για το 2021», αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος ῶχέδωρ






Πόσο πιο ρεζίλι πια;;; 
Σκοπιανή ομάδα πήγε να αγωνιστεί ως «Μακεδονία» σε ελληνικό έδαφος!
  


  Και μάλιστα στις Σέρρες.

Αναβλήθηκε ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις Σέρρες μετά την άρνηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου των Σκοπίων να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της. «Αιτία της ματαίωσης του αγώνα η μη συμμόρφωση της διοργανώτριάς του, Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της γείτονος, η οποία αρνείτο να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της, παρά την σχετική ενημέρωση της ΟΜΑΕ και επέμενε να αυτοαποκαλείται και να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα, ως “Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας”» τονίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και πρόσθεσε:

«Ο αγώνας, που ζητούσε να τελέσει η Ομοσπονδία στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων. Η ματαίωση αγώνων είναι πάντα δυσάρεστη. Παρότι οι ευθύνες των διοργανωτών είναι ξεκάθαρες, από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση σε όλους όσοι προγραμμάτισαν να συμμετάσχουν στον αγώνα».

Πηγή: Makeleio.gr





‘’Ώρα μηδέν’’ στη Μ. Ανατολή:
Κινητικότητα στον Ισραηλινό Στρατό Προετοιμάζονται για ταυτόχρονο πόλεμο σε πολλά μέτωπα
  

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για ταυτόχρονο πόλεμο σε πολλά μέτωπα στη Μ. Ανατολή Οπρόσφατος πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς ανέδειξε τα πολλά πλεονεκτήματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις λιγοστές αδυναμίες τους. Η κατάσταση κάθε άλλο παρά ευοίωνη φαντάζει για τη σύμμαχο χώρα του Ισραήλ, αφού η χώρα περιστοιχίζεται από εχθρικές δυνάμεις όπως η Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, η Σιϊτική οργάνωση Χεσμπολάχ του Λιβάνου, οι Φρουροί της Επανάστασης IRGC του Ιράν, στη Συρία και τέλος το ίδιο το Ιράν.

Διπλωματικά η προσέγγιση που επιχειρείται μεταξύ ΗΠΑΙράν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τη Συνθήκη του 2015, αν τελικά καρποφορήσει, τότε το Ιράν αναμένεται να αυξήσει την επιρροή του στην περιοχή της Μ.Ανατολής, ωθώντας τους «εκπροσώπους του» σε Συρία και Λίβανο πρωτίστως και στη Λωρίδα της Γάζας δευτερευόντως, να υιοθετήσουν ακόμη σκληρότερη στάση κατά του Ισραήλ, με πιθανή κατάληξη έναν νέο μεγαλύτερο πόλεμο στην Μ. Ανατολή.

Το Ισραήλ γνωρίζει τα παραπάνω και για τον λόγο αυτό προετοιμάζεται πυρετωδώς, αφενός εξοπλίζοντας με νέα οπλικά συστήματα και μέσα τις Ένοπλες Δυνάμεις του, αφετέρου πραγματοποιώντας συνεχώς μεγάλης κλίμακας ρεαλιστικές στρατιωτικές ασκήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η επίλεκτη ταξιαρχία Kfir των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), πραγματοποιεί ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που εστιάζουν σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ αυτή τη φορά. Η Ταξιαρχία Kfir έχει υποστεί αλλαγές για να καταστεί μια θανατηφόρα δύναμη ελιγμού στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ, με νέες δυνατότητες και ανθρώπινο δυναμικό.

Η μεγαλύτερη ταξιαρχία πεζικού του IDF, το Kfir έχει πέντε τάγματα: Nachshon (90), Shimshon (92), Haruv (93), Duchifat (94) και Netzah Yehuda (97). Η Ταξιαρχία Kfir ιδρύθηκε το 2005 λόγω της ανάγκης για την καταπολέμηση της παλαιστινιακής τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη και ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και στη Γάζα.

Με τις νέες αλλαγές, η ταξιαρχία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις εχθρικές δυνάμεις τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο μέτωπο.

Η άσκηση έγινε λόγω της μεγάλης απειλής της Χεζμπολάχ προερχόμενη από τον Λίβανο, η οποία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις IDF. Η κατευθυντήρια αρχή της είναι να κερδίσει οποιονδήποτε μελλοντικό πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και με τον μικρότερο δυνατό αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με τον Cohen, «ο εχθρός κατανοεί ότι έχουμε υπεροχή στον τομέα πληροφοριών και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να εμφανιστεί». Όμως, είπε, «η άσκηση απέδειξε ότι μπορούμε να είμαστε θανατηφόροι και να εντοπίσουμε και να εξουδετερώσουμε τον εχθρό που βρίσκεται τόσο σε υπόγεια έργα όσο και σε αστικές περιοχές. « Είμαστε έτοιμοι. Θα πολεμήσουμε τη Χεζμπολάχ και θα τους σκοτώσουμε», είπε ο Αρχηγός των IDF.

Παναγιώτης Νάστος 5pentapostagma. gr





Αγγλία: Εκατομμύρια πολίτες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Λονδίνο σ’ αντι- lockdown διαδήλωση!..
  

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 Κάτω τα χέρια από τα χέρια μας. Μισό εκατομμύριο πολίτες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Λονδίνο και στη συνέχιση των κατασταλτικών μέτρων όπως αυτό του lockdown…Απίστευτο…Ένα ανθρώπινο τσουνάμι μια επίδειξη δύναμη του λαού κατά του ολοκληρωτισμού του καθεστώτος.. Απίστευτο!

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν στο Λονδίνο απορρίπτοντας τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης που επιδιώκει να υποχρεώσει σ΄ εμβολιασμό τους πολίτες της. Σ΄ένα πλακάτ διαβάζουμε. «Το μόνο πράγμα που μεταλλάσσεται είναι τα ψέματα». Οι άνθρωποι ξύπνησαν. Ο Covid δεν είναι η απειλή. Η Propaganda & οι Big Pharma είναι.

”Επικές διαδηλώσεις σήμερα. Η Tυρανία δεν έχει θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.”(σσ. κι αλλού δεν έχει θέση επίσης).

Ένα πανό είχε τον κορωνοιό μαρκαρισμένο με τη σβάτσικα και η λεζάντα:η μετάλλαξη Boris. Ένα τοίχος προστασίας της Δημοκρατίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χτίζεται σε όλο τον κόσμο μια ασυλία αγέλης για την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και συλλογικών ελευθεριών Συνταγμάτων κι ανθρώπινης αξιοπρέπειας… Eπίθεση και στην μονολιθική καταχωρημένη ”αλήθεια” των ΜΜΕ:” BBC ψεύτες” Η μεγαλειώδης διαδήλωση στο κεντρικό Λονδίνο το Σάββατο, κατέληξε στην κατοικία του πρωθυπουργού Ντάουνινγκ Στριτ και στο κοινοβούλιο και οι στόχοι δέχθηκαν επίθεση βροχή από μπαλάκια τένις. Η Αγγλία επρόκειτο να άρει όλους τους περιορισμούς στις 21 Ιουνίου, αλλά με πρόσχημα την μετάλλαξη Delta ανέβαλε αυτή την εξέλιξη για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Αυτή ήταν κι η αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι κι άνοιξε τους ανθρώπινους κρουνούς που πλημμύρισαν το Λονδίνο. Το πλήθος πορεύθηκε από το Χάιντ Παρκ, μέσω της Oxford Street και προς το κοινοβούλιο, με σημαίες, σφυρίζοντας και φωνάζοντας καθώς απαιτούσε τον άμεσο τερματισμό των περιορισμών και του lockdown.Ένα τραγικό πλακάτ έγραφε: η Astra Zeneca σκότωσε τον άντρα μου. 
Πηγή: dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια