Header Ads

ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΗΡΩΕΣ» ΤΩΝ REALITIES φ.1749

ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΗΡΩΕΣ» ΤΩΝ REALITIES
  

Του Ανδρέα Μητσόπουλου*

Κάποτε, στα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος, ο Ελληνικός Λαός υπεδέχετο τους Στρατιώτες του Έθνους που επέστρεφαν από το μέτωπο, με Τιμές Ηρώων, όπως πραγματικά τους άρμοζε.

Ήταν η εποχή που το Ηρωικό Πρότυπο και ο Αγνός Πατριωτισμός, αποτελούσαν τρόπο και στάση ζωής για τους Έλληνες.

Σήμερα, σε μια εποχή παρατεταμένης ειρηνικής περιόδου και ταυτοχρόνως ακραίας και πρωτοφανούς εθνικοκοινωνικής παρακμής, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Δεν θεωρούνται πλέον Πρότυπα οι προασπιστές της Ελευθερίας και των Εθνικών Ιδεωδών, γιατί απλούστατα, ορισμένοι νομίζουν ότι η επίπλαστη «ελευθερία» που επικρατεί, είναι δεδομένη.

Δεν θεωρούνται όμως κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό, ούτε ασφαλώς είναι διάσημοι και Πρότυπα για τη Νέα Γενιά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ακόμη και εκείνοι που διακρίνονται και αριστεύουν στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες, στον πολιτισμό, στο αθλητικό ιδεώδες, σε κάθε έκφανση εν γένει του κοινωνικού γίγνεσθαι, που ανθεί κατά τις ειρηνικές περιόδους.

Στις παρακμιακές ημέρες μας λοιπόν, «Ήρωες», «Πρότυπα» και «Πηγή Εμπνεύσεως» αποτελούν δυστυχώς μεταξύ άλλων και οι παίκτες των realities, όχι για την λαμπρή προσωπικότητα και τις περγαμηνές τους, στοιχεία τα οποία δεν αποκλείεται να διαθέτουν, αλλά μόνο και μόνο γιατί συμμετείχαν στα προαναφερθέντα θεάματα. Αυτοί είναι που προβάλλονται καθημερινά και με ένταση, από συγκεκριμένης ποιότητος και χρησιμότητος, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές των Μ.Μ.Ε. Αυτούς υποδέχεται ως «Ήρωες» και σε κάθε περίπτωση, λες και πρόκειται για χαρισματικούς Εθνικούς Ηγέτες, αναρίθμητο πλήθος πολιτών οι οποίοι προβαίνουν σε υπέρμετρες εκδηλώσεις λατρείας, απευθυνόμενες στα πρόσωπα των παικτών που επιστρέφουν στον τόπο τους, μετά το πέρας αυτών των ξενόφερτων υπερπαραγωγών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προαναφερόμενων πολιτών μάλιστα, που αποθεώνουν με αυτόν τον εκκωφαντικό τρόπο τα λανθασμένα πρότυπα που υπηρετούν, είναι πολύ πιθανόν με παρόμοιο απερίσκεπτο σκεπτικό, να ψηφίζουν πολιτικούς ήσσονος αξίας (ανεξαρτήτως κόμματος), συμβάλλοντας με την δύναμη της ψήφου τους, σε μη εθνικά ωφέλιμες επιλογές, δεδομένου ότι η κατηγορία αυτών των πολιτών, συνήθως αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση επιδερμικά και δεν πρόκειται να μπει καν στον κόπο να επιλέξει πολιτικούς, δυνάμει ιδεολογικο-πολιτικών, επαγγελματικών, μορφωτικών και ηθικών κριτηρίων.

Είναι βέβαιο άλλωστε, ότι τα δεινά και δυσεπίλυτα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα του 21ου αιώνος, δεν προέρχονται μόνο από χείριστους πολιτικούς που αναλαμβάνουν κατά καιρούς τις τύχες της Πατρίδος μας, αλλά και από αδιάφορους και ημιμαθείς ψηφοφόρους που τους εκλέγουν.

Πράγματι. Τα προπεριγραφέντα νοσηρά φαινόμενα είναι απότοκα της ανύπαρκτης ή έστω ελλιπούς παιδείας, η οποία εδώ και δεκαετίες έχει παύσει να είναι εθνική και ως εκ τούτου τα Ελληνόπουλα έχουν αποκοπεί από το Ένδοξο Παρελθόν του Ελληνισμού, τις διαχρονικές Αξίες, Αρχές και Ευγενή Ιδανικά και αδυνατούν να οραματιστούν ένα ανάλογο μέλλον.

Επομένως, με τις ευλογίες ή έστω την ανοχή και αδιαφορία του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους, προκρίνονται γενικότερα ως λανθασμένα πρότυπα, πρόσωπα και καταστάσεις και μέσω αυτών προωθούνται ως «ιδεατός» τρόπος και στάση ζωής η εφήμερη προβολή, η ραθυμία, το εύκολο κέρδος, η κατάπτωση των ηθών και η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Μέσα σε αυτήν την σαρωτική λαίλαπα, λίγοι μόνο Πατριώτες εκπαιδευτικοί (και όχι μόνο) είναι αυτοί που ανθίστανται στα ως άνω διαλυτικά φαινόμενα και διδάσκουν τα Ελληνόπουλα, μεταλαμπαδεύοντας σε αυτά το λεγόμενο ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. Το Ηρωικό Πρότυπο που γαλούχησε γενιές και γενιές Ελλήνων, τόσο κατά το απώτερο όσο και κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ένα Πρότυπο, ένα Ιδανικό που οδήγησε το Έθνος των Ελλήνων στην εγγραφή Χρυσών Σελίδων Ιστορίας. Από αυτό το Ηρωικό Πρότυπο διαπνέονταν ο Σπαρτιάτης Λεωνίδας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και οι Ήρωες του 1821, ο Παύλος Μελάς, οι Ήρωες του ΟΧΙ, οι Ήρωες της ΕΟΚΑ αλλά και οι σύγχρονοι Μάρτυρες του Ελληνισμού της Κύπρου, Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, οι σύγχρονοι Μάρτυρες του Βορειοηπειρωτικού Αγώνος, Αριστοτέλης Γκούμας και Κωνσταντίνος Κατσίφας, οι δολοφονηθέντες Ήρωες των Ιμίων, Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτωρ Γιαλοψός. Κάθε Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και κάθε Αξιωματικός και Οπλίτης του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στα ελληνικά σύνορα και είναι διατεθειμένος να προσφέρει την ζωή του στην Πατρίδα, ούτως ώστε να την διατηρήσει Ελεύθερη και Υπερήφανη.

Αυτό είναι το ΗΡΩΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ του Ελληνισμού που ανέθρεψε Μάρτυρες, Ήρωες και εμπνευσμένους Ηγέτες. Αυτό το Εθνικό Ιδανικό οφείλουμε ως Έλληνες Πατριώτες να επαναφέρουμε στο προσκήνιο, απορρίπτοντας κάθε ανύπαρκτο ψευδοπρότυπο.

Θα επανέλθει όμως και θα καθιερωθεί εντός της ελληνικής κοινωνίας, μόνο όταν οι Εθνικές Δυνάμεις επικρατήσουν πολιτικά και ιδεολογικά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την παλινόρθωση κάθε Ελληνορθόδοξης Αξίας που θα καταστήσει την Πατρίδα μας Μεγάλη εκ νέου.

Ασφαλώς, έως ότου να αναδυθεί από την αφάνεια το Ελληνοκεντρικό Σχολείο, κάθε ελληνική πατριωτική οικογένεια οφείλει να αγωνίζεται συνεχώς και αδιαλείπτως κατά της εθνικοκοινωνικής παρακμής. Έχει χρέος απέναντι στο Έθνος, να λειτουργεί ως το Νέο Κρυφό Σχολειό που θα μάχεται σκληρά ώστε να ενστερνιστούν τα Ελληνόπουλα τις πνευματικές αξίες του Ελληνισμού και να επέλθει η πολυπόθητη Εθνική Αφύπνιση που θα απομακρύνει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τις ατραπούς της φαυλότητος και της απαιδευσιάς που εξυπηρετούν τις εθνομηδενιστικές αντιλήψεις.

Αναδημοσιευμένο από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια