Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1749

Επικοινωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, για Ακροκόρινθο και Μονεμβασιά
  

Επκοινωνία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τον φωτισμό των κάστρων στον Ακροκόρινθο και τη Μονεμβασιά.

Οπως είναι γνωστό, για το κάστρο της Μονεμβασιάς, υπάρχει προϋπολογισμός 980.540,40 ευρώ που αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου.

“Η προμελέτη προχωρεί και εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός, για μελέτη κατασκευή, θα μπορέσει να γίνει περί τον ερχόμενο Νοέμβριο” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, προχωρεί και το θέμα του φωτισμού στον Ακροκόρινθο για το οποίο έγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του περιφερειάρχη με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσο Γκιολή και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα.

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπαιδευτική υποστήριξη και την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες


Εκδόθηκε στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η δράση, προϋπολογισμού 628.880 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Συμπεριλαμβάνει, ειδικότερα, την υποστήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό των μαθητών μεα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών κλπ, καθώς και από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (σχολικούς νοσηλευτές) των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης.

Δυνητικός Δικαιούχος της δράσης είναι η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Τομέας Παιδείας.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες www.eydpelop.gr και www.espa.gr


Εκταμίευση 103.699,43 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

  


Εντολή εκταμίευσης πίστωσης 103.699,43 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.


Μεταπτυχιακό για την Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.) από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Αιτήσεις για συνολικά 60 θέσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με αντικείμενο “Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)” προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Η χρονική διάρκεια σπουδών ορίζεται σε 4 διδακτικά εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε 12 μαθήματα, η εκπόνηση πρακτικής άσκησης, καθώς και η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της Ελλάδας και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων του εξωτερικού και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 10 του ερχόμενου Ιουλίου.

Απινιδωτές προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα κτήρια της σε κάθε Π.Ε. 
  

Στην προμήθεια δέκα φορητών απινιδωτών θα προβεί άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι εν λόγω απινιδωτές θα βρίσκονται στα κτήρια της Περιφέρειας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και θα γίνει εκπαίδευση στη χρήση τους προκειμένου να χρησιμοποιούνται σε κάποιο απευκταίο γεγονός που ενδεχομένως προκύψει.

Συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς
  

Πολιτιστικά θέματα αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, με στελέχη της θεατρικής ομάδας “Ανέμη”.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως στις δράσεις της εν λόγω θεατρικής ομάδας, ενώ συζητήθηκε επίσης το θέμα του χώρο που θα γίνονται οι πρόβες της καθώς και η μέχρι σήμερα πορεία της στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.
Τρεις συσκέψεις για τα αρδευτικά έργα στην Κορινθία
     


loutrakiblog Τρεις συσκέψεις για τα αρδευτικά έργα και την λειτουργία των ΤΟΕΒ στην Π.Ε. Κορινθίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων και Αγροτικών Θεμάτων Νίκωνα Τζινιέρη και σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ της Π.Ε. Κορινθίας.

Στις συσκέψεις, που έγιναν στο Βέλο, στο Ξυλόκαστρο και στη Λυκοποριά, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, αλλά και πρωτοβάθμιων αυτοδιοικητικών στελεχών, έγινε ενημέρωση από τον Ν. Τζινέρη για τις αλλαγές που γίνονται στην λειτουργία των ΥΕΒ και στον τρόπο άρδευσης, ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη, αναφέρθηκε στην κατάσταση των έργων άρδευσης.

Από όλους τους παριστάμενους έγιναν τοποθετήσεις για τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις. Επίσης αναφέρθηκαν και προτάσεις για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της άρδευσης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας επισκέφθηκαν την δεξαμενή του ΑΟΣΑΚ στο Βέλο και την λιμνοδεξαμενή στην περιοχή Ανω Πιτσά και ενημερώθηκαν επί τόπου.

Δελτίο Τύπου της «Νέας Πελοποννήσου» & του Πέτρου Τατούλη
  

22.6.2021 Στο πλαίσιο των επισκέψεων για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων που σχεδίασε, προγραμμάτισε και ξεκίνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Αρκαδίας το έργο «Βελτίωση παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης από διάβαση Σκοπής-Πελάγους έως διάβαση Μάκρης» καθώς και το έργο «Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών».

Τα δύο αυτά πολύ σημαντικά έργα εντάχθηκαν με απόφαση του Πέτρου Τατούλη στο Ε.Π.

«Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό 5.700.000€ και 7.300.000€ αντίστοιχα.

Μετά την επίσκεψη στο έργο για τη βελτίωση των παράπλευρων οδών του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τριπόλεως, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη προσβασιμότητα με τον αυτοκινητόδρομο.

Από την αυτοψία διαπίστωσα ότι παρότι στο έργο έχει δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ένα πολύ μεγάλο ποσό για συμπληρωματική σύμβαση, η σημερινή του εικόνα παρουσιάζει προβλήματα και τεχνικές διαφοροποιήσεις απ’ ό,τι η μελέτη η οποία δημοπρατήσαμε.

Πριν την παραλαβή το έργου οφείλουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να ελέγξουν προσεχτικά εάν έχουν τηρηθεί εκ μέρους του αναδόχου οι όροι της σύμβασης».

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» μετέβησαν στο τμήμα του οδικού άξονα Τρίπολης-Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών, όπου εκτελείται η γεφύρωση του ποταμού Τάνου .

Στην αυτοψία του έργου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δολιανών κ.Δημήτρης Μεγκλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Παναγιώτης Κολοστούμπης και κ.Βασίλης Πετράκης.

Ο Πέτρος Τατούλης συνομίλησε και με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και στη συνέχεια δήλωσε:

«Το έργο αυτό αποτελεί τη συνέχεια ενός άλλου πολύ σημαντικού έργου που υλοποιήσαμε στην περιοχή του τμήματος Ελαιοχώρι –Κουμπίλα, με προϋπολογισμό 11.490.000€ περίπου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο θα παραδοθεί στους Πελοποννήσιους και Αρκάδες πολίτες ένα αναπτυξιακό έργο, μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Παρακολουθήσαμε ότι εκτελούνται εργασίες, επισημαίνουμε βέβαια ότι και στο συγκεκριμένο έργο έχει δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα συμπληρωματική σύμβαση που ξεπερνάει το 1.000.000€».

Οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφτηκαν και το λιμάνι του Άστρους, όπου συνομίλησαν με τοπικούς παράγοντες, όπου ο Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι υπερήφανος που παραδώσαμε στους πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας και του Άστρους ένα σημαντικό έργο υποδομής, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

Σε όλους όσους προσπαθούν με ψέματα και συκοφαντίες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα να δημιουργήσουν «θόρυβο» για να βρεθούν έστω και λίγο στην επικαιρότητα από τα «χρυσοπληρωμένα» φιλικά μέσα ενημέρωσης του κ.Νίκα για να απαξιώσουν τη μεγάλη προσπάθεια μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τους αφήνουμε να ζουν στο δικό τους παραμύθι…!!».Δεν υπάρχουν σχόλια