Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ1744


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η κατάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας για την Κόρινθο

Η Πόλη της Κορίνθου και ειδικότερα ο Δήμος Κορινθίων, μετά από δεκατρία χρόνια στείρας αντιμετώπισης διεκδίκησης, έστω και μίας «Γαλάζιας Σημαίας», δικαιώθηκε με την φετινή ανακήρυξη των επιλογών της αρμόδιας Επιτροπής! Στην παραλία Καλάμια της πόλεώς μας κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» προς τιμή της σημερινής υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο Δημοτικής Αρχής. Επιτέλους αρχίζει να διαφαίνεται το γεγονός πως ο Δήμος μας αλλάζει σελίδα και επεκτείνει τις προοπτικές προόδου και ανάπτυξης της προνομιούχου περιοχής μας.

Αναφέρομαι επισημαίνοντας τη λέξη «Προνομιούχο» γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολλές πόλεις με τα χαρίσματα της Πρωτεύουσας του Νομού μας. Η Κόρινθος είναι ευλογημένη πόλη από τον Θεό γιατί συνδυάζει πολλές περιπτώσεις, όπως βουνό και θάλασσα, Αρχαιολογικούς και Θρησκευτικούς προορισμούς, οδικό κόμβο που συνδέει την Αττική, την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα, τη Διώρυγα με τη θαλάσσια οδό σύνδεσης Κορινθιακού και Σαρωνικού Κόλπου με το μεγάλο προτέρημα να είναι σε απόσταση αναπνοής από την Πρωτεύουσα του κράτους, την Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως θα διαπιστώσετε στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κορινθίων, η όλη υπόθεση ήταν για τα μπάζα μέχρι χθες στο επίμαχο θέμα διεκδίκησης και εκμετάλλευσης, έστω μίας «Γαλάζιας Σημαίας», που να δικαιώνει την ωραία πόλη μας που περιβρέχεται από δύο σημαντικές θάλασσες . Καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του θεσμού μόνο μία φορά είχε κατακτήσει ο Δήμος Κορινθίων «Γαλάζια Σημαία» και αυτό είχε συμβεί πριν από δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Δεν προτιθέμεθα να μηδενίσουμε το έργο της προκατόχου Δημοτικής Αρχής, αλλά μπορούμε να επισημάνουμε πως δεν ήταν το εν λόγω θέμα στις προτεραιότητές της.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν και ημέρα με την ημέρα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των Κορινθίων το νέο Όραμα του ρέκτη Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος δεν επαναπαύεται στην εκλογική του νίκη, αλλά με την πείρα της χρηστής διοίκησης, των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, που τον διακρίνουν επιθυμεί να αφήσει το δικό του στίγμα στο Δήμο Κορινθίων. Έχει στο πλευρό του άξιους συνεργάτες, οι οποίοι του συμπαρίστανται εποικοδομητικά στη μεγάλη προσπάθεια προόδου και περαιτέρω ανάπτυξης του μεγάλου Δήμου μας. Το Θέμα της «Γαλάζιας Σημαίας» και άλλων παραλιών αποτελεί μελλοντικό στόχο. Έχουμε εμπιστοσύνη στον χειρισμό των Δημοτικών πραγμάτων και στο μέλλον του Δήμου Κορινθίων!..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια