Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1744


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πρέπει να αναβαθμιστεί η στρατιωτική συνεργασία στην ΕΕ
  


Στη σημασία της Στρατηγικής Αυτονομίας της ΕΕ και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στον τομέα της άμυνας και της διεθνούς ασφάλειας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Στη σημασία της Στρατηγικής Αυτονομίας της ΕΕ και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στον τομέα της άμυνας και της διεθνούς ασφάλειας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας.

Οι διεθνείς κρίσεις προκαλούν έλλειμμα ασφάλειας Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ζούμε σε έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο και ότι τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο. Σημείωσε ότι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της γρήγορης αλλαγής αποτελεί η κρίση της πανδημίας, ενώ το ίδιο διαπιστώνεται και στα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας. Προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στα ζητήματα αυτά, αυξάνοντας την επιρροή της στο διεθνές σύστημα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα ασφάλειας που προκαλούνται από τις διεθνείς κρίσεις.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είπε ακόμα ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επίτευξη σύγκλισης των απόψεων των κρατών-μελών όσον αφορά τον πίνακα δεικτών για τη γεωπολιτική, την πράσινη και την ψηφιακή διάσταση της ανθεκτικότητας, δεδομένων των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν.

Απαραίτητοι συμπληρωματικοί πόροι Ταυτόχρονα, επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να αναβαθμιστεί χωρίς επικαλύψεις και να διαθέτει τους απαραίτητους συμπληρωματικούς πόρους, ώστε η Ευρώπη να παίξει τον ρόλο στον οποίο τα κράτη-μέλη συμφωνούν.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός συμμετείχε σε Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Κράτος Δικαίου, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πορτογαλικής Προεδρίας.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ18 Μαΐου 2021, 17:35




Αλέξης Τσίπρας:
«Ελλάδα +» και η συζήτηση της επόμενης μέρας
  

Να θεσμοθετηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος στις δαπάνες του Ταμείου Ανάκαμψης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τις γαλάζιες συνταγές της δεκαετίας του ‘90 ή με πολιτικές που «κοιτάζουν» στο μέλλον και ενισχύουν την κοινωνία, το δίλλημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης Δυο διαφορετικές φιλοσοφίες θα συγκρουστούν διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα την «επόμενη μέρα» της πανδημίας για το αν το ξεπέρασμα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης θα γίνει με όρους νεοφιλελεύθερισμού ή με όρους μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτή τη επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε την χθεσινή παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει και θα στηρίξει μέτρα λογοδοσίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου για το που θα δαπανηθούν οι πόροι του ταμείου.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης «είναι φανερό ότι εδώ έχουμε δύο φιλοσοφίες, οι οποίες είναι συγκρουόμενες, είναι αντίθετες. Το κακό για τη χώρα είναι ότι αυτή η φιλοσοφία, που μας φέρνει η κυβέρνηση με το σχέδιο που έχει ετοιμάσει, είναι μια φιλοσοφία από το χτες. Είναι από τη δεκαετία του ’90». Αναφερόμενος στην κυβέρνηση επισήμανε ότι εκεί βρίσκεται «η φιλοσοφία της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και της μείωσης των μισθών, της ιδιωτικοποίησης υποδομών και ενέργειας, της συρρίκνωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της μείωσης της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη όμως μείωση και των κοινωνικών δαπανών, άρα της διάλυσης του κοινωνικού κράτους».

Αντίθετα – σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- «εμείς έχουμε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία, αντίστροφη. Θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθούν, να ρυθμιστούν οι σχέσεις εργασίας και να ενσωματωθούν και τα νέα στοιχεία, η τηλεργασία. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος, να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος για να έχουμε μια ισχυρή οικονομία και ανθρώπινο κράτος. Εμείς πιστεύουμε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δεν θεωρούμε ότι είναι ζόμπι και πρέπει το τραπεζικό σύστημα στη χώρα να ανασυγκροτηθεί για να μπορέσει να στηρίξει και να μπορέσουν να ενταχθούν στην καινοτομία και να μη χάσουν το τρένο της επόμενης μέρας». Από την χθεσινή συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα Πηγή@: NEWS 24/7




ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο:
Προωθείται νομοσχέδιο έκτρωμα για την κατάργηση του 8ώρου
  


Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο κατα την οποία στηλίτευσε το εργασιακό νομοσχέδιο επισημαίνοντας οτι προωθείται μεταξύ άλλων η ανασφάλιστη εργασία. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για τις «Επιπτώσεις των κανόνων της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και των υπηρεσιών», στηλίτευσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και τις οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ που προωθούν την ανασφάλιστη εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «η έκθεση για τις «συνθήκες εργασίας» των μετακινούμενων εργαζομένων αποτυπώνει την ανάγκη των οικονομικών ομίλων να ενισχυθεί περαιτέρω η «κινητικότητα», με πιο φθηνά εργατικά χέρια, στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, όσο και στη συνέχεια για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Προωθεί μέσα από το τεράστιο οπλοστάσιο οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ τις απάνθρωπες πρακτικές της ανασφάλιστης εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς, των ατομικών συμβάσεων. Με την οδηγία Μπόλκεσταϊν αποδίδονται στη βάση της «χώρας καταγωγής» μισθοί και δικαιώματα γαλέρας και με την οδηγία 2008/104 πριμοδοτούνται τα δουλεμπορικά γραφεία, ενώ ο αντεργατικός Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων γενικεύει τα «ελάχιστα» δικαιώματα. Στο πλαίσιο της αντεργατικής ευρωενωσιακής στρατηγικής προωθείται το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του 8ώρου, τη γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απεργίας» πρόσθεσε ο κ. ΝικολάουΑλαβάνος.

Πηγή: news24718 Μαΐου 2021





Φώφη Γεννηματά «Καμία ανοχή στις διακρίσεις» και αθυστέρηση στις δηλώσεις για την πανδημία

  


*Δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας #IDAHOBIT οφείλει να μας υπενθυμίζει τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας.

«Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να απαλλαγούμε από την ομοφοβία και την τρανσφοβία.Για μας στο Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε διάκριση» συμπληρώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, για να συνεχίσει: «Από την πλευρά μας, συμπορευόμαστε με τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας και δηλώνουμε το «παρόν» στην προσπάθεια εξάλειψης πολιτικά, θεσμικά και κοινωνικά των διακρίσεων εις βάρος ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών φύλου τους».

*Επίθεση του Κινήματος Αλλαγής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις «καθυστερημένες» δηλώσεις του σχετικά με την πανδημία που είναι ακόμα ανάμεσά μας.

««Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό ισχύει πρώτα για την κυβέρνηση, όχι μόνο για τους άλλους», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μετά τη σύσκεψη για την πανδημία.

Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως «με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης -που για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού- παραδέχθηκε σήμερα ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει»». Πρόσθεσε ακόμη, ότι χρειάστηκαν γι’ αυτό οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Πηγή: news247 17 Μαΐου 2021





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ!
  


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ 2021 Το 2020 ήταν το έτος κατά το οποίο η Ελλάδα κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης, στην νεότερη ιστορία.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για να ανακοπεί η πορεία της Ελλάδος προς τον δημογραφικό αφανισμό, διαθέτει 823 εκατομμύρια ευρώ για την σίτιση 40.000 παράνομων μεταναστών, με τρία γεύματα την ημέρα, σε έξι μεγάλες γεωγραφικές ζώνες. Όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να ασκηθεί αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του Έθνους.

Κατά τ’άλλα, όποιος μιλά για σχέδιο αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδος, αντιμετωπίζεται ως «συνωμοσιολόγος».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




«Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια» – Συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
  

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες σήμερα Τρίτη στις 18.00 στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η καμπάνια «Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια», για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες σήμερα Τρίτη στις 18.00 στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η καμπάνια «Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια», για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο ή δημόσια διαβούλευση με γυναικείες οργανώσεις και φορείς, και ενώ στο εσωτερικό της η κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις, ο κ. Τσιάρας υπηρετεί πιστά το λόμπι των πλουσίων χωρισμένων γονιών που – πολλές φορές – χρησιμοποιούν τα παιδιά ως πρόσχημα για να εκβιάζουν τις μητέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια