Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ Φ.1741

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας

Η Ελλάδα αλλάζει

  

Η Ελλάδα αλλάζει. Με σταθερό βήμα δημιουργούμε τις συνθήκες προκειμένου η επόμενη δεκαετία να αποτελέσει μια παραγωγική χρονική περίοδο, που θα επιτρέψει στην χώρα να διεκδικήσει την αξιοποίηση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων. Όσο και αν η ομίχλη της φονικής πανδημίας δεν επιτρέπει ακόμα να γίνει ορατή - στον μέγιστο βαθμό- η μεταρρυθμιστική δυναμική των δράσεων μας, είμαι σίγουρη ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα συνοδευτεί από την κοινωνική πεποίθηση ότι υπάρχουν σαφής στρατηγική κατεύθυνση καθώς και οριοθετημένος οδικός χάρτης προς την ευημερία των πολιτών, που ακολουθούνται με συνέπεια από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πορεία στο μέλλον βασίζεται, για πρώτη φορά ίσως μετά από πολλά χρόνια, σε ένα εθνικό σχέδιο, στο Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», που απαντάει με αποφασιστικότητα σε χρόνιες παθογένειες κυρίως της ελληνικής οικονομίας.

Ένα σχέδιο που στηρίζει ξεκάθαρα την ποιοτική εργασία, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα για τους πολίτες μέσα από την κάλυψη του επενδυτικού κενού, που μάστιζε την ελληνική οικονομία. Και θα επιτύχουμε τον παραπάνω στόχο δημιουργώντας ένα καινοτόμο παραγωγικό μοντέλο, που ενσωματώνει όλα τα δομικά συστατικά μιας σύγχρονης βιώσιμης ανάπτυξης.

Πράσινη μετάβαση με απόλυτο σεβασμό στον αυξανόμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, ψηφιακή μετάβαση παντού, αλλά ιδιαίτερα στην δημόσια διοίκηση για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και των εστιών διαφθοράς, επενδύσεις στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν ισότιμα στα νέα επαγγελματικά δεδομένα, επενδύσεις στην υγεία, στην παιδεία και στις υποδομές αποτελούν μέρη ενός ευρύτερου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Το σχέδιο μας είναι τεκμηριωμένο και φυσικά με την χρηματοδοτική του κάλυψη εξασφαλισμένη. Αυτό δεν συνέβη τυχαία. Από την αρχή μελετήσαμε και παρουσιάσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, το οποίο έτυχε πολύ θετικής αντιμετώπισης. Η Ελλάδα, αντί να ακολουθεί τις εξελίξεις, προχώρησε δυναμικά μπροστά. Με αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να ανταγωνιστεί, με αποτελεσματικότητα, στο διεθνές οικονομικό πεδίο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η εμπιστοσύνη στην διακυβέρνησή μας συνεχίζει να καταγράφεται με συνέπεια, τόσο στο εξωτερικό από τις διεθνείς αγορές, όσο και στο εσωτερικό με την υψηλή κοινωνική αποδοχή προς τις δράσεις μας.

Είναι σαφές ότι η υγειονομική κρίση έχει ήδη αφήσει το τραγικό αποτύπωμά της με την σκληρή απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας στην χώρα.

Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν οικονομικές συνέπειες στο ταλαιπωρημένο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα όμως είναι φανερό ότι η Ελλάδα έχει πλέον τα εφόδια να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργίας, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον μας. Φυσικά, εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτό θα συμβεί από την μια μέρα στην άλλη. Έχουμε όμως την βεβαιότητα ότι με σκληρή εργασία η Ελλάδα το 2030 θα είναι μια διαφορετική χώρα, προς το καλύτερο. Μια χώρα, για την οποία όλοι όσοι εργαστήκαμε για τον κοινό σκοπό, θα είμαστε υπερήφανοι .

Κύπρου 59, 201 00 Κόρινθος – τηλ.: 2741181032, fax:
27410 80986 
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – τηλ.: 2111822050, fax: 210 370 6597 
E-mail: marilenasoukouli@gmail.com, m.soukouli@parliament.gr

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ
    

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, η αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη–Βιλιάλη, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Ο Ποιμενάρχης μας και η κ.  Σούκουλη, συζήτησαν σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία COVID–19 και τον τρόπο λειτουργίας των Ι. Ναών κατά τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος και της Αναστάσεως, καθώς και την αναγκαιότητα να εκκλησιαστούν επιτέλους οι πιστοί, αφού η πνευματικότητα και η εσωτερική γαλήνη, που πηγάζει εξ’ αυτής, είναι το ίδιο σημαντική για την υγεία μας με την προστασία από τον ιό. Επίσης, συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας επικαιρότητας σε Εκκλησιαστικό, Τοπικό καθώς και σε Εθνικό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σούκουλη, για τις συχνές και ευγενικές επισκέψεις της, που προκαλούν συναισθήματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης και της προσέφερε συμβολικά δώρα ευχόμενος «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση» για αυτή και την οικογένειά της!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια