Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ Φ.1741

Γ. Ψυχογιός
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:

Γ.Ψυχογιός στη Βουλή: Ο Νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοκάστρου να λειτουργήσει άμεσα
  

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά την άμεση έναρξη λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σταθμού Ξυλοκάστρου στα Καρυώτικα, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τον : κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Θέμα: Πότε θα λειτουργήσει ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοκάστρου;

Με την υπ’ αριθμ. 28502 οικ.Φ109.1/10.6.2019ΚΥΑ (ΦΕΚ2397/Β/2019) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ξυλοκάστρου με έδρα τα Καρυώτικα και περιοχές ευθύνης στα 65.000 στρέμματα δασικών και αστικών εκτάσεων, οι οποίες έχουν απειληθεί και πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές.

Μέχρι και σήμερα όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες από δύο διαδοχικές δημοτικές αρχές και η λειτουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού έχει στηριχθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας, μάλιστα, τύχει καθολικής αποδοχής από την τοπική κοινωνία, κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Επειδή οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλες και οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής χρειάζεται να ενισχυθούν άμεσα ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, Επειδή η παρουσία του Σταθμού σε συνδυασμό με εθελοντικές ομάδες της περιοχής που προσφέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, είναι κρίσιμη για την ασφάλεια κατοίκων και επαγγελματιών, την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, αλλά και της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου και του Νομού, Επειδή με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών και του Προαστιακού, η επισκεψιμότητα της περιοχής είχε αυξηθεί σημαντικά κάτι που αναμένεται να συμβεί και πάλι μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία, Ερωτάται ο κ. Υπουργός 1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στα Καρυώτικα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ποιες οι κινήσεις σας σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, καθώς συμπληρώνονται περίπου δύο χρόνια από την ίδρυσή του;

2. Έχετε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο νέος Σταθμός να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό μέσα από προσλήψεις και την αξιοποίηση ήδη υπηρετούντος τακτικού προσωπικού;

Ο ερωτών Βουλευτής Ψυχογιός Γιώργος

Να καταβληθούν άμεσα και χωρίς αδικίες τα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων και στην Κορινθία
  


Τις αδικίες στην καταβολή των αναδρομικών για χιλιάδες συνταξιούχους έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών 32 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να λάβουν αναδρομικά 11 μηνών (6 μήνες από το 2015 και 5 μήνες από το 2016) για τις περικοπές που ψηφίστηκαν το 2012. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πλήρως, αφαιρώντας τα ποσά των 400 ευρώ που δίδονταν τότε αντί επιδομάτων αδειών και δώρων από το ποσό των αναδρομικών, που καταβάλλει. Επίσης σημειώνουν ότι οι συνταξιούχοι ανησυχούν για ακόμα μια αδικία που βλέπουν σε βάρος τους, με την απαίτηση του Υπουργείου Οικονομικών η φορολόγηση των αναδρομικών να μη γίνει με τον συνηθισμένο τρόπο, αυτοτελώς, με παρακράτηση του 20%, αλλά, με την υποχρέωση των ωφελουμένων να καταθέσουν δύο (2) τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, για το 2015 και το 2016.

Επισημαίνουν ακόμη ότι αν τελικώς επιμείνει το Υπουργείο στη διπλή φορολόγηση με δύο τροποποιητικές δηλώσεις, τα αναδρομικά θα προστεθούν στο φόρο εισοδήματος με αποτέλεσμα να πληρώσουν οι συνταξιούχοι σε πρόσθετο φόρο μέχρι και το 44% του ποσού που έλαβαν. Αυτό είναι πολύ άδικη και επώδυνη αντιμετώπιση μιας τάξης των ανθρώπων που πλήρωσαν σκληρά την οικονομική κρίση. Σημειώνουν, εξάλλου, ότι από τα ποσά που επιστράφηκαν αφαιρέθηκαν τόκοι 5 ετών, παρά το ότι οι κύριες συντάξεις περικόπηκαν μέχρι το 2015 πάνω από 11 φορές.

Κατόπιν αυτών, οι 32 βουλευτές/τριες ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να μην ταλαιπωρηθούν και αδικηθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι, τι θα κάνει για να μην υπάρξει διπλή φορολογική επιβάρυνση στα αναδρομικά και αν θα καταβληθούν τελικώς τα ποσά αντί δώρων και αδειών, στους δικαιούχους συνταξιούχους;

Την Ερώτηση υπογράφουν:

Κουρουμπλής Παναγιώτης, Αβραμάκης Λευτέρης, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αναγνωστοπούλου Σία, Νάσος Αθανασίου, Αυλωνίτης Χρήστος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βαγενά Άννα, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Γκαρά Αναστασία, Γκιόλας Γιάννης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θραψανιώτης Μανόλης, Καλαματιανός Διονύσης, Καφαντάρη Χαρά, Καρασαρλίδου Φρόσω, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μουζάλας Γιάννης, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαηλιού Γεώργιος, Πέρκα Θεοπίστη, Πούλου Γιώτα, Σκουρολιάκος Πάνος, Συρμαλένιος Νίκος, Τσίπρας Γεώργιος, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια