Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1740

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  


Ενώπιον της Ι. Εικόνος της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, προσωπικής Εικόνας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, με προσωπικό του μάλιστα επίγραμμα προς Αυτήν και με ζωντανή αναμετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς IONIAN CHANEL και SUPER TV, τηρουμένων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, τελέσθηκε χθες το απόγευμα Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, η Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιωμένων υπό των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων τους.

Στον τέλος της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε αρχικά στην Υπεραγία Θεοτόκο, στα πολλά ονόματα και στις ιδιότητες, που οι πιστοί έχουν προσδώσει σε Αυτή και που κρύβουν μεγάλους συμβολισμούς και δείχνουν την παρουσία Της στις δύσκολες περιόδους της ζωής του Έθνους μας και στο «απροσμάχητο» του Κράτους. Στην συνέχεια ομίλησε για την εικόνα της Παναγίας του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδας, το ιστορικό της, αλλά και για το ιδιόχειρο παρατιθέμενο κατωτέρω ικετευτικό επίγραμμα του Ιωάννη Καποδίστρια: «Γλυκοφιλούσα Μαριάμ τον Υιόν σου αίτησαι υπέρ εμού του δούλου σου Ιωάννου, βραβεύσαι, μετά σοφίας κυβερνάν τον ευσεβή λαόν του και βασιλείας με Αυτού τυχείν δι᾿ Ελεός του», το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της Ι. Εικόνος, υποδηλώνοντας την πίστη, την αρετή και την ευσέβεια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Το ιδιόχειρο αυτό σημείωμα στην Εικόνα της Παναγίας διδάσκει αενάως τον τρόπο, με τον οποίο οφείλουν οι Άρχοντες να κυβερνούν τον ευλογημένο αυτόν Τόπο και αποτελεί μοναδικό ιστορικό και θρησκευτικό κειμήλιο για την Αποστολική Μητρόπολή μας. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρέχουσα επικαιρότητα, στην «βεβήλωση» της Αγιάς Σοφίας και στην προκλητική στάση, που κρατούν οι γείτονες Τούρκοι το τελευταίο διάστημα και εξήρε τον τρόπο, που ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Χώρας μας στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών. Ήταν κάτι που έλειπε, τόνισε εμφατικά και ο Λαός μας αλλά και η Διεθνής Κοινή γνώμη το ανέμεναν γιατί κρίνεται πλέον επιβεβλημένο να κατανοήσουν όλοι τι σημαίνει η Τουρκική ταραχώδης πρακτική, σ᾿ όποιο μέτωπο ανοίγει κι όπου εν τέλει εμπλέκεται και σ᾿ ότι διεκδικεί. Τέλος ευχαρίστησε όλους, όσους προσπαθούν με κάθε μέσο, να συνδράμουν το Έργο της Εκκλησίας μας στις δύσκολες αυτές ώρες και βοηθούν είτε στην προσευχή και την λατρεία, είτε στην διοίκηση, είτε στην φιλανθρωπία, είτε στα λειτουργικά της έξοδα και ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την ζωντανή αναμετάδοση, μέσω της οποίας διευκολύνθηκαν οι πιστοί, που δεν μπορούν να συμμετάσχουν δια ζώσης στην Ι. Ακολουθία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, «καλή Ανάσταση» με υγεία, δύναμη και πατριωτισμό!

Η ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΤΟΝΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»Την προσφορά ενός τόννου κοτόπουλων «ΠΙΝΔΟΣ», εκ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εν όψει της Εορτής του Πάσχα, δέχτηκαν σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, οι υπεύθυνοι της Τραπέζης Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», της Ι. Μητροπόλεώς μας, μέρος της οποίας απεστάλη στα «ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ» του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς επίσης και στα υπόλοιπα Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευγνωμόνως εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους για την επαναλαμβανόμενη φιλάνθρωπη προσφορά της, ιδιαιτέρως κατά την φετινή, δοκιμαζόμενη από την πανδημία, περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ευχόμενος υπέρ μακροημερεύσεως και σωτηρίας του αγίου Καθηγουμένου κ. Εφραίμ και των ασκουμένων σ’ αυτή Πατέρων και Αδελφών!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια