Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1732


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Χρήστος Ταραντίλης κατά Τσίπρα: «Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων»
  


Ο κ. Ταραντίλης, αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Τσίπρα, καταλήγει: «Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων «Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων απευθύνοντας κατηγορίες για δήθεν κάλυψη καταγγελλόμενων προσώπων» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«H ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη παρακολουθεί τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για εγκλήματα διαφόρων ειδών. Τα στόματα άνοιξαν και το πέπλο σιωπής, που σκέπαζε επί δεκαετίες σκοτεινές υποθέσεις, έδωσε τη θέση του στο θάρρος και την τόλμη για να έρθουν στο φως όσα έμεναν κρυμμένα» σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και πρόσθεσε:

«Υποκριτικό» «Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υποθέσεις που αποκαλύπτονταν κουκουλώνονταν, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στα θύματα της κακοποίησης, τα ενθάρρυναν να μιλήσουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και εξετάζουν και νομοθετικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα».

Ο κ. Ταραντίλης, αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Τσίπρα, καταλήγει: «Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων απευθύνοντας κατηγορίες για δήθεν κάλυψη καταγγελλόμενων προσώπων. Άλλωστε, η γνωστή υπόθεση με τον Πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Πρόκειται για ανάρτηση-ντροπή. Όσο επιμένει να μιλά ο κ. Τσίπρας με αυτό τον τρόπο, τόσο εκτίθεται».

in.gr 13 Φεβρουαρίου 2021






Νάσος Ηλιόπουλος: Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται από την Τουρκία του Ερντογάν,όχι από την Ευρώπη
  

Την εκτίμηση ότι ο νόμος για την παιδεία που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή «δεν θα μακροημερεύσει», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Χαρακτήρισε «βαθιά αντιπαιδαγωγικό» το γεγονός ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει τους κανόνες των πανελλαδικών εξετάσεων, τη στιγμή που η χρονιά είναι σε εξέλιξη και μάλιστα σε μια χρονιά, στην οποία τα παιδιά έχουν το βάρος της τηλεκπαίδευσης και αντιμετωπίζουν όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται η πανδημία».

Όπως είπε, «24.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός πανεπιστημίου, εξαιτίας των αλλαγών που κάνει η κυβέρνηση στη βάση εισαγωγής». «Αυτό προκύπτει από τις αναλύσεις, που έχουμε κάνει, συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων ετών», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, δε γνώριζε ότι με το νόμο που περνάει, θα αποκλειστούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα περίπου 600 παιδιά που μπαίνουν κάθε χρόνο από τα νυχτερινά λύκεια».

Τόνισε ακόμα ότι είναι υποκριτικό από πλευράς της κυβέρνησης να υποστηρίζει, ότι «νομοθετεί για την ποιότητα της εκπαίδευσης», διότι «όσοι δεν καταφέρουν να μπουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα πάνε στα ιδιωτικά κολλέγια, για τα οποία η κυρία Κεραμέως έχει ήδη φροντίσει -με «νυχτερινή» τροπολογία- να καταστήσει τα διπλώματά τους ισότιμα με τα πτυχία του πανεπιστημίου».

«Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δημιουργεί ξεκάθαρα πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Mιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6 FM» και αναφερόμενος στο επιχείρημα της ΝΔ ότι δεν σωστό να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με χαμηλούς βαθμούς, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε, ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι κατατακτήριες -όχι απολυτήριες- και είναι λογικό όταν σε αυτήν περιλαμβάνεται το σύνολο των σχολών, να υπάρχουν και ορισμένα παιδιά, που θα γράψουν κάτω από τη βάση».

CNNNewsroom Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021






«Κίνδυνος black_out γαι τη λειτουργία της ελληνικής βιομηχανίας εν μέσω πανδημίας»
  

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Αρβανιτίδης Γεώργιος και Κατρίνης Μιχάηλ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη. Τονίζοντας τον ρόλο της ελληνικής βιομηχανίας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, αναφέρουν στοιχεία κατά τα οποία παρουσίασε σχετική ανθεκτικότητα στο δεύτερο lockdown, με τα επιμέρους στοιχεία να είναι οριακά. Σε μια περίοδο, που η ελληνική βιομηχανία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια σε συνθήκες πανδημίας και να ανακάμψει, ακολουθώντας το βηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η αδυναμία συμφωνίας με τη νέα τιμολόγηση και τη δομή τιμολογίων της ΔΕΗ δημιουργεί συνθήκες ‘’ασφυξίας’’, αφού η παράταση που δόθηκε λήγει σε 20 ημέρες, χωρίς να προκύπτει ορατό αποτέλεσμα. Με βάση τα παραπάνω αν προτίθενται να στηρίξουν ελληνική βιομηχανία, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και αν θα συνεργαστούν με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία μεταξύ των βιομηχανιών και της ΔΕΗ.



«Πρόταση συμπαραγωγής ρωσικού εμβολίου στην Ελλάδα»
  


Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μυλωνάκης Αντώνιος, απευθύνει ερώτηση προς τους: Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος (Υπουργός Εξωτερικών) και Κικίλιας Βασίλειος (Υπουργός Υγείας). Στην ερώτηση ο βουλευτής διατυπώνει την θέση του για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να αρνηθεί την παραγωγή του. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει, ότι ενώ υπήρξε πρόταση για την παραγωγή του Ρωσικού εμβολίου στην χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε να προχωρήσει διότι, κατά τον βουλευτή, κάτι τέτοιο θα «δυσαρεστούσε» την Ευρωπαϊκή Ένωση . Ως εκ τούτου ρωτάει τους προαναφερθέντες Υπουργούς: «Ποια ήταν εν τέλη η απάντηση στην επίσημη πρόταση για την συμπαραγωγή του Ρωσικού εμβολίου σε Ελληνικές εγκαταστάσεις;», «Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προμηθευτεί άμεσα η Ελλάδα το ρωσικό εμβόλιο;» και «Ποια τα οικονομικά oφέλη της Τουρκίας από την συμπαραγωγή του εμβολίου, την οποία φέρεται να αρνήθηκε η Ελλάδα;».





«Εκπαιδευτικοί: Η κυβέρνηση δεν κλείνει τμήματα σχολείων με κρούσματα»
  

Η Μπακαδήμα Φωτεινή, βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25, κατέθεσε ερώτηση προς την Νίκη Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων), αναφορικά με καταγγελίες, που θέλουν το Υπουργείο να αποκρύπτει κρούσματα σε σχολεία. Συγκεκριμένα η βουλεύτρια παραθέτει ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, ότι αποκρύπτουν κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, καθώς δεν κλείνουν τμήματα στα οποία εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού. Ειδικότερα αναφέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα στο rosa.gr « Η κυβέρνηση και οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να αποκρύψουν το πρόβλημα στα ερωτήματα εκπαιδευτικών και γονέων γιατί δεν κλείνουν τμήματα που είχαν κρούσμα. Το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν στέλνουν από φόβο τα παιδιά τους στα σχολεία αφήνει την κυβέρνηση αδιάφορη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα στατιστικά και η επικοινωνιακή εικόνα να φαίνεται καλή». Κατόπιν τούτων ρωτά:

«Κλείνουν τα τμήματα που έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως προβλέπεται;», «Προβλέπεται να γίνει διερεύνηση των καταγγελιών περί απόκρυψης κρουσμάτων στην Πάτρα;» και «Γίνεται έλεγχος στα σχολεία αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, και αν ναι, με τι συχνότητα;».





Προτεραιότητα να βγει ο λαός όρθιος από την πανδημία και να μην πληρώσει ξανά την κρίση
  

in.gr 13 Φεβρουαρίου 2021 Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Γιάννης Πρωτούλης του ΚΚΕ, υιοθετώντας πλήρως την άποψη των γιατρών ότι «τα μέτρα μεγαλύτερου ή μικρότερου εγκλεισμού, αν δεν συνοδεύονται από ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Yγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό, μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά δημιουργούν και μεγαλύτερα προβλήματα».

«Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να παίζει ένα ιδιότυπο ακορντεόν» Ειδικότερα, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο CNN Greece αναφέρει ότι «με την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό των νέων μέτρων εγκλεισμού, υπήρξε παρέμβαση, με επείγουσα ανοιχτή επιστολή των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας μέσω της ομοσπονδίας τους.

Καταγγέλλουν ότι τα μέτρα μεγαλύτερου ή μικρότερου εγκλεισμού, αν δεν συνοδεύονται από ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Yγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό, μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά δημιουργούν και μεγαλύτερα προβλήματα.

Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να παίζει ένα ιδιότυπο «ακορντεόν», όπως οι ίδιοι το ονόμασαν».

Προσθέτει, μεταξύ άλλων, «εδώ και τώρα να υπάρξει κατάργηση της πατέντας, πρόσβαση και προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, για να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού». Αναφέρεται επίσης στην αναγκαιότητα επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια