Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1732

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Δεν θα κάνετε την Παιδεία για λίγους! Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κινδυνεύει
  

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει αποσύρει το νομοσχέδιο που φέρνει εν μέσω πανδημίας με κλειστά Πανεπιστήμια, αγνοώντας την κοινωνία που είναι κλεισμένη στο σπίτι και οδηγώντας χιλιάδες κόσμου και κυρίως νεολαίας να διαδηλώνουν κατά της πλήρους απαξίωσης των δημόσιων Πανεπιστημίων που εισάγει.

Αυτό που σκοπεύουν ξεκάθαρα πλέον είναι να διαλύσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι να το προστατέψουν. Για να το προστατέψεις θέλει χρηματοδοτήσεις δυνατές, αναβάθμιση των υποδομών, της έρευνας, της φοιτητικής μέριμνας, ακόμα και της φύλαξης αλλά με φύλακες - όπως είναι αυτοί που απέλυε ο κύριος Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός το ’13-’14. Προφανώς υπάρχουν όρια και κανόνες που πρέπει να τηρούνται αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με το υπάρχον πλαίσιο.

Μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν υπάρχει αστυνομία εγκατεστημένη μέσα στα πανεπιστήμια.

Εξυπηρετούν κυνικά τα συμφέροντα των κολλεγίων, στέλνουν τα παιδιά στο εξωτερικό, 30% των πανεπιστημιακών τμημάτων θα κλείσουν, ενδεχομένως και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Βάζουν ταξικό κριτήριο ακόμα και στα σχολεία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όταν καθορίζεται από τη βάση η εισαγωγή και ξέρει ο άλλος ότι δεν θα μπει δεν θα το επιχειρήσει και θα πάει στην αγκαλιά των Κολλεγίων και των άλλων αμφιβόλου ποιότητας ιδρυμάτων.

Πολλά ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται στην κατάταξη των 200 κορυφαίων του κόσμου και η ΝΔ διαρκώς τα λοιδορεί και τα διασύρει με στόχο να αυξήσει τις κοινωνικές ανισότητες και να μειώσει αυτούς που σπουδάζουν.

Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση και αντί να πάμε πέντε βήματα μπροστά πάμε δέκα βήματα πίσω. Εμείς συγκρουστήκαμε με αυτά που υπήρχαν στα μνημόνια, βελτιώσαμε την κατάσταση, αυξήσαμε τις χρηματοδοτήσεις για Παιδεία, Υγεία και κοινωνικό κράτος. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε, αλλά εδώ έχουμε ένα απίστευτο πισωγύρισμα, στην Παιδεία, στις ελευθερίες και στη δημοκρατία.

Δεν θα επιτρέψουμε τώρα αντί να χτίσουμε πάνω στο δημόσιο σύστημα παιδείας που κατέκτησε η ελληνική κοινωνία με τους αγώνες και τα χρήματά της, να δώσει μια η Κυβέρνηση και να το γκρεμίσει.



Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Πάρτε πίσω την απόφαση που περιλαμβάνει στα 5.000 Ευρώ την ενίσχυση αναδιάρθρωσης αμπελώνων και δώστε άμεσα έκτακτη ενίσχυση στον κλάδο
  

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενεργήσει, συντασσόμενος με τα κράτη-μέλη που είχαν ζητήσει την έκτακτη χρηματοδότηση του τομέα, για την διεκδίκηση, έστω και τώρα, της στήριξης του αμπελοοινικού τομέα με έκτακτη Κοινοτική Χρηματοδότηση.

Μετά την ανεπαρκέστατη στήριξη του αμπελοοινικού τομέα από την Κυβέρνηση της ΝΔ το 2020, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς τους επιπλέον κοινοτικούς πόρους, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την ανάκαμψη του τομέα, πολλώ δε μάλλον για εκφράσεις ικανοποίησης.

Γιατί δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι ο σοβαρότατος αυτός κλάδος της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εξαγωγών μας, μπορεί να επιβιώσει και να εξέλθει από την κρίση της πανδημίας του κορωνοιού με την ισχνή στήριξη και μόνον από τα διαθέσιμα εθνικά κονδύλια.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την εν λόγω απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήρθε και μια ακόμη ανεξήγητη απόφαση, αυτή τη φορά του ΥΠΟΙΚ,η οποία θεωρεί την ενίσχυση για την αναδιάρθρωση αμπελώνα που λαμβάνουν οι αμπελοκαλλιεργητές σαν εισόδημα κι όχι επένδυση, οδηγώντας πολλούς παραγωγούς να υπερβούν το όριο των 5.000 Ευρώ και να φορολογηθούν για αυτήν!

Προφανώς και πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, πιθανώς από άγνοια, δεν παύει όμως να είναι σε ισχύ, θέτοντας εμπόδια στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων. Ζητούμε λοιπόν ο Υπουργός Οικονομικών να αναθεωρήσει την προσέγγισή του, ώστε να αποκατασταθεί η φύση και η σκοπιμότητα αυτών των ποσών που λαμβάνουν οι αμπελουργοί μας.

Οι δύο σχετικές πρωτοβουλίες έπρεπε να έχουν αναληφθεί ήδη, γιατί είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα των αμπελουργών της χώρας μας που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μικροί παραγωγοί ενώ η νέα καλλιεργητική περίοδος και άρα οι αυξημένες ανάγκες ρευστότητας είναι προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια