Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1731

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟY ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤOY ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟY ΣΤHΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
   

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ενώ συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ ρος π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, ο Ιεροδιάκονος π. Ευφημιανός Παρασκευόπουλος και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Περί το τέλος της Θ. Λειτουργίας, τον Θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Αδριανουπόλεως, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργήσει σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, του Προφήτου Ηλιού, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή «των ταλάντων», τονίζοντας ότι ο Θεός δίδει στους ανθρώπους τάλαντα, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ενός ξεχωριστά και αυτοί ανταποδοτικώς οφείλουν να εργάζονται με τάσεις αυξητικές, όχι για τον ατομικό, πνευματικό και άλλο πλουτισμό τους αλλά προς δόξαν Θεού.

Στην σύντομη αντιφώνησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο για την ευλογητή και ιεροπρεπή παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή μας και αναφέρθηκε στην εκ των νεανικών τους χρόνων γνωριμία, ευχόμενος ο Θεός να τον χαριτώνει και να του προσφέρει μακρά, γόνιμη και ευλογημένη Αρχιερατεία αλλά και δυνατότητα, κατά τα πολλά τάλαντά του, ώστε να εργάζεται για τις καλές σχέσεις της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της Οποίας είναι μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ηγητόρων Αυτών του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/2/2021 

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.
  

Γίνεται γνωστό ότι, την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τελέσει Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 5:00 και στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρα Βλασίου, Πολιούχου Ξυλοκάστρου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και θα ομιλήσει, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, ανήμερα της εορτής και στον ως άνω Ι. Ναό θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ.  Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, αντί της καθιερωμένης Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τελέσουν την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, στον οποίο θα εκτίθενται σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα των Αγίων και τεμάχιο εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα. Κατ᾿ αυτήν επίσης θα ανακοινωθούν τα χρηματικά ποσά, που θα δοθούν εφέτος για την Οικονομική Ενίσχυση των φοιτητών της Ι. Μητροπόλεώς μας, ως και των Μεταπτυχιακών φοιτητών, που φοιτούν στο Κέντρο Μαθήσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που εδρεύει στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως μας, στην Αρχαία Κόρινθο.

Οίκοθεν νοείται ότι σε όλες τις ως άνω Λειτουργικές Εκδηλώσεις θα τηρούνται τα ορισθέντα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια