Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1730

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Ανεπαρκείς στην πανδημία, οδοστρωτήρες σε όλα τα υπόλοιπα
  

Σημεία από συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στο τ/σ ART και την εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με τον Γιώργο Βαθιώτη.

Είναι μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία και για αυτό και εμείς είχαμε βάλει πλάτη εξαρχής στην διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας όμως οι επιλογές της κυβέρνησης επιδεινώνουν τις συνέπειες αυτής κρίσης.

Δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ, έχουμε 1018 εμβολιαστικά κέντρα και 144 από αυτά έχουν λειτουργήσει με προοπτική να λειτουργήσουν άλλα τόσα. Και στην Κορινθία είναι πάρα πολύ αργοί ρυθμοί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έχουν οριστεί μόνο δύο κέντρα στην Κόρινθο ενώ δεν έχουν οριστεί περιφερειακά σημεία αναφοράς.

Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη του Γενάρη με και για τέσσερα εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαρτίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα νούμερα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακινεί τα κράτη να άρουν περιορισμούς και εμπόδια στα πνευματικά δικαιώματα προκειμένου να μπορεί η παραγωγή των εμβολίων να γίνει ανεμπόδιστα, το υπερασπιζόμαστε αυτό εξαρχής και το έχει αναδείξει και ο Πρόεδρός μας.

Είναι μία φαρσοκωμωδία αυτό που γίνεται με το λιανικό εμπόριο. Μία στις δύο επιχειρήσεις αποκλείονται από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αλλά και οι αγρότες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων και πάρα πολλοί κλάδοι και εργαζόμενοι έχουν εγκαταλειφθεί.

Δημιουργήθηκε ένα ιδιωτικό χρέος μες στην πανδημία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή να πάει φυλακή λόγω των χρεών.

Υπάρχει αύξηση της ανεργίας πανελλαδικά, η Κορινθία μόνο για παράδειγμα από 11.500 ανέργους το Σεπτέμβρη του 2020 έχει ξεπεράσει στις 15.000, είναι τεράστια η αύξηση.

Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και για φέτος η τουριστική περίοδος. Οι μικρομεσαίοι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε τραγική μοίρα.

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 440.000 αυτή τη στιγμή.

Ο άνθρωπος που δουλεύει μία ζωή και θέλει να πάρει τη σύνταξη του είναι απαράδεκτο να μην την παίρνει και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας.

Αντί για επιτάχυνση όμως πάμε σε ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ παρά τις εξαγγελίες δεν δόθηκε κανένα δώρο και κοινωνικό μέρισμα.

Στην παιδεία, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο προς όφελος ιδιωτικών κολεγίων και σχολείων. Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων μειώνεται. Στην Πελοπόννησο έχουμε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το οποίο έχει αρκετά τμήματα. Κάποια από αυτά, μεταξύ των οποίων και της Κορίνθου, με ποιότητα και καλές υποδομές, θα κινδυνεύσουν να βάλουν λουκέτο λόγω των αλλαγών.

Δεν χρειάζεται να μπει αστυνομία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Έχει τη δυνατότητα να καλέσει η Πρυτανεία της ΕΛ.ΑΣ όταν κρίνει ότι χρειάζεται.

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση στο σύνδεσμο: 
https://youtu.be/MDhtkAeNYXUΓ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Στηρίζουμε τον εμπορικό κόσμο με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις
   
Στην τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων και της ΟΕΒΕ Κορινθίας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, τους αν. Τομεάρχες της ΚΟ, αλλά και μέλη της ΠΓ και του Τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός.
  

Ο κ. Ψυχογιός, αφού ευχαρίστησε τους Προέδρους των φορέων που συμμετείχαν στη συζήτηση, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «υποχρέωσή μας να παρεμβαίνουμε στα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο για ανήκουμε σε σας, εκπροσωπούμε εσάς και όχι την elit, τους λίγους και ισχυρούς».

Συνεχίζοντας, σημείωσε τα εξής:

«Η καραντίνα είναι μια τεράστια δοκιμασία για τον ελληνικό λαό. Έχει προεκτάσεις κοινωνικές, ηθικές, οικονομικές και ψυχολογικές. Σε αυτή τη φάση χρειάζεται θεσμική και κινηματική αλληλεγγύη για να παραμείνει η κοινωνία όρθια.

Δυστυχώς, δεν θέλουν όλοι να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχει σχέδιο πίσω από αυτό, όταν τα 5 δις που έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έχουν πάει σε 5 ομίλους, γίνεται αμέσως κατανοητό, η αντίληψη τους για τη διανομή του πλούτου και των προγραμμάτων.

Επιλέγουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης με συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων , με «υπαλληλοποίηση» και με την απαξίωση και άλλων υπηρεσιών προς τον πολίτη (εκποίηση δικτύων ΔΕΗ, κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ, κλείσιμο Τραπεζών).

Επισήμανε επίσης πως «υπήρξαν και ζητήματα που δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να αποκαταστήσει λόγω των μνημονίων αλλά και των πολλών αδικιών που υπήρχαν, αλλά προσπάθησε με πράξεις και στήριξε τους μικρομεσαίους και η εικόνα ήταν διαφορετική».

Συγκεκριμένα δήλωσε πως : «..αυτά που κάναμε, σήμερα ξηλώνονται» και αναφέρθηκε σε στις τράπεζες και στις προμήθειες που είχαν μειωθεί, στο βομβαρδισμό των εισπρακτικών που είχε μετριαστεί, αλλά και πρόστιμα που είχαν πέσει για εργατικά δικαιώματα. Επίσης στις ασφαλιστικές εισφορές και τις διαγραφές χρεών, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να προχωρήσουν σε διαδικασία συνταξιοδότησης, στο Νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, στα open malls στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Πρέπει να συντηρήσουμε τις δυνάμεις μας και αυτό θα γίνει μόνο με αύξηση των μέτρων στήριξης, όπως έγινε και σε άλλες χώρες» τόνισε ο βουλευτής Στη συνέχεια τόνισε την επικινδυνότητα του Πτωχευτικού, που εκποιεί τα πάντα και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Έφερε παράδειγμα τον Ισπανικό προϋπολογισμό, όπου υπήρξε αύξηση κατά 370% , έτσι ώστε να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς και να ελαφρύνουν τους πολίτες φορολογικά, όταν στην Ελλάδα αντίστοιχα η κοινωνική πλειοψηφία καλείται να πληρώσει 3,6 δις σημειώνοντας ότι «αυτές οι αποφάσεις (σσ. Ισπανία) μειώνουν την ύφεση και κρατούν την κοινωνία όρθια. Εδώ πάμε για ολοκαύτωμα.

«Σε αυτή τη φάση που πλήττονται σχεδόν όλοι οι κλάδοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να καταλήξει σε υλοποιήσιμες ριζοσπαστικές προτάσεις για την ενίσχυση και τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται στη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, το έκτακτο εισόδημα ενίσχυσης για όλους όσους πλήττονται, 100% πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και άλλες κινήσει για φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, μείωση οφειλών και όχι αναστολή, καθώς και συνολικά μέτρα ρευστότητας».

Κλείνοντας, τόνισε ότι «η κοινωνία δεν ανέχεται άλλο, αυτόν τον εμπαιγμό, αυτή την υποτίμηση, αλλά και την στοχοποίηση που υφίσταται και έχει αντιληφθεί ποιους ευνοεί αυτή η κυβέρνηση».

Ακολουθεί link με το βίντεο της τοποθέτησης του βουλευτή:
https://www.youtube.com/watch?v=G4t7rkLGRlw
&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια