Header Ads

ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΣΜΥΡΛΗΣ

Συμπατριώτης μας ο Νέος γενικός γραμματέας 

στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Βασιλίσης Σοφίας στην Αθήνα!

    Με νέα συμπλήρωση  στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε επισήμως, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, καθώς ο συμπατριώτης μας Γιάννης Σμυρλής αναλάμβανε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό την υπουργεία του Νίκου Δένδια, και παράλληλα αναλάμβανε Πρόεδρος του Enterprise Greece.

    Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Κ. Σμυρλής, με καταγωγή από το Κεφαλάρι Στυμφαλίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979, ενώ η καταγωγή του είναι από την Κεφαλάρι της Στυμφαλίας Κορινθίας. Ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Κορινθίας και είναι πολλά υποσχόμενος. Είναι γιος του αείμνηστου  Κώστα Σμυρλή, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης δυναμικά υπερασπιζόμενος τις φιλελεύθερες ιδέες της Νέας Δημοκρατίας σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα και το κόμμα από τις θέσεις του Αν. Γραμματέα Συνδικαλισμού της ΝΔ, π. Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Διοικητικού Συνδικαλιστικού στελέχους στο ΙΚΑ Αθηνών  και της ζωγράφου Αθηνάς Σμυρλή, ενώ έχει μία αδερφή την Άννα νηπιαγωγό.

    Ο Γιάννης Σμυρλής είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, επίσης στο ΕΚΠΑ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2009 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας διατελέσει διευθυντής πωλήσεων. Από τον Φεβρουάριο του 2013, μέχρι προ ολίγων μηνών, ήταν Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας κερδίσει με τη δράση του την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα σε αυτή την επταετία έχτισε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έχει συνδικαλιστική δράση από το 1999:

•Διετέλεσε μέλος του συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως φοιτητής

•Αν. Γραμματέας του τ.γ. ΟΝΝΕΔ Κάντζας από το 2001 έως το 2004.

•Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ από το 2001 έως το 2009 έχοντας θέσεις ευθύνης όπως Υπ. ΜΑΚΙ και Υπ. Διεθνών Σχέσεων και αποδήμου Ελληνισμού.

•Σήμερα είναι εκλεγμένος στην ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2005 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ήταν υπεύθυνος για θέματα εργασίας, εκπαίδευσης και πολιτικής στρατηγικής.

Το 2007 εκλέχθηκε ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία αριθμεί 1,5 εκ. μέλη προερχόμενα από 38 χώρες και παράλληλα μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έχει οργανώσει πολλά συνέδρια και ημερίδες ανά την Ευρώπη προωθώντας λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την νεολαία της Ελλάδας τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, έχει έντονη κοινωνική δράση καθώς είναι:

•Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ,

•Μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε., για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003),

•Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης

•Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Το 2005 διετέλεσε σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Επιπλέον, το 2007 εργάστηκε ως σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, το 2009 ήταν υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις, το γραφείο τύπου και τις διεθνείς σχέσεις του Προέδρου του ΟΔΙΕ ΑΕ.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.


                                                           Γιάννης Σμυρλής - Εμ. Μπαρόζο




Δεν υπάρχουν σχόλια