Header Ads

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ... ΔΙΑΒΑΙΝΕ φ.1729

Αν έχεις Ελ Αραμπί… διάβαινε

  


Ο Ολυμπιακός έγινε το απόλυτο αφεντικό για τον τίτλο, διαλύοντας 3-0 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και απέδειξε γιατί ισχύει το… ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Από το βράδυ της Τετάρτης (27/1) ο Ολυμπιακός έγινε το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Όχι ότι δεν ήταν, απλά με την νίκη 3-0 επί του «Δικέφαλου», ουσιαστικά έκοψε κάθε… όνειρο και ελπίδα από τους Θεσσαλονικείς και πλέον είναι στα… χέρια του να διαχειριστεί το προβάδισμα που έχει πάρει. Και ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει πως μπορεί να το κάνει. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι, άπαντες στους «ερυθρόλευκους» είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ένα σημαντικό «τρίποντο», με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Μαροκινός killer έκανε όσα έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο, ούτως ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στον στόχο που είχε. Τη νίκη και ουσιαστικά να «καθαρίσει» με το πρωτάθλημα.

Είναι από τις φορές που άπαντες στον οργανισμό του Ολυμπιακού νιώθουν απόλυτη ικανοποίηση με την επένδυση που έκαναν για να αποκτήσουν τον δυναμικό φορ. Ο Αφρικανός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος «ερυθρόλευκος», την στιγμή που ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν και θα υπάρχουν από αυτόν.

Ξέχωρα από τις προσδοκίες, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί και τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τις αντίπαλες άμυνες. Δεν μπορεί κάποιος να τον αφήσει να ενεργεί χωρίς… επιτήρηση και αυτό το κατάλαβαν στον ΠΑΟΚ. Μία στο γκολ που πέτυχε ο Μαροκινός από την εξαιρετική μπαλιά του Μπουχαλάκη, όπου κατέβασε με ηρεμία και… πυροβόλησε, αλλά και στην φάση του δεύτερου γκολ του Μαντί Καμαρά.

Ακόμα κι αν ο δυναμικός μέσος του Ολυμπιακού, προσπάθησε να το… χάσει. Στην συγκεκριμένη φάση, αυτή του 77ου λεπτού, ο killer των Πειραιωτών έκανε… χαζούς τρεις αμυντικούς του «Δικέφαλου» και ουσιαστικά πρόσφερε στο… πιάτο το τέρμα στον συμπαίκτη του.

Ναι, μπορεί να το έχει ξανακάνει, ωστόσο, η ενέργειά του ήταν μεγάλου παίκτου. Ήταν η απάντηση στο… ρητό πως ότι πληρώνεις παίρνεις. Και ο Ολυμπιακός γεύεται μ’ αυτόν τον τρόπο τους… καρπούς από την απόκτησή του.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Μαροκινός πρέπει να βρίσκεται και τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά. Αν βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα μπορεί να σταθεί επάξια και στα «σαλόνια» της Ευρώπης. Εκεί που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ράφτης… κουστουμιών για τις αντίπαλες άμυνες έχει γίνει πλέον ο Αφρικανός επιθετικός. Βέβαια, σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να σταθούμε και στην εξαιρετική λειτουργία που είχε ο Ολυμπιακός, με την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο, αλλά και την παρουσία του Κώστα Φορτούνη σ’ ένα κρίσιμο ματς.

Ο Τρικαλινός άσος ήταν αυτός που ουσιαστικά ξεκίνησε τη φάση του πρώτου γκολ. Κυνήγησε μέχρι τέλους μία φάση, είδε την κίνηση του Μπουχαλάκη και από εκεί όλα τα άλλα πέρασαν στην… ιστορία.

Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει μεγάλο δρόμο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για να διατηρήσει τα σκήπτρα του και τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Απέδειξε πως είναι το αφεντικό και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, απέναντι σε μία ομάδα που θεωρούσε πως μπορούσε να πάρει τον τίτλο. Αλλά φαίνεται πως δεν έχει πλέον αυτό το μέταλλο.

ΥΓ: Λείπεις… Κάτι τέτοια βράδια φαίνεται ακόμα περισσότερο. Όταν θα γυρίσω στο αμάξι και δεν θα μπορέσω να σε πάρω για να σχολιάσουμε το παιχνίδι. Βέβαια, εσύ θα με ρωτούσες για το τσουπί. Ηρέμησες τουλάχιστον…

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια