Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1729

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Συνάντηση του Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου με τον Υπουργό Τουρισμού Χ.Θεοχάρη
  

Κόρινθος, 25 Ιανουαρίου 2021Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Παρασκευή. Στην συνάντηση κυρίαρχο ζήτημα ήταν η η Ιαματική Πηγή των Λουτρών Ωραίας Ελένης, η παραχώρηση χρήσης και εκμετάλευσης της στο Δήμο- η προστασία και η ανάδειξή της και προς τούτο το Δήμαρχο συνόδευε ο Εντεταλμένος για το ζήτημα δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών της χώρας, κ.Ανδρέας Ζώγκος. Ο Υπουργός είχε μόνο ευχάριστα νέα να πει αφού η διαδικασία παραχώρησης είναι σε τελικό στάδιο. Υπενθυμίζεται πως η αναγνώριση της Πηγής ως «ιαματική» έγινε τον Ιούνιο του 2016 (ΦΕΚ 1861Β/24-62016) ενώ το αίτημα της παραχώρησης εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια παρ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφανθεί από τον Νοέμβριο του 2017 σχετικά με την αναγκαιότητα.

Η παραχώρηση θα επιτρέψει στο Δήμο Κορινθίων να προχωρήσει στην ανάδειξη, την χρήση , την εκμετάλευση της Πηγής καθώς επίσης και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υδροληψίας, μεταφοράς, αποθήκευσης, προστασίας και βελτίωσης απόδοσης της πηγής.

Δοθείσης ευκαιρίας ο Δήμαρχος Κορινθίων έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης και άλλα μείζονα ζητήματα υποδομών για το δήμο Κορινθίων όπως είναι η δημιουργία Μαρίνας, η αναβάθμιση του Λιμένος Κορίνθου, η αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την δημιουργία πολιτιστικών, θρησκευτικών και τουριστικών διαδρομών, ο καταδυτικός τουρισμός στις Κεγχριές και το Λέχαιο. «Τα θέματα αυτά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και εργαζόμαστε άοκνα στην κατεύθυνση υλοποίησης τους προς όφελος του δήμου και των πολιτών του» δήλωσε ο Δήμαρχος με το πέρας της συνάντησης.





Δήλωση Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στον Πύραρχο Χρήστο Πλατά

   


«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πύραρχο κ.Χρήστο Πλατά ο οποίος μετά από δυο χρόνια στην διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και τις πρόσφατες κρίσεις, μετατίθεται. Η άψογη συνεργασία που είχαμε από την αρχή της θητείας μου ως Δήμαρχος οδήγησε σε σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης και της ασφάλειας των πολιτών, ευθύνη και καθήκον τόσο του Δημάρχου όσο και του Πυράρχου. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση μια τέτοια συνεργασία αφού γνωρίζουμε καλά όλοι πως – αν και οι φορείς οφείλουν να συνεργάζονται- πολλές φορές τα πρόσωπα αδυνατούν.

Με τον κ.Πλατά είχαμε την μεγάλη χαρά μαζί τον Ιούλιο του 2020 να εγκαινιάσουμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Σοφικού, μια δομή που η περιοχή διακαώς ζητούσε και εν τέλει, δουλεύοντας αρκετούς μήνες, βρήκαμε τους τρόπους να την υλοποιήσουμε.

Εύχομαι στον κ.Πλατά καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα!

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλειος Νανόπουλος





Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Κορινθίων και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας

  


Επισημοποιήθηκε η καλή σχέση και συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κορινθίας. Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Μελετών και Ανάπτυξης κ.Γιάννη Γκεζερλή προκειμένου να υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Η παροχή στήριξης, τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα που άπτονται παρεμβάσεων και εντός της πόλης της Κορίνθου αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες. Τομείς παρέμβασης μπορεί να είναι οι Αναπλάσεις, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ,θέματα περιβαλλοντικά και ποιότητας ζωής, Σχεδίων Πόλης, Χωροταξίας, γνωμοδότηση στην Σύνταξη Μελετών και Τεχνικών Υπομνημάτων καθώς και υποστήριξη και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που άπτονται του αντικειμένου.



Υπερψηφίστηκε ο Προυπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2021

  


Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του σημειώνοντας πως «Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό ισοσκελισμένο, αναπτυξιακό, με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, σωστά κατανεμημένο για την πόλη και τις δημοτικές ενότητες, προσανατολισμένο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών» .

Κόρινθος, 27 Ιανουαρίου 2021 
Κατά πλειοψηφία πέρασε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2021 ύψους 86 εκ.

ευρώ από την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων την Τρίτη 21.01.21.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του σημειώνοντας πως «Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό ισοσκελισμένο, αναπτυξιακό, με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, σωστά κατανεμημένο για την πόλη και τις δημοτικές ενότητες, προσανατολισμένο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών» .

22 εκ ευρώ του Προϋπολογισμού αναφέρονται σε έργα. 9 εκ. ευρώ έχουν προβλεφθεί για τον Πολιτισμό , τον αθλητισμό και την κοινωνική Πολιτική ενώ σημαντικό κομμάτι λαμβάνουν οι μελέτες για νέα έργα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε περήφανος για την έντονη κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού, ανέλυσε τους στόχους και τους άξονες δράσεις του, τις υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει στους πολίτες καλώντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να τον στηρίξουν ώστε να υλοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

Χωρίς να καταθέσουν καμία εναλλακτική πρόταση καταψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ Πνευματικού, Σταυρέλη, Σπύρου και Τζέκου! Η πρόταση της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» δεν κρίθηκε εναλλακτική, αφού δεν είχε κατατεθεί σύμφωνα με τα όσα ο νόμος 4623 προβλέπει (άρθρο 12, Ρύθμιση θεμάτων ψήφισης Προϋπολογισμού ΟΤΑ α΄ και β βαθμού).





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ & ΈΦΗΒΟΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ COVID-19»

  


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ως μέλος του Προγράμματος Υγειών Πόλεων του ΕΔΔΥΠΠΥ, σας ενημερώνει για το πρόγραμμα που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας, Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας/Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με τον φορέα Α.μ.Κ.Ε. «ΙΑΣΩΝ» και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «ΠΑΙΔΙΆ & ΈΦΗΒΟΙ ΣΤΙΣ ΗΜΈΡΕΣ COVID-19».

Βάσει του εν λόγω προγράμματος, προκηρύσσει 250 θέσεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης για την κοινωνική/συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και εφήβων στις ημέρες Covid-19 σε επαγγελματίες υγείας και στελέχη άλλων τομέων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2021.

Για να δείτε την προκήρυξη https://www.eddyppy.g r / . . . / p r o k i r y x i _ programmatos_covid...

  
  
  



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Αντικατάσταση από τη Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης

  


Μικρά και μεγάλα έργα έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται σε ολόκληρο τον Δήμο. Αντικατάσταση τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης μήκους 2 χιλιομέτρων και αποκατάσταση της οδού, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και τοποθέτηση νέας ταμπέλας στο Δημαρχείο Αγίων Θεοδώρων, σε συνέχεια της συντήρησης του κτηρίου, στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων.

Η ΔΕΥΑ Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει την αντικατάσταση των τροφοδοτικών αγωγων 2 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 200.000€ και αποκατάσταση του δρόμου στους Αγίους Θεοδώρους σε συνεργασία με τον Δήμο.

korinthosTV






«Πράσινη Αποστολή – Zero waste γιορτές» – Γιορτάζουμε οικολογικά & Κερδίζουμε δώρα!
  

Ό Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, μας φέρνει πιο κοντά στο κλίμα των εορτών, προσφέροντας σε όλους τους δημότες την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Followgreen κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ: www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/2771

Όλοκληρώνοντας ο δημότης την εκπαιδευτική «Πράσινη Αποστολή – Zero waste γιορτές» μαθαίνει μέσα από το ενημερωτικό υλικό, πώς μπορεί να γιορτάσει οικολογικά, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον! Επιπλέον, κερδίζει πόντους επιβράβευσης και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Φέτος, ας στείλουμε το δικό μας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος! Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, κάνουμε μία νέα αρχή στην ποιότητα της ζωής μας, όπως για παράδειγμα:

- αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικών πιάτων μίας χρήσης, όπως αντίστοιχα ποτηριών και μαχαιροπίρουνων στο γιορτινό τραπέζι,

- αποφεύγουμε να προσφέρουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα από πλαστικές συσκευασίες και περιτυλίγματα,

- διακοσμούμε τους χώρους του σπιτιού μας από υλικά που ήδη έχουμε, φτιάχνοντας όμορφες κατασκευές μαζί με τους μικρούς μας φίλους,

- προτιμούμε στολίδια από ανακυκλωμένα υλικά,προσφέρουμε eco – friendly δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα,

- στέλνουμε ηλεκτρονικά τις ευχετήριες κάρτες μας.

Λίγα λόγια για τα «Green Missions»:

Τα «Green Missions» εμφανίζονται με συγκεκριμένη θεματική και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες την «εκπαίδευση» και τη «δράση»:

- Μέσω της εκπαίδευσης ο δημότης ολοκληρώνει στόχους είτε διαβάζοντας άρθρα, είτε παρακολουθώντας βίντεο και δοκιμάζοντας τις γνώσεις του σε κουΐζ για την ανακύκλωση.Μέσω της δράσης ο χρήστης αποκτά συμμετοχή στην ενεργή κλήρωση του Followgreen.

Για την επιτυχή έκβαση του «Green Mission» πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα βήματα (στόχοι), ώστε οι πόντοι να προστεθούν στον λογαριασμό του δημότη. Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.

korinthosTV


ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
  
  
  
  



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


«Έως το 2022 θα υδροδοτηθεί το Διμηνιό» λέει ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος

  


Θέση για τις καταγγελίες ότι στο Διμηνιό και σε άλλες περιοχές του Κιάτου δεν υπάρχει πόσιμο νερό πήρε ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πρόβλημα υδροδότησης στο Κιάτο και στο κάτω Διμηνιό έχει λυθεί εδώ και δύο χρόνια. Τα έργα συνεχίζονται και θα υδροδοτηθει και το Διμηνιό και το διπλανό χωριό» είπε και συνέχισε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και δεν χρησιμοποιείται έτσι. Εως το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υδροδότησης και στο Διμηνιό.

Για πόσιμο νερό κατασκευάστηκε άλλο δίκτυο που ρέει σε δέκα κεντρικά σημεία του Διμηνιού που οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Εχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, απλώς δεν ρέει στις βρύσες τους» εξήγησε.

Όπως υποστήριξε, ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούνταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε το 95%». Τέλος, ο δήμαρχος, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει για την επέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα.

«Δεν μου έχει κοινοποιηθεί κάτι» είπε.

korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια