Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1729

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Ο ΙΑΝΟΣ πέρασε, κατέστρεψε και είναι ακόμα εδώ. Καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στους πληγέντες

  

Στις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στην Ερώτηση που καταθέσαμε στις 25/09/2020 για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον ΙΑΝΟ το Σεπτέμβριο του 2020 και από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020, βρεθήκαμε για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με κυρίαρχη λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων που πολύ ¨επιτυχημένα¨ εφαρμόζει η κυβέρνηση: την επικοινωνία και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να καλυφθεί η αδιαφορία και το ψέμα.

Από την παράθεση ποσών και έργων του Υπουργείου Εσωτερικών, εύκολα ανακαλύπτει κανείς ότι για τις επιπτώσεις του ΙΑΝΟΥ εκταμιεύτηκαν 150.000 ευρώ ΜΟΝΟ για τον Δήμο Κορινθίων, ενώ τα υπόλοιπα είναι έργα από άλλες εντάξεις. Τη στιγμή που το 2018 για τις επιπτώσεις από το «ΖΟΡΜΠΑ» οι Δήμοι του Νομού επιχορηγήθηκαν με πάνω από € 18.000.000, με τα οποία ακόμα και σήμερα υλοποιούν κρίσιμα έργα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στην ίδια γραμμή, βρίσκεται και το Υπουργείο Υποδομών. Από αυτό δεν εκταμιεύθηκε ούτε ένα ευρώ για τον ΙΑΝΟ και την μεγάλη φωτιά που προηγήθηκε.

Αφήσαμε τελευταίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί εκεί αναφέρονται στην τροπολογία που ψήφισαν για αντιμετώπιση των συνεπειών του ΙΑΝΟΥ. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν.

Δυστυχώς για αυτούς, το κατάλαβε ο αγροτικός κόσμος. Πολλοί αγρότες πλήρωσαν τέλος εκτίμησης ενώ δεν υποχρεούνταν σύμφωνα με την τροπολογία. Θα επιστραφούν τα χρήματα αυτά και πότε;

Ενώ μέχρι και ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι θα αποζημιωθεί το 100% της ζημιάς, τελικά ίσχυσε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και υπολογίστηκε η απαλλαγή. Είπαν ψέματα ή απλά δεν ήξεραν τι νομοθετούσαν;

Οι ζημιές πριν τον ΙΑΝΟ, πότε θα πληρωθούν; Αυτοί είναι αγρότες β’ κατηγορίας;

Για την πυρκαγιά στα Αθίκια και τις γύρω περιοχές, γιατί δεν επισπεύδουν τις διαδικασίες των αποζημιώσεων χρησιμοποιώντας και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες, με πρώτο και καλύτερο τον Κ. Μητσοτάκη, απέδειξαν ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα ΜΟΝΟ επικοινωνιακά.

Καμιά ουσία, καμιά μέριμνα για την περιοχή και τους πολίτες της. Τη στιγμή μάλιστα που ο Νομός έχει δύο Υπουργούς στην κυβέρνηση και την τελευταία περίοδο και κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, οι παραγωγοί και τα νοικοκυριά αφήνονται εν μέσω πανδημίας, χωρίς στήριξη μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές,όπως ο ΙΑΝΟΣ.


Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υφυπουργού για τα ΕΛΤΑ στην Κορινθία είναι ότι η απαξίωσή τους συνεχίζεται κανονικά.
  

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό, προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Ο βουλευτής τόνισε πως τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην Κορινθία απαξιώνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις πολλαπλές υπηρεσίες που παρέχουν. Ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε ολόκληρη την Κορινθία 50 υπάλληλοι σε 12 καταστήματα για να εξυπηρετήσουν 147.000 κατοίκους(!). Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στους υπαλλήλους, τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της Κορινθίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ρώτησε τον Υπουργό, πώς θα παρέμβει για την επαρκή στελέχωση των καταστημάτων για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μην συνεχιστεί η απαξίωση των ΕΛΤΑ, να μην κλείσουν καταστήματα, αλλά να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής, έθεσε υπόψη του Υφυπουργού την ανύπαρκτη στήριξη των ΕΛΤΑ Κορινθίας χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με λύση συμβάσεων και απολύσεις εκτάκτου προσωπικού, με ακύρωση του προγράμματος εναλλακτικής θητείας, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και εξουθένωση του προσωπικού, κλπ. Αναφέρθηκε, επίσης, στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, προσλήψεις συμβασιούχων και λοιπού προσωπικού, απόδοση των χρημάτων για την καθολική υπηρεσία των ΕΛΤΑ και τις οφειλές των φορέων του Δημοσίου προς τον Οργανισμό και με εκσυγχρονισμό και διασύνδεση των υπηρεσιών.

Ο βουλευτής, τέλος, ζήτησε την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 15 υπαλλήλων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των καταστημάτων στην Κορινθία δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει να κλείσει κανένα κατάστημα από τις πόλεις μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού.

Δυστυχώς για την κορινθιακή κοινωνία, τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και την ίδια την συνέχεια αυτού του νευραλγικού Οργανισμού, ο κ. Στύλιος δεν απάντησε σε τίποτα από όλα αυτά με κάτι συγκεκριμένο, δεν ψέλλισε καν τις λέξεις «προσλήψεις» ή «ενίσχυση» των καταστημάτων με προσωπικό, μίλησε για σχέδιο διάσωσης που εργαζόμενοι και τοπικές κοινωνίες έχουν ήδη δει ότι είναι σχέδιο διάλυσης, ενώ χαρακτήρισε τα χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις, αναβάθμιση και κάλυψη εκκρεμοτήτων των ΕΛΤΑ, ως «λεφτά που πάνε χαμένα και δεν πιάνουν τόπο»!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=uxe4A90Iioo

Δεν υπάρχουν σχόλια